Reacties

10/06: Het zit vanbinnen't Heeft echter niks met Clouseau te maken.

'k Ben ondertussen 24 jaar oud en zit nog steeds op de schoolbanken, nl. in m'n tweede jaar (in feite IAJ 2-3) hogeschool in de richting toegepaste informatica, na o.a. twee verknoeide jaren aan de universiteit. Met andere woorden: ik breng er niet zo veel van terecht... In 't middelbaar ging alles nog redelijk goed, behalve dan Latijn dat ik na 't vierde moest laten vallen na een eindexamen van 35%: 'k was het Latijn echt kotsbeu.

De examens die ik tot nu toe gedaan heb zijn allemaal redelijk goed gegaan: in januari was ik op alles geslaagd en ook nu gaat het vrij goed. Maar toch... 'k Begon echt wel heel erg te twijfelen aan m'n kunnen. Daartegenover staat dan weer bijvoorbeeld zoiets als m'n theoretisch rijexamen: voor me in de rij stonden er vier die gebuisd waren, waaronder twee jongens die al meerdere keren geprobeerd hadden. Ik had het boekje met een half oog gelezen (maar wou echt slagen) en kwam uiteindelijk buiten met slechts 3 kleine foutjes. En zo zijn er nog wel zaken die niet echt te rijmen vallen met elkaar...

Twee jaar geleden was ik ook al hulp gaan zoeken bij een schoolpsycholoog i.v.m. (passieve) faalangst, want 'k wist ťcht niet wat er aan de hand was. Vorige maand vroeg ik me echter af of ik misschien intelligenter zou kunnen zijn dan gemiddeld. 'k Had ook al langer gemerkt dat ik heel weinig rust ken in m'n hoofd: er spoken bijna constant allerlei mijmeringen, gedachten, associaties,... in rond, zodat ik me een mp3-spelertje heb aangeschaft ter afleiding.

Vorige maand liet ik me dus testen door Mensa en vandaag, na vier lange weken, is het resultaat eindelijk in m'n bus gevallen... Nu weet ik eindelijk waar m'n gekke brains aan toe te schrijven zijn. Ik voel me echt zo opgelucht, daar heb je geen idee van. Hopelijk, en ik denk van wel, kan ik nu eindelijk weer met wat meer zelfvertrouwen door 't leven!

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.