Archives

24/08: Jong N-VA doet het zelf

Ik kreeg zonet deze e-mail van de jongerenploeg van de N-VA:

Op maandag 29 augustus steekt Jong N-VA de handen uit de mouwen. Wij zullen die dag, in samenwerking met vzw Knok (de belangenbehartiger), de directie en het lerarenkorps, het Vlaams schooltje in Komen een grondige opknapbeurt geven. (...)
Terwijl Vlaanderen elk jaar om en bij de ¤ 10 miljoen betaalt voor het Franstalig faciliteitenonderwijs in de Rand, weigert de Franstalige Gemeenschap al jaren het Vlaams Schooltje in Komen te erkennen en bijgevolg te subsidiëren. De gevolgen hiervan zijn voelbaar: het leerlingenaantal stagneert, pesterijen zijn dagelijkse kost, het gemeentebestuur werkt volledig tegen, de school verkommert,...


En ik die dacht dat we met de jaarlijkse miljardentransfers naar Wallonië het ergste wel al gehad hadden. Als je het vervolg van de e-mail wil kennen, dan klik je hieronder:

Lees verder!

24/08: Harry Potter en de fakkel met de groene vlammen

De 16-jarige Dennis Hoogeveen kon niet langer wachten op het zesde deel van Harry Potter en schreef daarom zelf maar een vervolg. Omdat het boek Harry Potter en de Fakkel met Groene Vlammen van Potter-uitgever De Harmonie niet in boekvorm mag verschijnen is het te lezen en te downloaden via internet.
Hij is meer dan een jaar met het 213 pagina's tellende boek bezig geweest en is van plan om binnenkort wél met een origineel verhaal op de proppen te komen. Naar 't schijnt zou z'n eigen Harry Potterboek best goed te lezen zijn, dus z'n volgende schrijfsel zou wel eens succesvol kunnen worden, nu hij op korte tijd al een grote naambekendheid heeft verworden.


24/08: Disneybureaucratie

Iedereen zal onderhand wel al weten dat het Parijse Disneyland Resort het niet echt makkelijk heeft om te overleven: voor het afgelopen boekjaar (september 2004), noteerden ze ¤ 145 miljoen in rode cijfers. Een tijd geleden werd alweer een ambitieus reddingsplan opgesteld en werd er voor ¤ 250 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Hiermee hebben ze Space Mountain: Mission 2 gelanceerd, en volgen er de komende drie jaar nog drie gloednieuwe attracties die de bezoekersaantallen weer moeten opkrikken.
Maar dan lees je plots deze twee berichten op een forum: 1 en 2.
't Is echt wraakroepend hoe Parijs weer onder de knoet gehouden wordt door de grote Amerikaanse oppermuizen...

Lees verder!

19/08: Het wordt warmer

En dan heb ik het niet over de laatste weersvoorspellingen van het KMI, want die kondigen alweer een nieuwe herfst aan voor de komende dagen.
Vandaag las ik op vrtnieuws.net het item over de pietermannen die al enkele mensen gestoken hebben aan onze kust. In principe komen deze visjes enkel voor in het zeewater rond Frankrijk en Spanje, maar door de opwarming van onze planeet zitten ze nu ook bij ons in de zee.
Het deed me even stilstaan bij hoe normaal de klimaatswijziging op korte tijd geworden is. Het begon bij speculaties, maar nu stapelen de feiten zich een na een op. Maar voor de rest wordt er eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan, en dat vind ik toch wel wat beangstigend.

