Reacties

06/07: Brief aan TV OOSTBeste redactielid,

Vorige week verbleef ik voor de 57e keer in Disneyland Parijs. Het weekend ervoor mochten ze mij ook al verwelkomen. Ik durf de som niet te maken van het bedrag dat het me tot nu toe gekost heeft, maar ik ga nog steeds met veel plezier terug. M'n volgende bezoek vindt waarschijnlijk begin augustus plaats. Sinds augustus 1996 is het, eerst stilletjes aan, begonnen en ik ben de microbe nog niet kwijtgeraakt. In tegendeel: ik heb in totaal al een 30-tal personen weten te overhalen om een keer mee te gaan en hun mening over het reisje was tot nu toe steeds unaniem positief. Maar ondertussen vraag je je uiteraard al af waarom ik dit verhaaltje aan jullie richt...
Tot voor augustus 1996, ik was toen 15 jaar, had ik geen plannen om naar Disneyland te gaan. Ik was niet bepaald een echte fan van Disney te noemen, dus ooit zou ik er wel eens geraken, maar het stond niet op m'n agenda. Tot wanneer ik ergens in de eerste helft van 1996 deelnam aan een telefoonspelletje van het toenmalige Kanaal 3: Werther Van Der Sarren toonde een filmpje van een telefoon waartegen een telefoonboek werd gegooid: de vraag luidde wat er daarna zou gebeuren. Ik belde, gaf het juiste antwoord en kreeg even later een telefoontje dat ik gewonnen had! In augustus van dat jaar mochten ik en m'n ouders voor een dagje naar Disneyland en een dagje naar Parijs. Na de eerste dag werd ook al gauw een inkomkaartje voor de tweede dag aangeschaft, want het beviel ons daar wel. Een jaar later ging ik terug, een jaar later opnieuw, maar dan met een paar schoolkameraden, en daarna is het helemaal losgebarsten. Er zijn inmiddels al enkele passeports annuels gepasseerd, ik ben lid van hun aandeelhoudersclub en heb een getrouwheidskaart van Thalys en Holiday Inn. M'n tv-kamer is zelfs volledig in het teken van Disney ingericht en ik bezit een van de grootste muziekcollecties van nummers die gedraaid worden in de Disneyparken wereldwijd. Ook Disneyworld heb ik al gezien, en de overige resorts komen zeker ooit nog aan bod.

... Denk dus niet dat elk telefoonspelletje even onschuldig is, dat wou ik hiermee even illustreren... Maar ik wil jullie in ieder geval een keer heel erg bedanken voor de drastische, maar wel heel leuke gevolgen die jullie hiermee veroorzaakt hebben! Zonder het team van Kanaal 3 (dat inmiddels waarschijnlijk niet veel gelijkenis meer vertoont met dat van TV OOST?) had ik deze verborgen hobby waarschijnlijk nooit boven water weten komen.

Met vriendelijke groeten,

Joris Van Dael

Reacties geplaatst

Disneyland Paris..... good memories... :)
maar als ge er 4 dagen 10uur per dag in de week werkt aan een attractie en na uw uren er blijft rondhangen tot sluitingstijd dan hebt ge het er wel gezien na een maand. LOL
maar ik wil zeker wel eens terug gaan nu da er nieuwe attracties zijn.waar ik vaak ging "relaxen" na een dagtaak was in de 3D cinema destijds honey i shrunk the audience. waar je vaak moest wachten in de ruime inkomhal voorzien van een schitterend nummer dat ik zoek: True colour. origineel v ene Cindy Lauper.
20/07 02:33:26
Ik zoek de versie die daar gespeeld wordt! namelijk de versie gezongen door verschillende kinderen en andere zangers.
werkelijk schitterende muziek om daar in de inkomhal te relaxen.

om daarna overdonderd te worden door levensechte 3D voorwerpen die je om de oren vliegen in de cinemazaal begeleid door het gekrijs van de andere jonge bezoekers om je heen.

hehe
20/07 02:38:09

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.