Reacties

29/08: Getuigenisje van een cipierDankzij een anonieme getuige, een cipier van de gevangenis van Dendermonde, schrijf ik nog een kort vervolg op mijn vorige artikel.
In een e-mail die ik kreeg op 26 augustus stond het volgende:
Xxx de cipier moet vandaag niet werken. Hij vroeg net wat wij vinden van de staking. Ik zei dat ik toch vond dat er vrij veel vreemden ontsnapt zijn. Het kan niet anders zegt hij, want er zit maar 1 Belg in de gevangenis. Hij gaat zijn pensioen al aanvragen want, zegt hij letterlijk: "we krijgen te vaak een pak rammel van da krapuul". "Ik ben niet voor niets lid van het Vlaams Belang hť", zegt hij. Op mijn opmerking dat hij daar toch beter wat discreet over kan zijn tegenover het andere gevangenispersoneel, antwoordde hij letterlijk: "we zijn bijna allemaal blokkers!"
Ik denk dat hij uit schrik met pensioen gaat want hij zei letterlijk: "vroeger mochten wij de gevangenen een lap verkopen als ze zich misdroegen, nu verkopen zij ons meppen!"


Reacties geplaatst

Ik blijf bij m'n reactie van enkele posts terug.
Op welke manier is 'blokker' zijn een oplossing voor het probleem?
Het getuigt van grote naÔviteit en - excuus - bijzonder beperkte intelligentie - om een oplossing te zien bij het Vlaams Blok.
Het probleem zit veel te diep om op te lossen met 'allemaal terug naar hun eigen land'. Probleem is dat BelgiŽ voor de meesten hun eigen land is, en dat het probleem eerder individueel dan cultureel is. Een minderheid, welke dan ook, zal zich bijna altijd groeperen. Denk maar aan de talloze campings waar Belgen en Nederlanders plots elkaars gezelschap opzoeken, enkel en alleen omdat ze dezelfde taal spreken! Net zo bij 'allochtonen'. Samen sta je sterk tegen de meerderheid. Zo voelt het bij veel jongeren zo aan, in elk geval. Van zodra er een oplossing komt waardoor 'allochtonen' zich niet meer een minderheid voelen, lost het probleem zichzelf voor 98 procent op. En wat doet het VB? Dat gevoel alleen nog maar verergeren. Haat uitdragen vormt niet de oplossing. Integendeel.
02/09 14:04:13
"Een minderheid, welke dan ook, zal zich bijna altijd groeperen."
Dit klopt helemaal! Maar 'k vind dat die stelling hier echt misstaat, want nu lijkt het alsof je het samenklitten van allochtone criminelen goedkeurt.
Dankzij m'n weekendwerk in een krantenwinkel op de Grote Markt van Sint-Niklaas kom ik heel vaak in contact met allochtonen. Voornamelijk Turken en Oost-Europeanen. De laatsten staan steeds garant voor problemen, maar onze Turkse vrienden zijn meer dan welkom, ook al roken ze even hard als in het gezegde, en spreken er sommigen nog steeds geen Nederlands. Volgens mij heeft het nl. ook met generaties te maken: de Oost-Europeanen zijn 'recenter' dan Turken of Marokkanen. Onze ietwat donkerdere kameraden zijn al langer in BelgiŽ en zien hun kinderen opgroeien in Vlaamse scholen en tussen Vlaamse vrienden. Uiteindelijk komt het vanzelf wel in orde, denk ik, maar toch blijven de hoge criminaliteitscijfers een probleem dat strikt moet aangepakt worden.
04/09 20:18:30
Geachte,

Ik ben een 6de jaarsstudent en ik heb voor mijn gip het onderwerp "het leven in de gevangenis" gekozen.
Ik ben op zoek naar cipiers die bereidt zijn om een interview te laten afnemen.
Kent u eventueel mensen?

Vriendelijke groeten
Andries
17/10 17:07:15

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.