17/08: M'n Ballonstad

klaar om op te stijgen

Sinds enkele maanden hebben we hier in Sint-Niklaas een gloednieuw marktplein. Samen met het nieuwe stationsplein en het nieuwe Waasland Shopping Center heeft ook dit project Sint-Niklaas weer op de kaart van Vlaanderen gezet.
Het leuke aan het nieuwe marktplein is echter dat onze burgemeester z'n voorstel om permanent ballons toe te laten goedgekeurd werd door de bevoegde diensten!
De jaarlijkse ballonmeeting tijdens de Vredefeesten (die dit jaar uitzonderlijk lopen van 26 augustus tot 4 september onder de naam "Stad op Sporen") is een van de redenen dat we het hier over de Ballonstad mogen hebben, maar dat er nu eender wanneer mag opgestegen worden vanop het marktplein vind ik echt geweldig. Gisteren kon het, en vandaag was het weer ook mooi genoeg. In m'n fotoalbum zijn er sinds vanavond weer drie ballonplaatjes bijgekomen.

16/08: vliegvakanties.be

Buiten de kleine reclamebanner rechts onderaan m'n weblog ben ik niet van plan om hier iets commercieels van te maken, maar iets waar ikzelf wat tijd in heb gestoken verdient hier natuurlijk wel een plaatsje :)
Mocht je van plan zijn om je reis met Jetair online te boeken, dan kan dat i.s.m. met Reizen Van Laere uit Sint-Niklaas: op vliegvakanties.be vind je drie verschillende boekingspagina's om je reisje te reserveren.
update:
Er zijn nu ook twee radiospotjes gemaakt: 1 en 2

14/08: worldometers.info

Op worldometers.info vind je een reeks tellertjes die voortdurend verdertikken: ze tellen o.a. de huidige wereldbevolking, het aantal geproduceerde auto's, het aantal geconsumeerde calorieën, het aantal bliksems dat de aarde treft,...
Feitelijk is 't nogal zinloos om langer dan enkele minuutjes te bekijken, maar 't is toch heel interessant om het eens gezien te hebben!

14/08: ç#§$%à£!!!!!

Dit was m'n vierde Dodentochtpoging en ik ben even ver geraakt als bij m'n eerste poging: dit keer lag de post van de Duvel op 38,20 km en hier werd ik opgebezemd. Het record blijft dus de 6x km (Merchtem) van 2003...
Ik had er nu weer een jaar extra training bij, en toch is m'n prestatie achteruit gegaan. Heel frustrerend! Je moet weten dat ik dus helemaal niet graag wandel, maar het toch elk jaar doe, enkel en alleen om de DoTo uit te wandelen.
M'n onderrug zat weer muurvast, ik was kotsmisselijk, en kreeg m'n benen echt niet meer vooruit. Aan de binnenkant van m'n twee voeten had ik een soort brandwonden.
Of ik volgend jaar weer meedoe valt nog af te wachten... Misschien wacht ik best een paar jaar tot m'n lichaam wat 'volwassener' geworden is, want het lijkt echt te moeilijk te zijn voor mij. Ondertussen weet ik echter alweer wat me te doen staat, want op maandag 22 en vrijdag 26 augustus moet ik een herexamen afleggen. 'k Zet het hier gewoon in m'n Dodentochtberichtje want het past eveneens perfect onder deze titel :)

12/08: DoTo-kriebels

Nu begint het toch echt wel te kriebelen... Over tien uur zijn we net vertrokken in Bornem voor de 36e Dodentocht. Vanmorgen zag het weer er niet echt bemoedigend uit. Hier in Sint-Niklaas en ook over Bornem en omstreken viel de regen met bakken uit de lucht. Hier komen de herinneringen aan vorig jaar weer...
Aan iedereen die meewandelt, spieren komt masseren of blaren openprikken, aan iedereen die komt supporteren langs de weg of in de dorpjes onderweg, aan iedereen die ons van eten en drinken zal voorzien en aan zij die alles op poten hebben gezet:
VEEL PLEZIER VANAVOND, VANNACHT EN MORGEN!!
Vanaf vanavond om 23u komt in principe de tracking online op dodentocht.be. Mijn inschrijvingsnummer is 53, dan kan je me via internet, via sms, of via telefoon automatisch volgen. Hopelijk ga ik dus niet af als een gieter :)

