Reacties

02/10: Open BedrijvendagGisteren was het voor de 16e keer Open Bedrijvendag. Een paar jaar geleden hadden we voor de eerste keer deelgenomen, en dit jaar waren we eindelijk nog eens van de partij.

Ons eerste bezoek was aan de gebouwen van Alfacam te Lint. Alfacam heeft de laatste tijd al vaak het nieuws gehaald met o.a. de volledige dienstverlening in HD voor het WK voetbal. In de jaren 1980 begon de huidige CEO Gabriel Fehervari met het filmen van de Night of The Proms, en ondertussen zijn ze uitgegroeid tot wereldwijd bekende trendsetters. De verwachtingen waren dus hooggespannen. Jammer genoeg viel het bezoek behoorlijk tegen. In de voormiddag was het weliswaar nog lekker rustig op hun terreinen, hetgeen in de namiddag naar 't schijnt helemaal niet meer 't geval was, maar de inhoud van de rondleiding was nogal mak. We konden o.a. enkele sets bekijken (waaronder die van Steracteur Sterartiest), maar voor de rest niks van al het fraais dat Alfacam zo speciaal maakt. Sets kan je immers overal zien, maar HD-apparatuur, zoals hypermoderne camera's, montagemateriaal, dataopslag,... niet. Zelfs een blitse mobiele HDTV-montagewagen kon enkel aan de buitenkant worden bezichtigd. Boeiend... Een bus zonder ramen.
Van Lint reden we naar Doel om naast het dorpje zelf ook afvalverwerker Indaver te gaan bezoeken. Ook zij hebben de internationale pers gehaald met hun gloednieuwe wervelbedoven voor de verbranding van slib en hoogcalorisch niet-recupereerbaar vast afval. Al bij al was dit een boeiende rondleiding met voldoende informatie en op een perfecte manier voorbereid en voorgesteld. Kosten noch moeite werden hier gespaard.
Tenslotte stond ook Sanisolar op het programma, maar dit bleek nog de grootste teleurstelling te zijn. We hadden gehoopt iets meer op te steken over de productie en werking van zulke panelen, maar jammergenoeg was het slechts een commerciŽle bedoening om zoveel mogelijk zonnepanelen en -collectoren te slijten aan de bezoekers. Een initiatief dat ik uiteraard alleen maar kan aanmoedigen, maar zoiets verwacht ik niet echt op een openbedrijvendag...
En dat deze editie nieuwe records gebroken heeft qua gegadigden, konden we aan den lijve ondervinden bij Den Ouden Advokaat in Sint-Niklaas, waar we na het korter dan geplande bezoek aan Sanisolar nog even gingen binnenwippen. Daar stond iedereen echter in een lange rij aan te schuiven tot een heel eind op het voetpad. De meesten, waaronder wij, dropen dus gewoon weer af...
Maar hebben we ons geamuseerd?? Natuurlijk!

Reacties geplaatst

Verwondert mij niets van Sanisolar. Verkopen doen ze goed, alles wat erna komt is een pak minder. Ze mogen zich gelukkig prijzen dat ze voorlopig nog in een markt zitten waar ťťnoog koning is maar dat kan volgens mij nooit blijven duren.
19/11 10:19:55

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.