Archives

29/08: Getuigenisje van een cipier

Dankzij een anonieme getuige, een cipier van de gevangenis van Dendermonde, schrijf ik nog een kort vervolg op mijn vorige artikel.
In een e-mail die ik kreeg op 26 augustus stond het volgende:
Xxx de cipier moet vandaag niet werken. Hij vroeg net wat wij vinden van de staking. Ik zei dat ik toch vond dat er vrij veel vreemden ontsnapt zijn. Het kan niet anders zegt hij, want er zit maar 1 Belg in de gevangenis. Hij gaat zijn pensioen al aanvragen want, zegt hij letterlijk: "we krijgen te vaak een pak rammel van da krapuul". "Ik ben niet voor niets lid van het Vlaams Belang hé", zegt hij. Op mijn opmerking dat hij daar toch beter wat discreet over kan zijn tegenover het andere gevangenispersoneel, antwoordde hij letterlijk: "we zijn bijna allemaal blokkers!"
Ik denk dat hij uit schrik met pensioen gaat want hij zei letterlijk: "vroeger mochten wij de gevangenen een lap verkopen als ze zich misdroegen, nu verkopen zij ons meppen!"


24/08: Disney zonder Thalys

Vanaf 1 april 2007 stopt Thalys met de dagelijkse ritten tussen Brussel-Zuid en Roissy-Charles de Gaulle en Marne-La-Vallée. Wat ooit begon met een wekelijkse rit op zaterdag en zondag, groeide de laatste jaren uit tot vijf dagelijkse heen-en-terugritten. Er werd in maart 2001 zelfs een contract gesloten met Air France: zij huurden rijtuig 2 in Comfort 1 af voor hun reizigers om hun vluchten tussen Zaventem en Parijs te kunnen schrappen. De Thalystreinen naar CDG en MLV hadden zelfs hun eigen vluchtnummer van Air France. Vorig jaar werd ook nog een overeenkomst gesloten met Air Austral, zodat ook hun reizigers zonder extra beslommeringen via Brussel-Zuid naar de Franse luchthaven konden flitsen.
In februari 2005 werd aangekondigd dat Disneyland en Thalys hun partnership nog gingen versterken.
Tenslotte publiceerde Thalys International in maart van dit jaar zelfs een persbericht (inclusief uitroepingsteken in de titel) waarin staat dat ze op vijf jaar tijd reeds meer dan een miljoen reizigers van Air France hadden vervoerd. "Thalys benadrukt het succes van deze 5-jarige samenwerking", valt er te lezen...

Lees verder!

24/08: 11 down, 17 to go!

Op vrtnieuws.net staat een oproep om nog 17 van de 28 uit de Dendermondse gevangenis ontsnapte gevangenen te helpen terugvinden. Hun foto's staan er ook bij. Hier zijn alvast de namen: Jovanovic Andjelko, Zviadauri Dato, Polita Tomas, Haratidze Roberti, Dobrodiejus Darius, Gabor Iancu, Elaagbani Zakaria, Radosavljevic Zlatan, Ristic Valerijo, Konto Peraj, Beraisys Egidijus, Yaakoubi Ahmed, Sagakian Evo Guerikovitch, Storoat Kakhai, Bogdan Miso, Gasperovicius Dainius en Lassyane Malki.
...
Wedden dat er volgende week weer een persbericht verschijnt van enkele hoge piefen die helemààl niet begrijpen waarom het stemmenaandeel van het Vlaams Belang alweer gestegen is?

update: Hier vind je nog een kort vervolg op de historie.