Archives

27/12: Lord of de veel te lange films

Is er een of andere ongeschreven wet die zegt dat films geregisseerd door Peter Jackson altijd goed moeten gevonden worden? Ik heb tegen m'n zin de drie films uit de Lord of the Rings reeks gezien en nu ook King Kong. Telkens meer dan drie uur neerzitten en me stierlijk vervelen... Vooral King Kong leek op een grote reclamefilm voor de makers van alle digitale monsters: de doelloze scènes met gevechten tegen reuzenwormen, dinosaurussen, overmaatse insecten en ander ongedierte waren soms ronduit belachelijk. Maar mijn grootste ergernis, en dan voornamelijk bij zijn LOTR trilogie, is dat Peter Jackson dringend eens moet leren om te knippen in z'n films. Alles kan véél korter verteld worden. Het zou het verhaal alleen maar goed doen, want op zich is er niks mis met de door hem vertelde verhalen. Er meer dan drie uur voor moeten neerzitten is echter helemaal overbodig.

20/12: Google voor gevorderden

Volgens mij kent vrijwel elke internetter, en dat zijn er ondertussen ongeveer een miljard, de zoekmachine Google.com. Maar weet je ook wat je er allemaal mee kan aanvangen? Ik dus duidelijk niet...
Op deze links vind je enkele handige commando's die je kan combineren met je zoekwoorden om een specifiek resultaat te bekomen:
-> Google Guide
-> Google Tricks
-> Google Calculator

18/12: Qwyzzle 100 Challenge

Da's de naam van deze site met daarop 100 raadsels die je heel wat uren zullen bezighouden. Per keer krijg je 1 vraag voorgeschoteld, en je kan pas verdergaan wanneer je de juiste oplossing gevonden hebt. Bereik je de finish, dan beland je in de hall of fame.
Het enige wat je nodig hebt is je verstand, geduld, doorzettingsvermogen, dit bijhorend forum met hints, en Google. (En ook Internet Explorer, want je hebt de statusbalk nodig voor extra tips tijdens het spel.)
Veel succes!

11/12: In perspectief

De Britse politie had het over "het grootste incident in Europa sinds de tweede Wereldoorlog". En ongetwijfeld zal iedereen wel even staan kijken hebben van de gigantische rookpluim die ontstaan is uit de enorme brand na de explosie van een olieopslagplaats bij Hemel Hempstead. Op vrtnieuws.net kan je de beelden en de foto's nog eens herbekijken.
In totaal gingen op de site van Total en Texaco 20 tanks van 14 miljoen liter de lucht in: dat is maximaal 280 miljoen liter, of omgerekend zo'n 1,76 miljoen barrels olie. Een onvoorstelbare hoeveelheid dus... Of toch niet?
Denk nog eens aan de gigantische rookpluim die je zelfs op satellietbeelden kan zien als een grote donkere vlek boven Engeland, en bedenk dan dat de Verenigde Staten elke dag meer dan 20 miljoen vaten opbranden. 11,65 keer zoveel, elke dag, telkens opnieuw, en elk jaar weer een beetje meer. België heeft trouwens 595.000 barrels nodig om de dag door te komen, maar dat wil zeggen dat wij ook slechts drie dagen nodig hebben om dezelfde hoeveelheid schadelijke gassen de lucht in te blazen. Als je de hele wereldconsumptie per dag bekijkt, dan gaat het om meer dan 83 miljoen barrels per dag, of meer dan 47 keer zoveel als er vandaag bij die ene ramp de lucht ingegaan is.
Als je 't vanuit het juiste perspectief bekijkt, dan is onze onstilbare oliehonger het grootste incident sinds mensenheugnis, en niet deze ene Britse knal. Anderzijds is het heel jammer voor de gewonden die vandaag gevallen zijn, dat is wel een nieuwsbericht waard, want het was uiteindelijk een te vermijden ongeluk...

09/12: Ethiek & eBay

De titel klinkt misschien heel ernstig, maar verwacht tot maar niet al te veel van dit berichtje :)
'k Heb op de hogeschool drie jaar lang ethiek gehad, en telkens moesten we een boekje kopen dat zogezegd bij de cursus aansloot. Dit werd echter nooit gebruikt in de lessen. Twee ervan zijn geschreven door onze docent, Guido Verstraeten, zelf, dus hij zal er zeker wat aan verdiend hebben! Op Radio 1 werd een van z'n boekjes door een schoolgenoot onlangs nog genomineerd voor het lijstje van boeken die mensen wel kopen, maar nooit lezen.
Ondertussen beginnen ze hier ferm op m'n zenuwen te werken, dus 'k heb besloten er eentje op eBay te gooien, nl. "Denken. Geloven - Filosofische reflectie over niet-cyclische tijd en zingeving". Hier vind je de veiling. 'k Ben eens benieuwd of er iemand gaat bieden... Anders gooi ik ze bij 't oud papier!

05/12: Door de bommen de Bush niet meer zien

Vorige week werd een uit Iran afkomstige Canadese journalist de toegang tot de VS ontzegd op basis van de artikels op zijn (succesvolle) weblog. De douanebeambten baseerden hun oordeel helemaal op hetgeen ze vonden via Google, na het intikken van zijn naam in het zoekveldje. Hij moest antwoorden op vragen zoals wat hij vindt van de huidige Bush administration en waarom hij van zijn vrouw gescheiden is. Hoewel een Canadees zonder formaliteiten tot 6 maanden na elkaar in de VS mag verblijven, mocht hij dit keer het land dus niet in.
Vandaag komt de VS nogmaals in het nieuws i.v.m. meer dan 300 geheimzinnige CIA-vluchten naar Europa. Er zouden geheime Amerikaanse gevangenissen in enkele (Oost-)Europese landen gesitueerd zijn om daar met "speciale technieken" terreurverdachten te ondervragen. Deze technieken kennen we onderhand al uit het beruchte Abu Ghraib. En dan zijn er nog hoge piefen die durven zeggen dat "als het op mensenrechten aankomt, er geen grotere leider is dan de Verenigde Staten". Vorige week "vierde" de staat North Carolina trouwens zijn duizendste executie sinds 1976, het jaar van de herinvoering van de doodstraf in de VS.
Daarnaast komt Bush ook weer in het nieuws nu de vervolgonderhandelingen rond Kyoto aan de gang zijn in Montreal. Hoewel vorige week nog is aangetoond dat de golfstroom effectief begint te vertragen en dat Groenland al massa's ijs verloren is, enz... wil Bush nog steeds niks afweten van het Kyotoprotocol. Stel dat het de economie schaadt... ow jee...
En het lijstje met voorbeelden gaat uiteraard nog verder. Wie kan me nu eens uitleggen waarom Amerika het Land of the Free is? Waarom is Amerika zo rechtvaardig? Is dit ook allemaal een deeltje van die American dream?
Is Bush echt zoveel beter dan Saddam met de pet?