Archives

12/01: 100 hits!

En plots was het dan zover: ik kreeg net een e-mail van eurobilltracker.eu met de melding dat ik alweer een hit had, en dat is inmiddels mijn honderdste!
Als je helemaal uit de lucht komt vallen: in dit berichtje vind je wat meer uitleg over eurobilltracker.eu. Inmiddels zijn de statistieken wel heel wat veranderd: 75.243 gebruikers voerden 13.054.706 biljetten in voor een totale waarde van § 285.842.875.

10/01: We willen schone auto's!

Het doet me deugd om de voorlopige resultaten te zien van de dagelijkse mini-enquÍte op vrtnieuws.net!
Voorlopig zijn er 3.214 stemmen uitgebracht als antwoord op de vraag of de overheid de autoconstructeurs moet dwingen om extra inspanningen te doen voor een "schone" auto:
  • 44 % gaat akkoord zolang de auto's daardoor niet duurder worden.
  • maar liefst 48 % gaat akkoord, ook wanneer deze ingrepen de wagens duurder zouden maken!
  • slechts 8 % is tegen.

Meer dan 9 op 10 mensen wil dus milieuvriendelijkere wagens in de showrooms zien staan, de helft daarvan wil zich zelfs neerleggen bij een meerprijs!
Dit contrasteert wel fel met het nieuwsbericht van enkele weken geleden (ik vind jammer genoeg geen bron meer) waarin stond dat het gemiddelde vermogen van de verkochte wagens in alle klassen was toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Blijkbaar moet het initiatief door de overheid gegeven worden, want hoewel de consumenten duidelijk kiezen voor propere wagens, kopen ze zelf toch niet per se het zuinigste voertuig dat op de markt beschikbaar is. Voor zover ik weet is dat trouwens de dieselversie van de Smart ForTwo, die slechts 3,4-3,6 l/100 km (gecombineerd) verbruikt. De overheid beloont dit trouwens door 15 % van de aankoopsom van de wagen terug te betalen.
Als 'k er de tijd voor vind, dan ga 'k volgende week eens een kijkje nemen op het autosalon in Brussel. In deze editie zouden verschillende biobrandstoffen in de kijker staan, en daar wil ik natuurlijk het fijne over weten.
Zie ook de nieuwe CO2 gids van de overheid en hun databank om na te gaan welke auto's kunnen genieten van 3 of 15 % belastingaftrek.

06/01: Nd-Fe-B

Op eBay.be vond ik toevallig deze veiling van een heel sterke magneet.
Enkele zinnetjes uit de beschrijving:
- Brengt meetapparatuur in de war, schakelt relais op grote afstand,...
- Indien je de magneet tegen een massief staal plakt of magneet op magneet, wens ik je veel succes om deze terug los te krijgen. (zelf meegemaakt)
- Draag altijd een veiligheidsbril, voor wegvliegende splinters indien je de magneet niet kan houden!

Het dingetje is slechts vier vierkante euromuntjes groot, als 'k op de foto afga. En enorm krachtig in verhouding tot z'n omvang...
En dan de reden waarom ik dit allemaal vermeld op m'n weblog: hij verzendt het ding gewoon met de post! Alle gevolgen daarvan laat ik over aan je verbeelding! :)

01/01: *SMAK*

Ik zou het bijna vergeten!
'k Wens alle lezertjes hier een heel fijn 2006 toe! En euh... Nog vaak terugkomen naar m'n weblogje he! :)

update: Hier vind je een paar prachtige panoramafoto's van oudejaarsavond '05-'06 over de hele wereld. Je hebt wel Quicktime nodig om ze te kunnen bekijken.