Archives

28/04: groot(s)

Ik heb geen kamer vol met posters van allerhande vliegtuigen, maar geef nu toe, de nieuwe Europese trots, de Airbus A-380 mag er toch zijn! Zeker frontaal gezien is het wel een sexy ding: de vleugels zien er echt heel biologisch uit... De typische kromming doet me wat aan een zwevende meeuw denken. Iemand anders vindt dan weer dat het toestel in profiel wat weg heeft van een orka. Goed gezien, eigenlijk...
'k Vraag me af of het toestel een succes zal worden: Airbus verwacht in ieder geval dat ze er heel wat meer zullen kunnen slijten dan het vooropgestelde minimumaantal.
In ieder geval hoop ik dat Airbus nog meer afstand zal kunnen nemen van Boeing, dat voluit gekozen heeft voor een nieuw en veel kleiner toestel dat de reizigers rechtstreeks op hun bestemming (kleinere luchthavens dus) zal kunnen brengen. (Ging het niet 'Dreamliner' heten of zoiets?) Jammer genoeg heeft Airbus z'n antwoord al klaar met de A-350. "Jammer genoeg", want ik ben voorstander van het vervangen van korte afstandsvluchten door snelle treinverbindingen, maar ja.

20/04: opmaakprobleem

Ik merk nu pas dat m'n weblog blijkbaar niet correct wordt weergegeven door Internet Explorer... Dat moeten we even uitzoeken! Met Firefox ziet het er wel prima uit.
(Ik raad iedereen trouwens heel erg aan om over te stappen op Firefox... Alleen al voor het veel kleinere risico op ongewenste programmaatjes en virussen!)

update: Ik heb de breedte van de rechtse kolom met 10 pixels versmald, en nu staat ie wél op z'n plaats!

19/04: Habemus Papam!

Ik hoorde toevallig op Radio 1 dat er blijkbaar witte rook was opgestegen uit het schoorsteentje, dus ik snelde gauw naar m'n tv. En inderdaad...
Over de paus zal nog genoeg gezegd en geschreven worden de komende dagen, maar ik was zo erg onder de indruk van de joelende menigte (een mix van jong en oud. Blijkbaar zelfs méér jong dan oud) daar op het Sint-Pietersplein! Ongelooflijk... Eerst een twijfelend, golvend gejuich o.w.v. de rook en de beierende klokken, en daarna de uitbarsting toen de officiële aankondiging er eindelijk kwam. Eerlijk gezegd had ik er wel bij willen zijn!
Maar 'k vind wel dat die Ratzinger er nogal euhm... evil uitziet. Niet?

18/04: vaarwel...

Blijkbaar mag ik al een van m'n links verwijderen want dominiek.be is niet meer...
Dominiek is ook een van de grondleggers van de Vlaamse collectieve weblog Struikgewas, maar daar gaat hij blijkbaar ook minder tijd aan spenderen:
"Andere redenen dan Struikgewas alleen lagen aan de basis van het einde van dominiek.be. Meer woorden wens ik daar niet aan vuil te maken.
Laat ons zeggen dat ik ook aan deze log in een nabije toekomst minder tijd zal spenderen."

'k Vind het op z'n zachtst gezegd een beetje vreemd...

16/04: The sky's the limit

Nee, ik ben niet tevreden met de titel van dit tekstje, maar 'k vond niks beters :)
De laatste tijd ben ik weer volop de wereld aan 't verkennen met NASA's World Wind.
World Wind is een open source applicatie (in C# met DirectX) van NASA die je toelaat om de hele wereld af te schuimen vanuit je bureaustoel. Op een 3D-model van de aarde kan je verschillende lagen projecteren, de voornaamste zijn beelden van NLT's Landsat, USGS Ortho en USGS Urban.
De Landsatlaag biedt beelden aan van de volledige aardbol op een resolutie van 15 meter per pixel. Op dit moment wordt deze laag nog afgewerkt en is de resolutie beperkt tot 30m/pixel. Maar het blijft indrukwekkend... zeker wanneer je met je muis door de Himalaya manoeuvreert...
USGS Ortho is enkel beschikbaar voor de VS, en USGS Urban enkel voor de grootste Amerikaanse steden. Deze Urbanlaag biedt wel zomaar eventjes een resolutie van 25cm/pixel aan! Da's pas écht big brother spelen!
Naast deze statische beelden kan je ook allerlei animaties opvragen en nog veel meer. Het is echt een heel uitgebreid programma.
Als ik me niet vergis is er in totaal een twintigtal terabyte aan data beschikbaar voor World Wind. Een reis rond de wereld zal dus even duren als je alles wil gezien hebben...

