Reacties

25/07: Dodentocht 2005Het begon in 2002 als een stomme bevlieging. M'n te grote ego dacht even zonder voorbereiding de Dodentocht te kunnen uitwandelen zonder voorbereiding. Hoewel sommigen hier probleemloos in slagen, lag ik al in puin op zo'n 37 km, ter hoogte van de Duvelbrouwerij.
Het jaar erna ging het al heel wat beter: ik was lid geworden van een wandelclub -De Lachende Klomp- en had een mooie portie kilometers in m'n benen. Jammergenoeg werd ik enkele weken voor de DoTo geveld door een ontstoken pees in m'n rechterknie en kon ik m'n been niet meer strekken. Ondanks 't feit dat ik dus een beetje scheef liep hield ik het vol tot in Merchtem, op zo'n 64 km. Als ik dan nog een wandelpartner had gehad, was ik waarschijnlijk doorgegaan: m'n karakter was niet sterk genoeg, m'n lijf en been waren dat echter wel. Van die opgave heb ik dus wel een beetje spijt.
Vorig jaar was een regelrechte hel voor mij. Het regende de hele nacht en na een goeie 22 km was ik drijfnat, hing zoals iedereen vol modder en raakte onderkoeld... De rest was blijkbaar iets beter voorzien op het slechte weer. Ik kon dus niets anders doen dan opgeven, want ik kon niet stoppen met bibberen, wat ik ook probeerde. Zelfs toen ik thuis was had ik nog steeds kou en alle dekens die we konden vinden moesten dus uit de kast gehaald worden.
Dit jaar ben ik er echter helemaal klaar voor. Misschien sluit ik me nog aan bij een van de groepjes die stappen voor een goed doel, dat geeft nog wat extra motivatie om door te gaan tot het bittere einde: de finish op 100 kilometer waar een medaille, diploma, ananas en gladiool op je wachten. En een massa toeschouwers, en applaus, en tranen in de ogen,...
Ondertussen gaat het zenuwachtige aftellen door... Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus is het zover. Als je naast de officiŽle site van de Dodentocht nog wat meer wil lezen, neem dan eens een kijkje op de Yahoo-groep door en voor de fans.
En zouden ze dit keer alweer een recordaantal deelnemers hebben? Vorig jaar waren het er al meer dan 9.000!

update 2008: Dit jaar doe ik uiteraard opnieuw mee! Klik hier voor de recentste post.

Reacties geplaatst

Dag Joris,
Veel succes dit jaar. Het zal je wel lukken! Mijn eerste deelname was op 2001. 2003 opnieuw uitgelopen, en nu ben ik klaar voor editie 2005. Wie weet kom ik je wel tegen. Je mag meestappen met ons, maar ik weet uw stapsnelheid niet, ik vermoed dat ons groepje rond 19 uur 's avonds gaat binnenkomen.
Groetjes,
Kathleen (ook lid van Yahoo berichtengroep)
04/08 14:04:38
Hoi Kathleen!
Vandaag heb ik 15km op 2u15 afgelegd, maar normaalgezien kom ik aan een gemiddelde van 6km/u, pauzes er niet bijgerekend. Het eerste jaar liep ik alleen, het tweede met twee kompanen, daarna met drie en nu met vier. De groep groeit dus. Nu nog gewoon de finish proberen halen :)
Succes!
05/08 21:02:33
Hallo, voor mij is het de tweede deelname aan de dodentocht na deze van 2002. Voorheen had ik wel al 5x de "nacht van Vlaanderen gewandeld waarvan ik 2x heb moeten stoppen. Maar dan was het ook echt van můeten. Ik begin er steeds ongeoefend aan maar hou volgende zoveel mogelijk in acht. Niet te snel van start gaan, de tijd die je in het begin wint verlies je dubbel en dik later bij een inzinking. Perfect aansluitende schoenen met goede zolen (luchtkussens), deze waren van mij de vorige keer splinternieuw maar pasten perfekt en ik had geen blaren. Zo weinig mogelijk stoppen en nog minder neerzitten: dan wordt je stijf. Dus steeds lichtjes in beweging blijven in de "rustplaatsen". Veel eten en voral drinken, ook de dag ervoor en de dag zelf veel eten (spagettie, macaronie) en ook lang slapen de vrijdag. Ik wandel het liefst alleen (ondanks kennissen die meegaan) dan leg je je eigen tempo op en rust je als je er nood aan hebt. Er gaan mensen genoeg mee om niet "alleen" te moeten stappen. Kijk nooit hoe ver het nog is naar de meet, kijk enkel maar uit naar de volgende controlepost. Vroeg of laat krijg je wel "de klop van de hamer" , dan komt het er op aan om door te zetten, hoe traag ook en hoeveel pijn het ook doet !doorgaan! ('k heb ook nog zitten bleiten) meestal gaat het na en tijdje beter (over gaat het niet).
Als het echt niet meer gaat, onthou dit: je heb tijd tot 21u00 en elke stap die je zet is er ťťn dichter bij de meet.
Succes en tot in Bornem (startnr 2263)
07/08 16:30:29
Knappe reactie! 'k Zal zeker aan je tips denken!
07/08 23:05:21
2003; superwarm overdag koud snachts
2004;strontweer snachts goed overdag
2005 ????????????
Ben wel van plan ook nu aan te komen
gewoon genieten en de ene voet voor de andere zetten
bleiten doe je toch en je krijgt flink wat kloppen van de hamer maar de laatste 500 meter...........dat is pas kicken

