Archives

31/08: Cartoons uit Dendermonde

En nogmaals een berichtje i.v.m. de ontsnappingen uit Dendermonde. Niet dat ik er zo erg van wakker lig, maar wat ik vandaag in m'n mailbox vond, is echt wel het delen waard:

De gevangenis van Dendermonde is zoals de Ronde van Frankrijk:
"Er zijn er 28 ontsnapt, er is geen enkele Belg bij".


cartoon 1 cartoon 2 cartoon 3
cartoon 4 cartoon 6 cartoon 5

30/08: Een helder moment

De grootste warenhuisketen ter wereld, het Amerikaanse Wal-Mart, is van plan om op een jaar tijd 100 miljoen spaarlampen te verkopen aan zijn klanten.
Als ze slagen in dit opzet, en elke verkochte spaarlamp zou een gloeilamp van 60 Watt vervangen, dan wordt het equivalent van het totale energieverbruik van 1,5 miljoen Amerikanen uitgespaard.
Een spaarlamp verbruikt 75 à 80% minder energie dan een gloeilamp en gaat 10 tot 15 keer langer mee: een gloeilamp geeft er na ongeveer 1.000 branduren de brui aan. Inmiddels bestaan ze reeds in alle vormen, dus zelfs kleine inbouwspotjes kunnen vervangen worden door spaarlampen. En terwijl ze vroeger een koud, wit licht uitstraalden, is de kleur ondertussen warm white geworden: hetzelfde aangename gloeilamplicht dus. En tenslotte zijn er ook reeds dimbare spaarlampen verkrijgbaar, iets wat vroeger helemaal onmogelijk was.

Lees verder!

29/08: Getuigenisje van een cipier

Dankzij een anonieme getuige, een cipier van de gevangenis van Dendermonde, schrijf ik nog een kort vervolg op mijn vorige artikel.
In een e-mail die ik kreeg op 26 augustus stond het volgende:
Xxx de cipier moet vandaag niet werken. Hij vroeg net wat wij vinden van de staking. Ik zei dat ik toch vond dat er vrij veel vreemden ontsnapt zijn. Het kan niet anders zegt hij, want er zit maar 1 Belg in de gevangenis. Hij gaat zijn pensioen al aanvragen want, zegt hij letterlijk: "we krijgen te vaak een pak rammel van da krapuul". "Ik ben niet voor niets lid van het Vlaams Belang hé", zegt hij. Op mijn opmerking dat hij daar toch beter wat discreet over kan zijn tegenover het andere gevangenispersoneel, antwoordde hij letterlijk: "we zijn bijna allemaal blokkers!"
Ik denk dat hij uit schrik met pensioen gaat want hij zei letterlijk: "vroeger mochten wij de gevangenen een lap verkopen als ze zich misdroegen, nu verkopen zij ons meppen!"


26/08: Stem voor mij!

Via zomerfotofestival.be speel ik mee met de fotowedstrijd van Dixons. De prijzen zijn echt wel de moeite waard, dus ik zou heel graag winnen! Maar daarvoor moet er wel op mijn foto gestemd worden. Vandaar dit berichtje! De foto vind je hier.
Als je de foto graag op een wat groter formaat wil bekijken, dan kan dat hier in mijn fotoalbum.
Alvast heel erg bedankt voor de stemmen!

25/08: Geen IMAX meer

Onlangs had ik zin om eens op te zoeken wat er tegenwoordig zoal gedraaid wordt in de IMAX-zaal van Kinepolis te Brussel. Enkele jaren geleden zag ik er de IMAX-versie van Fantasia 2000 en ik was echt onder de indruk.
Op kinepolis.be vond ik echter geen programmatie terug, dus stuurde ik een e-mail en kreeg het volgende als antwoord: "Beste Joris, het spijt me je te moeten meedelen dat wij geen IMAX-vertoningen meer organiseren."
Toen was ik toch wel even van m'n melk... Er zijn maar een goeie 250 IMAX-schermen op onze planeet en blijkbaar hadden wij dan nog het grootste van heel Europa!
Als je meer zou weten over deze sluiting, dan mag je 't hieronder zeker neerschrijven! Wat doe je trouwens met zo'n kanjer van een leegstaand gebouw?! Als het iets te maken heeft met een te kleine rendabiliteit, dan is het heel jammer dat minister Anciaux hier niks aan gedaan heeft, want een IMAX-scherm laat je volgens mij niet zomaar slopen...

24/08: Disney zonder Thalys

Vanaf 1 april 2007 stopt Thalys met de dagelijkse ritten tussen Brussel-Zuid en Roissy-Charles de Gaulle en Marne-La-Vallée. Wat ooit begon met een wekelijkse rit op zaterdag en zondag, groeide de laatste jaren uit tot vijf dagelijkse heen-en-terugritten. Er werd in maart 2001 zelfs een contract gesloten met Air France: zij huurden rijtuig 2 in Comfort 1 af voor hun reizigers om hun vluchten tussen Zaventem en Parijs te kunnen schrappen. De Thalystreinen naar CDG en MLV hadden zelfs hun eigen vluchtnummer van Air France. Vorig jaar werd ook nog een overeenkomst gesloten met Air Austral, zodat ook hun reizigers zonder extra beslommeringen via Brussel-Zuid naar de Franse luchthaven konden flitsen.
In februari 2005 werd aangekondigd dat Disneyland en Thalys hun partnership nog gingen versterken.
Tenslotte publiceerde Thalys International in maart van dit jaar zelfs een persbericht (inclusief uitroepingsteken in de titel) waarin staat dat ze op vijf jaar tijd reeds meer dan een miljoen reizigers van Air France hadden vervoerd. "Thalys benadrukt het succes van deze 5-jarige samenwerking", valt er te lezen...

