Reacties

03/05: De stad der leegstandOndertussen heeft La Scène, de Sint-Niklase zaak van het huidige Mijn Restaurant!-seizoen, zijn deuren als eerste moeten sluiten. Een goeie start hadden ze alvast niet gemaakt, maar ik vond toch dat ze zich heel goed herpakt hadden en dat de kritiek meer en meer onterecht werd. Helaas ben ik er niet zelf kunnen langsgaan, dus een persoonlijke ervaring zal ik nooit meer kunnen opdoen. Momenteel zie je een met de hand geschreven A4'tje hangen met "GESLOTEN PRIVE" erop. Koeltjes.
De laatste twee afleveringen, waarin waarschijnlijk werd getoond hoe goed de twee genomineerden campagne voerden, en wie uiteindelijk de deuren moest sluiten, heb ik zelfs niet meer bekeken. Ze staan nog op de digicorder, maar een film is niet meer spannend als je het einde al kent.
Enige affiniteit met Ben en Dominique had ik niet echt, maar toch is me een zekere moedeloosheid bekropen. Ze hadden gewoon pech met hun locatie in Sint-Niklaas.
Ik herinner me het beeldfragment nog toen burgemeester Freddy Willockx vol fierheid, met de borst vooruit, de sleutel mocht overhandigen in de eerste aflevering. Uiteraard moest hij nog een keer de ingrijpende stadsvernieuwingsprojecten onder de aandacht brengen. Dit zou er nog een mooi, onvoorzien vervolg aan breien. Iedereen zou La Scène steunen.
Ondertussen heeft Sint-Niklaas er gewoon weer een leegstaand pand bijgekregen. Echt wraakroepend. Het enige wat ik tijdens hun eindstrijd nog vernomen heb is dat Ben en Dominique bijvoorbeeld aanwezig waren op het motortreffen op de Grote Markt ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Het podium van het stadsbestuur stond ook op het marktplein en er was hun beloofd dat ze even acte de présence mochten komen geven en een oproep mochten lanceren om te sms'en. Niks daarvan... Uiteindelijk werd hun de toegang tot het podium geweigerd.
Het lijkt een ziekte van het huidige bestuur (of gewoon Freddy?) te zijn. Tonnen aan goeie voornemens, heel wat uiterlijk vertoon, maar een hyperdramatische uitwerking. Het stationsplein is een spookstad en een wandeling door de Stationstraat doet het kippenvel niet wegtrekken, integendeel. Tijdens de afgelopen jaren probeerde het stadsbestuur, met als woordvoerder het centrummanagement, toch steeds het positieve te belichten. De leegstand was aan het wegebben en de Stationstraat moest zich gewoon meer specialiseren en niet teren op de ketens die je overal vindt.
Helaas is er na al die jaren nog steeds niks veranderd. De plannen waren heel mooi, het visuele resultaat is het ook, maar de inhoud is onbestaand. Er was nu eens een kans om een extraatje te verdienen, een echt restaurant en geen twaalfendertigste brasserie met scampi's van de chef, maar 't heeft niet mogen zijn. Heel jammer. Ben en Dominique, het spijt me dat je van alle mogelijke locaties net in Sint-Niklaas moest belanden.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.