15/05: 15 minutes of fame

In feite was het net iets korter dan een kwartier, maar het was toch een geweldig televisieoptreden.
Ik ben zeker niet de eerste om hierover iets te schrijven, maar ik vind het veel te grappig om zomaar links te laten liggen.
Het verhaal begon enkele dagen geleden, toen een rechtszaak in het voordeel van Apple Computer werd beslecht. Apple Corps, de maatschappij die The Beatles vertegenwoordigt, vond het niet kunnen dat Apple ook een appel in zijn logo had en ook muziek verkocht, via iTunes. In 1991 werd immers afgesproken dat Apple het appellogo niet zou gebruiken in muziekgerelateerde context. Met het succesvolle iTunes kwam daar verandering in, hetgeen ze bij Apple Corps dus niet zo leuk vonden.
Vorige week kwam Apple Computer als winnaar uit de bus.
De BBC wou in het kader van dit verdict een expert (Guy Kewney, journalist voor zdnet.co.uk) interviewen, maar vlak voor het interview dacht een medewerker van de BBC de expert herkend te hebben in... een taxichauffeur.
Om de gerenommeerde nationale omroep niet in verlegenheid te brengen zei de man niks over de vergissing, en probeerde zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden in zijn verre van journalistieke Engels-met-wat-haar-erop.
Inmiddels staat het bewuste interview uiteraard al online. Let vooral op de eerste seconden van het fragment. Het moment waarop de taxichauffeur in de gaten krijgt wat er aan de hand is, is echt goud waard. Maar even later zegt hij kalmpjes 'good morning'; helemaal ingeleefd in zijn net bekendgemaakte rol en klaar om televisiegeschiedenis te schrijven.