Lees verder!

24/08: 11 down, 17 to go!

Op vrtnieuws.net staat een oproep om nog 17 van de 28 uit de Dendermondse gevangenis ontsnapte gevangenen te helpen terugvinden. Hun foto's staan er ook bij. Hier zijn alvast de namen: Jovanovic Andjelko, Zviadauri Dato, Polita Tomas, Haratidze Roberti, Dobrodiejus Darius, Gabor Iancu, Elaagbani Zakaria, Radosavljevic Zlatan, Ristic Valerijo, Konto Peraj, Beraisys Egidijus, Yaakoubi Ahmed, Sagakian Evo Guerikovitch, Storoat Kakhai, Bogdan Miso, Gasperovicius Dainius en Lassyane Malki.
...
Wedden dat er volgende week weer een persbericht verschijnt van enkele hoge piefen die helemààl niet begrijpen waarom het stemmenaandeel van het Vlaams Belang alweer gestegen is?

update: Hier vind je nog een kort vervolg op de historie.

23/08: Weblogknopjes en -spam

'k Heb vandaag enkele veranderingen aangebracht aan mijn weblog. Blijkbaar hou ik het webloggen tamelijk lang vol, dus dan kan ik er even goed maar mooi zorg voor dragen!
De laatste dagen werd ik weer overspoeld door ongewenste reclame in de commentaarveldjes onder enkele artikels. Ondanks het feit dat ik van in het begin al een plugin had geïnstalleerd om spam zoveel mogelijk tegen te houden, liep het weer mis. Daarom zag ik me genoodzaakt om een captcha toe te voegen: spamrobots kunnen de tekens niet lezen, maar mensen wel. In principe zou m'n weblog dus gevrijwaard moeten blijven van spam! Als je geen zin hebt om telkens je naam in te vullen en een captcha op te lossen, die in dit geval trouwens niet hoofdlettergevoelig is, dan kan je je ook registreren op mijn weblog.
Daarnaast heb ik rechts onderaan ook enkele knopjes toegevoegd. Helemaal nutteloos, maar 'k vind ze wel leuk! Buiten het ene van twofifty.org, komen ze van deze site. Momenteel staan daar zo'n 3.738 weblog buttons online! Kan al tellen...

21/08: True Colours

Zet het liedje misschien op als achtergrondmuziek en lees ondertussen dit artikeltje eens.
De auteur heeft twee figuren gevonden die illustreren hoe kleurenblinden die typische testcirkels zien. Normaalgezien zie je immers een nummer of iets dergelijks verschijnen, maar ik dus niet. Een tijd geleden deed ik een dergelijke test via internet en ik vond het echt jammer dat ik m'n vriendin, die de test meedeed, niet kon tonen hoe ik die cirkels zag. Nu kan ik dat dus wel!

Lees verder!

18/08: Dodentocht, part V

Wanneer dit berichtje klaar is, stuur ik onmiddellijk een e-mail naar UNICEF om te vragen hoeveel centjes ik in totaal heb weten in te zamelen. Maar eerst vertel ik even hoe het me vorige week vergaan is...
Om maar meteen met het belangrijkste te beginnen: ik heb het (alweer) niet gehaald. Momenteel ligt het record wel op 85,59 km! Volgens de tracking op de Dodentochtsite ben ik in Puurs geraakt, maar 'k ben eigenlijk nog een beetje verdergewandeld tot in de post van Oppuurs-De Mispel, waar jammer genoeg niet gescand werd.

Lees verder!

02/08: Alles uit de kast!

M'n moeder kreeg vandaag deze e-mail van Woestijnvis. Misschien zijn er geïnteresseerden onder jullie?

In september start Woestijnvis met een gloednieuw programma: "Alles uit de kast!". Veel kunnen we op dit moment nog niet verklappen, maar wel dat het centrale thema 'boeken' zal zijn. En dat jullie voor het eerst ex-Jongens & Wetenschap-man Sven Speybrouck in een tv-programma aan het werk zullen zien.

Heb je speciale boeken in je bezit of heb je in je hele leven maar één boek gelezen en heb je daar bijzondere herinneringen aan? Misschien heb je thuis een boek liggen waar je veel waarde aan hecht omwille van de inhoud, de manier waarop het in je bezit kwam of de prenten die erin staan? We hebben al een 3D-Kama Sutra, een zelfgetekende wereldatlas en iemand die een paar bladzijden uit haar bijbel als sigarettenblaadjes heeft gebruikt. Staat er in jouw boekenkast ook een boek waar een geweldige anekdote aan vasthangt? Of een geweldig boek tout court? Dan ben jij de ideale persoon om in ons publiek te komen zitten.

Tijdens het programma wordt er immers bij enkele mensen uit het publiek gepolst naar het verhaal achter het boek dat ze hebben meegebracht. Om dat allemaal in goede banen te kunnen leiden, moeten we jullie anekdotes op voorhand kennen. Aarzel dus niet en stuur ons een mailtje met je favoriete titel en bijhorende anekdote. Wie weet mag jij in de studio bijvoorbeeld Bart De Pauw overtuigen hoe fantastisch jouw boek wel is. We kunnen er ook al bij vertellen dat er een heel mooie prijs te winnen valt.

Wij verwachten jullie inzendingen (vergeet niet de titel en de auteur van het boek duidelijk te vermelden!) op dit adres:
allesuitdekast@woestijnvis.be

Alvast bedankt,

Barbra Daemen
Productie-assistente Woestijnvis