10/08: Het Geheugenspel

'k Heb net deze 'literaire thriller' van het schrijversduo Nicci French uitgelezen. 't Was m'n eerste boek van deze auteurs, en 'k ben niet meteen onder de indruk. Op proxis.be staan enkele recensies van hun klanten en m'n mening wordt blijkbaar gedeeld.
Het boek komt traag op gang, en de boeiendste stukken zitten echt pas tegen het einde van het verhaal aan. Het einde zelf is dan nog een complete ramp: de hele climax wordt er op een paar pagina's nog gauw bijgelapt. Mooier kan ik het echt niet zeggen... En nog iets: het typisch Britse eten en drinken dat in het boek verwerkt wordt is echt euh... apart. Dat weten we dan toch al voor de volgende keer. :)
Maar in 't algemeen is hun stijl echt wel goed en de kans is groot dat ik binnenkort nog meer van Nicci French ga lezen.

07/08: De klant is koning...

... en oliedom.
Elke zaterdag werk ik op de Grote Markt van Sint-Niklaas in de Marktshop, een krantenwinkel. Misschien weet je 't, misschien ook niet, maar een Dag Allemaal en een Expres zijn twee verschillende titels van weekbladen die, op de cover na, helemaal identiek zijn aan elkaar. Van het eerste tot het laatste blad, van de eerste tot de laatste letter.
Gisteren was de Dag Allemaal alweer uitverkocht en een madammeke kwam me vragen of er nog waren. Ik antwoordde dat ze even goed de Expres kon nemen, aangezien die dus toch identiek is. De sloor keek nogal bedenkelijk. Ik ging verder zoals hierboven, dat elke letter identiek is, enz. Haar reactie vergezeld van een troosteloze blik: "mja maar ik ben den Dag Allemaal gewoon."
En weg was ze. Daar word ik dus echt krankzinnig van. Dat sommige mensen last hebben met flexibel denken is één ding, maar per se een boekske moeten hebben met "Dag Allemaal" erop gaat me echt te ver. En het gebeurt héél vaak, geloof me.

05/08: Hydrogen Now!

Elke week probeer ik wel een paar keer langs te lopen op hydrogennow.org. Op hun nieuwspagina's staan elke week verschillende interessante artikels over de recentste ontwikkelingen rond waterstoftechnologie, zonne- en windenergie, enz. Grotendeels gaat het echter over de VS, maar er staan ook regelmatig Europese nieuwtjes tussen.
Afgelopen week heb ik me trouwens een tweede aandeel in Ecopower aangeschaft. Er zijn in Vlaanderen verschillende windcoöperatieven, maar Ecopower is toch wel de grootste. Een aandeel kost ¤ 250 en levert in principe elk jaar 6% dividend op. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze hun succesverhaal kunnen verderzetten in de toekomst.

01/08: Dijkenland deel 2

Da's de naam van de geocache die ik vandaag heb voortgezet. 'k Was er vrijdag aan begonnen met de fiets, maar aan het tweede waypoint moest ik er al de brui aan geven: ik kon de nieuwe coördinaten nergens vinden...
Vandaag ben ik met een extra tip te voet teruggekeerd naar de Scheldedijk in Hamme om de tocht verder te zetten. Aan WP9 moest ik weer opgeven: enerzijds wegens tijdsgebrek (ik moest nog te voet terug naar Sint-Niklaas en m'n fiets gaan afhalen bij de fietsenmaker) en anderzijds omdat de batterijen van m'n GPS-toestel leeg waren en m'n opgeladen paar nog thuis lag.
M'n fiets was trouwens binnen om er een nieuwe ketting op te leggen: op de terugweg vanuit Hamme had ik ze gebroken bij 't beklimmen van een helling. M'n rechterborst doet er nog steeds een beetje pijn van, 'k was nl. voorover op m'n stuur gevallen.
Kortom, de draad van het geocachen weer opnemen verloopt niet echt van een leien dakje! 't Was dan toch weer een goeie wandeloefening voor de Dodentocht. :)