15/04: Hagrid?

Ik loop al een paar maanden rond met een vette knobbel op de achterkant van m'n rechterhiel. Gelukkig doet het geen pijn, behalve na lang wandelen. Maar dan echt wel làng wandelen. Het gevolg is dat ik na zo'n twee weken reeds merk dat de stof van m'n schoenen begint te verslijten op de plaats van die bol.
Vandaag ben ik eindelijk naar een specialist gegaan en het blijkt de ziekte van Haglund te zijn. 't Linkt vreselijk, maar in feite is het een teveel aan bot dat onder de aanhechting van m'n achillespees groeit. De oplossing is de achillespees even afkoppelen en daarna het bot afschrapen. In het slechtste geval moet ik een viertal weken in het gips: een tweetal weken zal ik er dan niet op mogen steunen. De knobbel is eigenlijk nog het minste, het probleem is dat ik niet echt weet wanneer ik het moet laten wegnemen... Waarschijnlijk eind augustus, dat komt me het beste uit.
Ow ja, en ik ben als de dood voor narcose, ook al wordt het slechts een dagopname...

09/04: voor mij een portie inspiratie aub

Zelf zit ik hier met zo'n blitse skin op m'n weblog, maar m'n eigen werk trekt jammer genoeg op heel wat minder. M'n tante heeft me gevraagd om haar site [reizenvanlaere.be] nog eens aan te passen en 'k zou er graag een nieuwe layout aan geven, maar 'k heb echt een acuut gebrek aan creativiteit. En eigenlijk ook aan de nodige programmeerkennis...

08/04: Supernova!

Gisteren was het mijn beurt om de nieuwe Space Mountain: Mission 2 te gaan uitproberen in Disneyland Parijs. Tijdens de afgelopen week waren er enkele avant-premières gepland voor de jaarpaspoorthouders, aandeelhouders, sponsors, partners, enz. om de laatste bugs uit de vernieuwde attractie te halen. Want zaterdag volgt na drie maanden van werkzaamheden de heropening van de attractie.

Lees verder!

06/04: money, money, money...

Ondertussen werd er weer een beetje gecommentaarspamd op m'n site, dus 't is tijd om zelf effe schaamteloze reclame te maken. :) 'k Ben net terug van de bank en m'n verse biljetjes staan ondertussen al op eurobilltracker.eu.
In Finland is de site inmiddels een enorm succes, maar België en Nederland staan gelukkig ook aan de top. In totaal zijn er al zo'n 6.681.948 biljetten geregistreerd door 52.872 gebruikers, wat neerkomt op een totaal van ¤ 150.510.910.
En ja, het wordt bij velen een leuke verslaving.

Lees verder!

05/04: spam

Toen ik thuiskwam van m'n reisje vond ik al de eerste spam op m'n weblog: een heleboel onzinnige tekens en krabbels tussen de reacties onder m'n berichtjes. Inmiddels heb ik een plugin geïnstalleerd die dit in de toekomst zou moeten vermijden, maar vandaag was het jammer genoeg alweer raak: dit keer met willekeurige Engelse tekstjes en een link naar een onbestaande website. Hoe slagen die grote logs er eigenlijk in om spamvrij te blijven? Het verplichten van eerst te registreren kan ik in principe wel activeren, maar dat ben ik niet van plan. We kijken nog even de kat uit de boom...