Archives

20/05: Laat het rollen

Een tijdje geleden werden enkele top users van eurobilltracker.eu gecontacteerd door de redactie van Man Bijt Hond om een interview te geven over hun hobby. Ik heb er niet aan deelgenomen, maar de oproep werd heel enthousiast onthaalt op het forum van Eurobilltracker.
Tijdens de afgelopen week werd het stukje eindelijk uitgezonden met een behoorlijk overweldigend resultaat: de site ging voor de eerste maal enkele keren onderuit door de grote toestroom van nieuwe gebruikers.
Daarnaast werd op 15 mei ook een volledig nieuwe versie van de site gelanceerd. De typische looks zijn nog dezelfde, maar er zijn heel wat nieuwe functies toegevoegd. Zo is de site deels aanpasbaar gemaakt voor de gebruikers, maar het zijn vooral de massa's nieuwe statistieken die in het oog springen.
En als kers op de taart heb ik tijdens de afgelopen week ook mijn afstandsrecord verbroken met deze hit met een gebruiker uit Finland! Het biljet heeft 1.654 km afgelegd. Het vorige record was 1.641 km, ook met Finland, maar dan in de omgekeerde richting.
Wat meer informatie over EBT kan je nalezen in een van m'n vorige artikeltjes en de beelden van Man Bijt Hond zijn hier (140 MB) te downloaden.
Ondertussen telt de site 86.006 gebruikers, die samen 16.930.811 biljetten hebben ingevoerd voor een totaal van § 361.930.720.
update (02/06): Vandaag werd een nieuwe mijlpaal bereikt: In mei 2006 werden meer dan een miljoen biljetten ingegeven! Dat is bijna zoveel als in heel 2003 en dubbel zoveel als in 2002, het eerste EBT-jaar!

17/05: Terugslaan

Vorige week getuigde Koen, een middelbare schoolmaatje, op onze regionale zender over het einde van zijn carriŤre aan het KTA in Dendermonde. Hij gaf er nog maar drie weken les als leerkracht Nederlands en Duits, maar daar kwam abrupt een einde aan na twee voorvallen van fysiek en verbaal geweld.
Het relaas vind je o.a. hier op de site van Het Volk.
Maar zoals het een goeie germanist, en zeker Koen, betaamt, kroop hij in zijn pen en schreef er een opiniestuk over. Letterlijk terugslaan doe je niet, maar ne keer goe zagen en de frustraties van je af schrijven, hou je zoveel langer vol. En wie weet, misschien heeft het nog een nut... Hieronder vind je het bewuste stuk:

Lees verder!

15/05: 15 minutes of fame

In feite was het net iets korter dan een kwartier, maar het was toch een geweldig televisieoptreden.
Ik ben zeker niet de eerste om hierover iets te schrijven, maar ik vind het veel te grappig om zomaar links te laten liggen.
Het verhaal begon enkele dagen geleden, toen een rechtszaak in het voordeel van Apple Computer werd beslecht. Apple Corps, de maatschappij die The Beatles vertegenwoordigt, vond het niet kunnen dat Apple ook een appel in zijn logo had en ook muziek verkocht, via iTunes. In 1991 werd immers afgesproken dat Apple het appellogo niet zou gebruiken in muziekgerelateerde context. Met het succesvolle iTunes kwam daar verandering in, hetgeen ze bij Apple Corps dus niet zo leuk vonden.
Vorige week kwam Apple Computer als winnaar uit de bus.
De BBC wou in het kader van dit verdict een expert (Guy Kewney, journalist voor zdnet.co.uk) interviewen, maar vlak voor het interview dacht een medewerker van de BBC de expert herkend te hebben in... een taxichauffeur.
Om de gerenommeerde nationale omroep niet in verlegenheid te brengen zei de man niks over de vergissing, en probeerde zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden in zijn verre van journalistieke Engels-met-wat-haar-erop.
Inmiddels staat het bewuste interview uiteraard al online. Let vooral op de eerste seconden van het fragment. Het moment waarop de taxichauffeur in de gaten krijgt wat er aan de hand is, is echt goud waard. Maar even later zegt hij kalmpjes 'good morning'; helemaal ingeleefd in zijn net bekendgemaakte rol en klaar om televisiegeschiedenis te schrijven.