veel sterkte allemaal

kurt nr 1353
07/08 23:33:52
Hi Joris!

Wel eerlijk van je hoor, dat je jezelf lichtelijk overschat hebt!
Beloof jezelf dat je dit jaar niet naar huis gaat zonder doodskop! Wij lopen dit jaar voor de tweede keer.
Op onze website zullen wij eveneens verslag doen van de dodentocht en zijn de foto's te bekijken. Voor degenen die er puf voor hebben tijdens de dodentocht: stuur je favoriete wandelfoto naar foto@pinkangels.nl!

Joris, wil je een link van onze site op jouw site plaatsen? Uiteraard linken we je terug!

Heel veel succes met wandelen, we zien je vrijdag!

Groetjes, PinkAngels
Debbie, Aefke en Sandra
PinkAngels.nl
09/08 11:56:04
hallo Joris,

Ik ben een Bornemnaar en heb op mijn 16de voor de eerste keer meegedaan aan de dodentocht. het doel was om zover mogelijk te geraken, uiteindelijk ben ik gestrand op 75 km, mooi prestatie vond ik maar ik zwijg over de pijnlijke spieren die op de doto volgden. Vorig jaar heb ik niet meegedaan ik ben wel aan enkele posten badges gaan scannen. Dit jaar, nu ik 19 ben, stap ik terug mee en hopelijk kan ik de 100 km nu wel tot een goed eind brengen. Ik wens jou heel veel succes en het zal je nu zeker lukken.
10/08 15:02:00
Hoi Sarah,
Had je getraind voor die 75km? Voor een 16-jarige lijkt me dat echt wel een knappe prestatie!
Ik voel me er in ieder geval helemaal klaar voor dit jaar.
Laat zeker nog een berichtje achter met je resultaat erin!

Tot aan de aankomst? :)
11/08 00:14:02
IK rijd dit jaar mee als "volger" van mijn man.

Vorig jaar deed hij voor de 1ste keer maar door het barslechte weer heeft hij moeten opgeven na aanomst in den Duvel.
Door de regen was zijn GSM kapot geraakt en was hij de verbinding kwijt met de volgauto waarin zijn droge kledij zat. Uiteindelijk hebben ze elkaar terug gevonden na 1uur en half. Ondertussen was hij natuurlijk (zoals jij) onderkoeld.

Dit jaar nemen we voorzorgen want het weer ziet er ook niet echt schitterend uit. Zijn gsm gaat in een platsiek zakje in zijn rugzak, een nieuwe (en beter waterdichte kawee), vooraf afgesproken tussenposten met de volgwagen,...

