Archives

28/02: (Crazy) Blue Frog

update: de kikker is ondertussen morsdood...

Niet die irritante Jambakikker waarvoor als het van mij zou afhangen zelfs een dodelijke kikkergriep (H5N1bis) zou mogen ontwikkeld worden, maar wel deze Blue Frog van Blue Security:

Blue Frog

Ongewenste e-mails zijn een bekend fenomeen, maar er verandert maar bitter weinig aan de situatie. Als je wil kan je nu meehelpen om de spammers te doen ophouden. En baat het niet, dan schaadt het niet...
Het kleine programma werkt naadloos samen met Gmail, Hotmail en Yahoo mail, op voorwaarde dat je Firefox gebruikt als browser, hetgeen ik iedereen zowiezo aanraad. De spam die automatisch wordt weggefilterd door deze diensten wordt ook nog eens behandeld door Blue Frog. En glipt er toch een e-mail door de filter heen (dus ook die van je eigen internetprovider zoals Telenet in mijn geval), dan stuur je de spammail gewoon manueel door naar een persoonlijk e-mailadres dat je krijgt bij Blue Security. Zij zorgen wel voor de rest.
Kortom, het is een heel eenvoudige manier om een bijdrage te leveren in de strijd tegen de ongewenste e-mails. Zeker het proberen waard!

27/02: De Parelvissers

Zouden er veel kijkers geweest zijn voor de nieuwste dramaserie van de VRT? En hoeveel gaan er volgende week nog kijken? Ik had al gelezen dat Tom Lenaerts er vijf jaar mee bezig is geweest om het idee volledig uit te werken, dus ik verwachtte er dan ook heel veel van. Maar de eerste aflevering viel me toch wat tegen. De preview van de volgende aflevering heeft me toch kunnen overtuigen om nog een keer te kijken, maar normaal moest die eerste aflevering dat toch zelf kunnen.
Veel is er dan ook niet gebeurd in de pilot, terwijl je van zo'n smaakmaker toch meer zou verwachten? Ik hoop in ieder geval dat het nog de goeie kant opgaat. 'k Ben benieuwd!
Het is trouwens al mŗŗnden geleden dat ik nog echt met opzet naar de televisie heb gekeken. Vroeger kende ik alle afleveringen van The Simpsons uit het hoofd, keek ik al eens naar 't nieuws, volgde ik hier een daar een serie als 't me aanstond,... Maar tegenwoordig speelt het toestel alleen nog DVD'tjes. Het wil dus wel wat zeggen dat ik voor De Parelvissers nog eens kijkbuiskindje ben gaan spelen! :)

13/02: 40.504 MWind

Volgens de European Wind Energy Association (EWEA) werd er tijdens het afgelopen jaar meer dan 6 GW aan nieuw windvermogen geÔnstalleerd in Europa. Dankzij dit record heeft Europa het doel van 40 GW tegen 2010, opgelegd door de Europese Commissie, nu reeds gehaald! (bron)
Ter vergelijking: De kerncentrales van Doel en Tihange samen hebben een vermogen van 5,7 GW. (bron)
Een volledig overzichtskaartje van het geÔnstalleerde vermogen per land vind je hier. Duitsland is nog steeds koploper met 18,4 GW aan geÔnstalleerd windvermogen. Denemarken volgt met 3,1 GW. En hoewel de Nederlanders 1,2 GW uit de lucht kunnen halen, moet BelgiŽ tevreden zijn met 7 keer minder vermogen, nl. 167 MW. We hebben dus nog wat in te halen! Maar daar wordt echter werk van gemaakt, want op zaterdag 28 januari werd bekendgemaakt dat het Leuvense Windvision 100 miljoen euro investeert in een groot windmolenpark in het Henegouwse Estinnes. Tegen juli van 2008 moet het duurzame energie beginnen leveren aan zo'n 41.500 gezinnen. En vergeet ook niet de off-shoreparken van C-Power en Eldepasco die er nog staan aan te komen.
En het is misschien ook interessant om erbij te zeggen dat BelgiŽ tijdens het afgelopen jaar het aantal MW met driekwart heeft zien toenemen: eind 2004 beschikten we over 96 MW aan windvermogen, tijdens 2005 kwam hier dus 71 MW bij! En da's een hťťl goeie prestatie!

01/02: Het fijne stof is er weer

In dit berichtje verbaasde ik mij al over de reacties van de vrtnieuws.net-bezoekers op de enquÍte over schone auto's.
Nu is hun vraag of de regering een rijverbod moet invoeren in het centrum van grote steden op dagen dat er veel smog is. En alweer lijkt de meerderheid laaiend enthousiast. Van de 1842 stemmers tot nu toe vindt
  • 21% dat dit een goed initiatief kan zijn.
  • 53% dat deze maatregel er moet komen, samen met nog andere!
  • 26% dat het geen goed idee is.

Ik begrijp er niks meer van, want nu vraag ik me dus alweer af waarom de overheid moet ingrijpen en waarom al deze stemmers niet spontaan iets ondernemen... Dat de resultaten vervalst worden kan ik me moeilijk inbeelden, want dat is niet zo eenvoudig met het huidige stemsysteem van vrtnieuws.net. Of misschien wordt de site echt alleen maar bezocht door groene jongens zoals ik...

Tussen haakjes: als de overheid echt iets gaat ondernemen: ik heb hier op m'n kamer ook geweldig veel last van stof. Als iemand me kan helpen bij de bestrijding ervan, laat het mij dan zeker weten! :)