Reacties

07/03: SchoolBORD.beDe Amerikaanse sites rond social networking zijn inmiddels ook in Europa bekend, maar echt succesvolle Europese varianten zijn nog niet zo talrijk. Een van de (Vlaamse!) sites die de laatste maanden heel wat populariteit heeft weten te verwerven is SchoolBORD.be.
Het doel is dat je je registreert, eventueel wat informatie over jezelf invult in je profiel, en aangeeft in welke scholen je zoal gezeten hebt. Zelfs je lagere school staat zeker in het lijstje. Vervolgens kan je opzoeken wie hier nog school heeft gelopen en kan je je eventueel abonneren op een automatische nieuwsbrief die je verwittigt wanneer er in jouw scholen een nieuwe (ex-)schoolgenoot is bijgekomen. Op basis van de mailtjes en de media-aandacht die er ondertussen al geweest is, kan je echt wel zeggen dat het een behoorlijk succesvolle site is geworden. Volgens mij hebben de looks er zeker wat mee te maken, want de layout is heel helder en modern. Helemaal Web 2.0, om mee te zijn met deze hippe trend.
De ultieme droom is natuurlijk dat iedereen zich zou inschrijven op de site... Laat dit berichtje alvast een extra bijdrage zijn aan hun succes!

Reacties geplaatst

SchoolMakkers.be is volgens mij de leukste. Ik zou zeggen maak jullie keuze.

http://www.schoolmakkers.be
17/03 13:02:51
Van m'n lagere school en middelbare school vind ik hier nog geen enkele leerling terug... De site ziet er trouwens minder aantrekkelijk uit dan schoolbord.be. En het domein verwijst je door naar http://www.vantyghem-delaet...
Goed iniatief, maar schoolbord blijft beter vind ik.
17/03 16:11:05
... en m'n hogeschool op de Groenplaats in Antwerpen staat er zelfs helemaal niet bij. Zonder leden is de site natuurlijk nogal waardeloos...
17/03 16:13:23
Beste Joris,

Er is een functie om een school toe te voegen en zoals de webmaster laat weten op de site is de doorverwijzing naar een ander domein maar tijdelijk. Waarom ..... ik zou het niet weten ik wacht ook af.
29/03 10:02:29
School-Friends.be is de ORIGINELE bedenker (reeds in 2000!) van dit klasgenoten-concept dat gewoon schaamteloos werd gecopiŽerd door schoolbord.be (en anderen!)

Ga hier voor de GRATIS service op http://www.school-friends.be
09/05 15:23:20
Al in 2000? Midden in de internethype? Dan is het echt wel doodjammer dat je je idee niet voor 100% gelanceerd hebt gekregen, want nu kent iedereen alleen schoolbord.be... Je had rijk kunnen zijn :)
09/05 21:09:11
http://www.schoolbord.be nu volledig gratis en vernieuwd.
05/10 15:36:31

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.