Reacties

04/09: Een Lisa Gerrard'tje te krijgTot voor enkele jaren ging ik steevast naar elke editie van The Night of the Proms, maar voor de rest kwam ik niet echt vaak uit m'n kot om naar een optreden te gaan. Tot vandaag! Ik ging gewoon effe kijken op Teleticketservice.com om te zien wat er zoal gepland staat voor de komende maanden en vond een optreden van Lisa Gerrard in de lijst.
Iemand die haar kent?
'k Hoop van wel, want ze heeft echt een heel mysterieus en meeslepend stemgeluid. Als je de film Gladiator gezien hebt, dan heb je haar zeker een paar keer horen "zeuren" in enkele nummers van Hans Zimmer. De laatste jaren doet ze alles solo, maar vroeger was ze bekend van de groep Dead Can Dance; ik ken echter enkel haar solocarriŤre. In m'n iTunes-collectie zit dus ook haar recentste album (van oktober 2006): The Silver Tree. (Via de link kan je 30 seconden van elk nummer beluisteren.)
Op digg.be waren ze alvast enthousiast over haar optreden van 17 april in het Koninklijk Circus. Hopelijk gaat ze in de Elisabethzaal verder op hetzelfde elan:

Herinnert u zich de opvoering van 'Llorando' in Mulholland Drive: de volledige overgave aan de bezwerende zangstem, de o zo aantrekkelijke bevreemdende mystiek, het gevoel even van de wereld weg te zijn? Wie zich ervoor open stelde, kon vanavond twee uur lang het gevoel van club Silencio ervaren. Zelf gaven we ons al bij 'Desert Song', het tweede nummer op het menu, over aan Lisa Gerrard en teren we nu nog voort op de roes die deze bezwerende ervaring naliet.

'k Zal jullie zeker laten weten hoe 't geweest is!
-> Wie haar muziek nog niet kent, maar wel zou willen leren kennen, mag van mij een nummer van Lisa Gerrard uitkiezen in iTunes. Op die manier kan ik als bedankje toch iets leuks doen met m'n Google-geld. Wil je nadien toch het volledige album kopen, dan kan dat door in iTunes enkel de opleg tot § 9,99 te betalen. Laat via een reactie hieronder iets weten als je geÔnteresseerd bent! Vul dan wel je e-mailadres in, in het daarvoor bestemde tekstvak: dit wordt sowieso niet gepubliceerd op m'n site. Ik zet geen limiet op het aantal liedjes dat ik uitdeel, ik wacht eerst de populariteit van m'n promo-actie af :)

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.