Reacties

25/10: M'n eigen DisneylandMocht het mij overkomen, ik zou helemaal gek worden. Enkele weken geleden, op woensdag 4 oktober, werd het gezin Spangler uitgenodigd in het Magic Kingdom in Walt Disney World als winnaars van de wedstrijd die werd gehouden als opening van The year of a million dreams. Wat hun overkwam kan je hier bekijken. Gelukkig moet ik m'n jaarpaspoort van Disneyland Parijs niet inruilen voor een ticket naar Florida, want ook Parijs verwacht volgend jaar heel wat nieuws. Disneyland Resort Paris viert nl. zijn 15e verjaardag en kon enkele maandjes geleden eindelijk weer wat positiefs melden over de omzet- en bezoekerscijfers. Het veel te bescheiden Walt Disney Studios Park heeft met zijn vijf jaren ook iets te vieren en wordt voor een goed deel helemaal in het nieuw gestoken. De place making heet dat dan. Daarnaast opent volgend jaar ook het nieuwe Toon Studios-land met Crush's Turtle Twister en Cars Race Rally als nieuwe attracties. Vooral de eerste, een rollercoaster, wordt echt iets om naar uit te kijken. Meer nieuws op 1 juni, of enkele weken ervoor tijdens de previews die ongetwijfeld zullen gehouden worden voor aandeelhouders en jaarpaspoorthouders. Eind 2007, of in de loop van 2008, opent dan hét meesterwerk: The Twilight Zone - Tower of Terror. De originele versie staat al een tijdje in The Disney-MGM Studios in Walt Disney World en heb ik in 1999 eens mogen uittesten. Ronduit subliem... De versie die sinds vorig jaar in Disney's California Adventure staat, het tweede park naast het originele Disneyland in Anaheim, is een afgeslankte en vernieuwde versie die eigenlijk speciaal voor Parijs getekend werd. Door de enorme verliescijfers na de opening van het tweede park in Parijs werd de bouw ervan echter op de lange baan geschoven en kwam Californië dus als eerste aan de beurt. De nieuwe versie mist echter een onderdeel dat de originele Tower net zo bijzonder maakt, maar laat ons hopen dat de update ook wat nieuwe verrassingen in petto heeft. Thematisch gezien wordt het echter sowieso een pareltje, zoals we van Disney's Imagineers mogen verwachten.
Het eerste wat ons te wachten staat, is de première op 1 april van een gloednieuwe parade in het Disneyland Park. En dat werd tijd, want de oude parade (dezelfde wagens die regelmatig reden onder een nieuwe naam) was echt wel bejaard geworden. Momenteel worden de acht wagens in de vier uithoeken van Europa gebouwd en mogen we uitkijken naar een grootse parade die niet alleen uit nieuwe wagens, nieuwe kostuums en nieuwe muziek zal bestaan, maar zich ook zal bedienen van kunstmatige geuren die de omstaanders nog meer moeten prikkelen en doen opgaan in het uitgebeelde verhaal.
Het wordt echt een jaar om naar uit te kijken, en hopelijk ook hét jaar waarin nog eens zwarte cijfers in de boeken geschreven zullen worden. Mijn vertrouwen hebben ze in ieder geval weten terugwinnen, dus ik teken alvast present voor een paar premières!

Reacties geplaatst

Disney is absoluut de MAX!!!

en er waren ook plannen voor een IMAX als ik me goed herinner

ik was in 2004 een crewmember! 1 maand heb dat volgehouden, daarna had ik er wel gezien :)

groeten
30/11 16:28:01
Je bent cast member geweest?? Wat een toeval! :) Ken je dlrp.fr of dlp.info? Op het forum van deze laatste site ben ik wel regelmatig actief.
De IMAX staat er inmiddels al een tijdje (in de Disney Village naast de UGC Cinema), maar 'k ben er nog niet langsgeweest.
Op 15 en 16 december ben ik weer weg trouwens :)
30/11 22:04:15
Hey

ik zat vroeger veel op: http://www.dlrpfans.be.
talloze foto's en vroeger veel filmkes. website is ondertss nogal veranderd.

Ik zit nooit op franstalige websites :-)

ja in 2004 moesten ze de IMAX nog bouwen.

ik ga zeker nog eens terug en ik ga eens proberen van binnen te glippen langs de personeelsingang dan ;-)
het is inderdaad castmember

In ieder geval veel plezier!
30/11 22:37:43
amaai

ik wist niet dat Disneyland Parijs in zulke slechte papieren zit?!?!
1 aandeel is 0.06¤(6 cent) waard??!!

't is dan ook de moment om te kopen :-)
01/12 06:48:25
Ik ben aandeelhouder, maar enkel en alleen om van de voordelen van de aandeelhoudersclub te kunnen genieten :)
Eigenlijk is het antwoord op de 'slechte papieren' en de beurskoers heel lang... Het herstructureringsverhaal heeft zelfs heel vaak de Belgische media gehaald, raar dat je niet op de hoogte bent. Je hoeft in ieder geval niet ongerust te zijn: het gaat weer helemaal de goede kant op! :)
02/12 17:08:15
ik kijk geen tv en luister niet naar de radio lees geen kranten of dagbladen

allemaal verwaarloosbaar...
03/12 18:58:33
gelukkig zijn er bloggers LOL
03/12 19:00:35

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.