13/11: Polo BlueMotion & Die Gläserne Manufaktur

Enkele weken geleden verscheen in de pers een overzicht van de automerken die de afgelopen jaren al dan niet iets gedaan hadden aan het terugdringen van de CO2-uitstoot van hun modellen. Fiat scoorde bijvoorbeeld heel goed, terwijl Volkswagen de wind van voren kreeg.
Waarschijnlijk is de evolutie in uitstoot van de gemiddelde Golf of Passat er niet op verbeterd, maar er werd wel heel hard gezwegen over hun nieuwste telg, de Polo BlueMotion, waarvan tegenwoordig verschillende bill boards langs de weg hangen. Het is een van de zuinigste wagens die momenteel op deze aarde rondrijden en Volkswagen is van plan om de technologie ook toe te passen in andere modellen. De CO2-uitstoot van de Polo BlueMotion bedraagt slechts 102 tot 108 g/km, met een verbruik van 3,9 tot 4,1 l/100 km, wat hem ook in het lijstje zet van wagens waarvoor je een belastingaftrek van 15% kan krijgen. Flink zo.
Maar niet alleen de nieuwe Polo is geweldig proper, ook deze Volkswagenfabriek in het Duitse Dresden is meer dan een vermelding waard. De fabriek staat steeds open voor bezoekers die er een rondleiding kunnen volgen om de ontwikkeling van het topmodel, de Volkswagen Phaeton, van dichtbij mee te maken.
Een heleboel foto's van deze Gläserne Manufaktur, ofte glazen fabriek, kan je vinden op vwvortex.com. En glaesernemanufaktur.de is de officiële site. Misschien een leuk idee als eenmalige internationale Open Bedrijvendag?

Jaja, dit zijn transportbanden met een parketvloer erop
Die Gläserne Manufaktur Die Gläserne Manufaktur Die Gläserne Manufaktur