Reacties

28/12: Geen kolencentrale in AntwerpenEind november las je in de pers dat de Duitse groep E.ON 1,5 miljard euro wil investeren in een nieuwe steenkoolgestookte elektriciteitscentrale in de Antwerpse haven. Hoewel deze centrale 25% minder CO2 zou uitstoten dan de meer bejaarde versies van o.a. Electrabel, blijft steenkool -net na bruinkool- de meest vervuilende brandstof.
Even later gaf Groen! al een persbericht uit dat ze niet terugwillen naar het steenkooltijdperk en ik vind het verzet helemaal terecht. Voor elektriciteitsproductie zijn er momenteel al voldoende alternatieven zoals efficiŽnte gasgestookte centrales, of (decentrale) groenestroomproductie.
Gelukkig hebben ze bij het Gemeentelijk Havenbedrijf een heel andere koers gekozen, en komt er dus ook van hogerhand voldoende tegenwind. Zij denken immers aan massa's zonnepanelen op bedrijven, de HST-koker, de hangars langs de Schelde, enz. Het nieuws komt uit De Morgen en kan je op de site van Ode Vlaanderen nalezen. Het ziet er een ambitieus project uit, maar in de tekst gaat het wel over "vergevorderde plannen". Laat ons hopen dat ook daarop geen tegenwind komt van de overheid...

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.