Archives

28/06: Roeni is hip

Een van m'n eerste berichtjes ging over de beleggerscompetitie en roeni.be. De beleggerscompetitie heb ik al heel gauw opgegeven wegens een idiote beperking op de minimumprijs voor een aandeel, het feit dat het er vreselijk ingewikkeld uitzag, en omdat ik geen zin had om er veel tijd aan te besteden. De te winnen prijzen waren trouwens de moeite niet waard :)
Op roeni.be -dat inmiddels uit de beta-fase is geraakt- ben ik wel nog steeds actief, samen met 280 anderen! Z'n eenvoudig beursspelletje is dus echt wel een succes aan het worden. Het nadeel is echter dat de rijkste speler(s) voor wat problemen begin(t)/(nen) te zorgen: nieuwe aandelen worden quasi onmiddellijk allemaal opgekocht, en ook van de andere blijft er al gauw niks meer over. Misschien lost het zichzelf wel op, want het aantal aandelen groeit nog steeds zienderogen. Het minste wat je kan zeggen is dat de boel up-to-date wordt gehouden.
Als je ook wat virtuele centjes wil gaan verdienen in je vrije tijd ('t laat zich perfect op enkele seconden, zo even tussendoor, spelen), dan moet je de RoeniBeurs zeker eens gaan uitproberen.

27/06: Schattenjacht

'k Ben vorige week vier dagen op rij aan geocaching gaan doen. Een paar weekjes geleden kocht ik me nl. een GPS-apparaat, dus dan is geocaching eigenlijk wel een logisch gevolg :)
Indien je 't niet zou kennen: Geocaching is een wereldwijde moderne schattenjacht via GPS-coŲrdinaten: soms moet je echter eerst enkele raadsels oplossen om tot de uiteindelijke vindplaats te komen. Als je de stash uiteindelijk gevonden hebt, moet je je bezoek loggen op de website en eventueel iets uit het kistje of potje nemen en iets in ruil terugleggen. Tot nu toe heb 'k er gevonden in Ede, Sint-Pauwels, Gent en Eksaarde. En 't was telkens het fietstochtje waard, je leert echt wel mooie streken kennen. Zeker het heuvelachtige landschap in Ede was mooi en stil.

20/06: iDTV

Voor al wie geen regelmatige bezoeker van zdnet.be is, laat ik hier even de link achter naar het artikel van afgelopen donderdag over iDTV van Telenet Televisie.
Enerzijds bevat het een gewoon overzicht van wat (de overstap naar) iDTV precies zal gaan inhouden, maar ik raad het vooral aan o.w.v. de tonnen reacties die op het artikel zijn gekomen. Ikzelf ben een heel tevreden klant van Telenet en zal ook met plezier hun kwaliteiten in de verf zetten, en dat mogen de Belgacomfans ook doen. Maar de manier waarop is soms echt vreselijk... 't Is net hetzelfde geworden als de discussies over Mac OS/Windows/Linux/... om maar een bekend voorbeeld te noemen.
Is het nu zo moeilijk om je beweringen te staven met een paar feiten? Of om niet meteen mekaar in de haren te vliegen? Het doet me trouwens allemaal denken aan wat ik schreef ik een vorig berichtje: met een massa bereik je nooit vooruitgang, de conservativiteit neemt alleen toe: digitale televisie (van Belgacom of Telenet) is nu eenmaal de logische opvolger van de analoge televisie, en krijgt in de EU nog een extra duw in de rug. Maar het feit dat deze vooruitgang een kleine financiŽle bijdrage vraagt van de consument lokt soms hevigere reacties uit dan het binnenvallen in Irak.

16/06: grote bestanden verschepen

Hier vind je een overzicht van enkele bekende sites die je uit de nood helpen als je om een of andere reden een groot bestand online wil zetten. En 't is gratis natuurlijk! Soms vind je dus ťcht wel nog iets nuttigs :)

10/06: Het zit vanbinnen

't Heeft echter niks met Clouseau te maken.

'k Ben ondertussen 24 jaar oud en zit nog steeds op de schoolbanken, nl. in m'n tweede jaar (in feite IAJ 2-3) hogeschool in de richting toegepaste informatica, na o.a. twee verknoeide jaren aan de universiteit. Met andere woorden: ik breng er niet zo veel van terecht... In 't middelbaar ging alles nog redelijk goed, behalve dan Latijn dat ik na 't vierde moest laten vallen na een eindexamen van 35%: 'k was het Latijn echt kotsbeu.