Veel succes! Misschien zie ik je wel voorbij stappen!! Doe het goed!
11/08 10:51:59
Diegenen die vanavond de uitdaging aangaan: allemaal heel veel succes!
12/08 10:21:53
veel succes aan iedere deelnemer wij steunen iedereen.
12/08 23:35:51
proficiat aan alle stappers!
Volgend jaar (2006) zou ik ook graag voor de eerste keer meestappen. Ik ben geen lid van een wandelclub zo kan er iemand mij vertellen wat de beste voorbereiding is? Stappen naturlijk maar hoeveel km/week als training?
14/08 10:37:44
Marc, in mijn bericht staat een link naar de Yahoo-groep. Daar vind je gegarandeerd voldoende informatie. Je kan er ook met al je vragen terecht.
Alvast veel succes volgend jaar! :)
14/08 13:33:55
Hoi , Mijn Joris .
Mijn man heeft nu meegedaan voor de 5de maal , maar de vierde maal uitgedaan . Vorig jaar heeft hij opgegeven op 50km na bar slecht weer. Ik Martine zijn vrouw volgt al mee van in het egin met de wagen , maar dit jaar was zowel voor Luc als voor mij heel zwaar . Ander jaren komt hij aan rond 16u en dit jaar was 19u. Hij was een beetje teleurgesteld om de tijd , maar voor mij telt alleen de aankomst. In iedere geval chapaue voor de gene die er aan beginnen en uitdoen . Ik zelf vind het volgen al zwaar op zich , laat staan het meedoen te voet . Groetjes vanwege Luc en Martine
14/08 18:50:34
Graag wil ik een paar goede tips om de dodentocht mee te doen. Ik wil dit jaar de uitdaging aangaan om 100 km te stappen dit samen met mijn zus. Ik ben vrij sportief en heb dit jaar de 20 km van Brussel gelopen. Ik vertrouw op mezelf dat ik de kilometers in de benen heb maar ik vraag mij af of dit genoeg is. Hopelijk krijg ik wat fijne reaktie groetjes Peggy
15/06 20:43:01
Beste Peggy,

na enkele vergeefse deelnames weet ik het ook niet meer: sommigen stappen hem uit zonder voorbereiding, anderen trainen voldoende, maar hebben onvoldoende wilskracht om het 20u of meer vol te houden, enz.
Het is immers niet "zomaar" 100km, maar 100km die begint op het moment dat je eigenlijk bijna in je bed zou gaan kruipen... Dat maakt het heel zwaar. En natuurlijk ook de kilometers zelf. Vorig jaar ben ik met voldoende training plots weer gestrand aan de Duvel (net geen 40km) met hevige rugpijn. M'n drie wandelkompanen hebben het wel gehaald: een iemand zonder enige training, een andere die regelmatig ging lopen (tot 15km), en nog iemand zonder echte voorbereiding maar wel met geoefende benen. Allen wel enkele jaren ouder dan ik. En dat zie je ook in de statistieken op http://www.dodentocht.be: de 60+'ers hebben de grootste kans om het te halen, iedereen die jonger is doet het gemiddeld gezien minder goed. Het wondermiddel kent volgens mij niemand, maar met een sterk karakter (daar moet ik nog wat aan werken :) ) kom je al een heel eind.
En voor de rest verwijs ik je graag naar de Yahoo-groep die ik ook in m'n bericht vermeldde: http://groups.yahoo.com/gro...

In ieder geval heel veel succes, en laat zeker nog een berichtje achter of je het al dan niet gehaald hebt!
16/06 19:28:19
Hallo Joris

morgen (11/08/06) doe ik voor mijn tweede keer mee aan de dodentocht.
Vorig jaar gestrand op 65km door te weinig gegeten te hebben (eigen schuld ik weet het) MAAR morgen beter!

Veel succes!!

We're coming! We're coming! We're coming down the road!!!
10/08 16:34:41
Toen ik in Merchtem stopte had ik ook veel honger: ik had geen maaltijd in de Palm besteld, en het fruitschaaltje van Dole dat we toen in Merchtem kregen was het kleinste dat ik ooit gezien heb :) Daarom dat ik er nu zeker de maaltijd bijdoe...
'k Wens je heel veel succes morgen en overmorgen!! Je mag ons zeker op de hoogte houden van het resultaat! (Ik ben nr. 1531)
10/08 17:01:52
Dag Joris,

ik doe morgen mee voor de vijfde maal. Ben ook lid van wandelclub De Lachende Klomp.
Eerste jaar heb ik me mispakt aan de koude nacht en een klop van de hamer aan de Palm. Heb hem toch nog uitgewandeld.
Vanaf tweede, voorzieningen getroffen met kledij en voeding.
Heb tot nu toe nog geen enkele moeten opgeven.
Success morgen. Startnummer : 800
10/08 22:30:05
Proficiat natuurlijk aan iedereen die de Doto gisteren uitgedaan heeft, of die de moed had om te stoppen als het te pijnlijk werd!

De afwezigen hadden weeral ongelijk...

Geert
13/08 13:30:55
hey,

ik zou dit jaar graag bij de dodentocht willen meedoen, ik ben 18 jaar, maar vraag mij toch ergens af of deze tocht niet gevaarlijk is als je onvoorbereid bent?

groeten,

Robin
02/01 00:56:57
Nog 310 dagen en dan gaan we een wandelingetje maken in Bornem...
06/10 09:42:13

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.