20/06: NMBS gijzelt opnieuw feestvierders

Via het forum op roeni.be las ik een bericht over de op til zijnde stakingsactie van de NMBS. Op 29 juni leggen de werknemers immers weer het hele bedrijf lam: opnieuw tijdens Rock Werchter wanneer een massa mensen gebruik wil maken van de trein.
Net zoals de vorige keer werd een petitie opgestart om er wat aan te proberen doen. Wat meer uitleg vind je hieronder in het originele bericht van Bart:
3 jaar na de vorige staking van de NMBS tijdens het drukke Rock Werchter weekend, heeft men daar blijkbaar nog niets geleerd. Toen had men er niet bij stilgestaan dat de staking tijdens de uittocht van Rock Werchter viel. Het spreekwoord "een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen" kent men blijkbaar niet bij de NMBS. Opnieuw kiest men voor dit weekend...
Een slimme zet van de NMBS. Vermoedelijk krijgen ze wel de inkomsten van de kaarten, maar hoeft men niet op te draaien voor de kosten van het vervoer, aangezien er totaal geen vervoer zal zijn.
Daarom heb ik ook dit jaar (ik was toen ook de organisator van de laatste petitie) opnieuw een petitie opgezet, zodat men toch kan afzien van een eventuele staking: www.stakingnmbs.tk
Hopelijk komt er terug een overweldigende respons op deze petitie (3 jaar geleden hadden wij rond de 10.000 ondertekenaars)."

Mijn naam staat uiteraard al in het lijstje, ook al ben ik geen Rock Werchtermens. Ik ben echter wťl heel erg gekant tegen zulke stakingsacties. Het is gewoon onverantwoord dat iemand de mogelijkheid krijgt om een grote organisatie zoals de NMBS, waarvan zoveel mensen afhankelijk zijn, lam te leggen. De brouwers zullen in ieder geval wel tevreden zijn als ze de 29e al die wandelende, gekleurde plastic zakjes van bier kunnen gaan voorzien... Laat het dus duidelijk zijn dat ik het niet al te hoog op heb met zulke hersenloze stakers :)
update: Hier vind je nog een leuk vakbondsnieuwtje van vandaag, 21-06-2006.