De examens die ik tot nu toe gedaan heb zijn allemaal redelijk goed gegaan: in januari was ik op alles geslaagd en ook nu gaat het vrij goed. Maar toch... 'k Begon echt wel heel erg te twijfelen aan m'n kunnen. Daartegenover staat dan weer bijvoorbeeld zoiets als m'n theoretisch rijexamen: voor me in de rij stonden er vier die gebuisd waren, waaronder twee jongens die al meerdere keren geprobeerd hadden. Ik had het boekje met een half oog gelezen (maar wou echt slagen) en kwam uiteindelijk buiten met slechts 3 kleine foutjes. En zo zijn er nog wel zaken die niet echt te rijmen vallen met elkaar...

Lees verder!

09/06: De Racker wordt afgerekend!

Luisteraars van Studio Brussel zullen deze naam misschien al kennen... Yves De Racker is een docent aan m'n hogeschool (KdG Groenplaats) en is plots razend populair geworden dankzij een "remix" met enkele van z'n "meest typerende" uitspraken erin. Als je wil weten wat ik met die uitspraken bedoel, dan klik je best even op voorgaande link...

Het verhaal begon op het forum kdgstudents.net, maar het is algauw uitgegroeid tot een heuse hype. Vandaag is het nummer voor de tweede dag op rij enkele keren gedraaid op Studio Brussel bij Peter Van De Veire. Ondertussen is er ook al een interview geweest met de maker van het nummer en heeft men geprobeerd om dhr. De Racker zelf op te bellen.

't Is nu echter tijd geworden om nog nťt dat ietsje meer te proberen en het nummer in De Afrekening te krijgen! Zet in dit invulformulier dus "De Racker Song" van "DJ Flyke" op nummer 1! Wat je op de andere plaatsen invult kan je zelf kiezen... Misschien nog eens hetzelfde? :)

Nog meer StuBru-fragmenten en meer uitleg i.v.m. het nummer kan je hier terugvinden.

De docent zelf kan er trouwens smakelijk mee lachen. Potverdomme! Haha.

07/06: woehoe!

Het was al sinds augustus vorig jaar geleden dat ik nog nieuwe foto's had toegevoegd aan m'n foto-album, maar daar is eindelijk verandering in gekomen!

-> jorisvandael.be

05/06: koolzaadolie & De Lijn

Blijkbaar wil De Lijn 70 van z'n bussen laten rijden op koolzaadolie. In de toekomst zouden alle bussen op biodiesel gaan rijden.

Ik heb de laatste jaren al heel wat gelezen i.v.m. groene technologieŽn, maar over biodiesel moet ik toch nog iets meer opsteken, want als ik me niet vergis is dit toch niet voor de volle 100% "groen".

Koolzaadolie zou milieuvriendelijker zijn omdat het veel minder verwerking vraagt dan biodiesel. Het voordeel van biodiesel is dan weer dat het geen aanpassing van de motor vraagt, terwijl koolzaadolie te stroperig is om zomaar gebruikt te kunnen worden.

In de haven van Gent komen alvast twee nieuwe bedrijven die biodiesel gaan produceren. Er zullen graanproducten uit BelgiŽ gebruikt worden, maar ook uit het buitenland om aan de vraag te kunnen voldoen. Voor de boeren lijkt het biobrandstofverhaal alvast een zekere toekomst te bieden.


Lees verder!

04/06: These boots...

Ik fietste daarnet richting Stekene en zag onderweg een moderne damesschoen op de berm tussen het fietspad en de rijbaan liggen. 'k Heb al heel wat kilometers afgefietst en -misschien heb je 't ook ooit al gemerkt- er ligt wel vaker een schoen langs de kant. Dan vraag ik me altijd af waar die vandaan komt...
Deze zag er dus nog deftig en modern uit, waarschijnlijk is die dus niet bewust weggegooid. Hoe is die schoen daar dan terecht gekomen? 'k Heb er echt al vaak over gefantaseerd. Misschien ligt er wat verder een vuilniszak in de beek met het versneden lijk van de eigenares van de bewuste schoen erin? En is ze die verloren tijdens haar ontvoering? Brr... In ieder geval ben ik NIET gaan zoeken. En JA ik moet minder enge films bekijken. Haha.

03/06: Stilstand

In de Metro van maandag 30 mei: "Atoomconferentie is tragisch gemiste kans".
Een beetje verder op diezelfde pagina nog een artikel: "Geen oplossing voor massale ontbossing".
De mislukte onderhandelingen over B-H-V passen in feite ook in 't rijtje, maar daar is al genoeg over gezegd en geschreven.
Hoe komt het toch dat zulke massaonderhandelingen zo vaak op een sisser uitdraaien? 't Is net of de conservativiteit toeneemt naarmate de grootte van de groep toeneemt. Mijn conclusie: met dure conferenties komt men echt nergens meer. In principe zou er een superrechter of superonderhandelaar moeten zijn die steeds de meest rechtvaardige, meest juiste, meest ... doorvoert zodat er eindelijk eens wat verandert in al deze verschillende domeinen. Maar dat klinkt dan nogal dictatuurachtig, en da's misschien ook niet de bedoeling.