Archives

31/12: Donna's Top 2006

Om 11u10 zat ik toevallig weer even naar Donna te luisteren, toen een van de presentatoren plots wist te zeggen dat... de top 3 eindelijk eens door elkaar gehaald is! Nog één oudejaarsavond met Queen op nummer 1 en ik was over m'n nek gegaan.
Maar wedden dat gewoon de plaatsen 2 en 3 gewisseld zijn? 't Zou me niks verbazen...

29/12: Rare jongens, die Amerikanen

'k Vind het echt zo bevreemdend en absurd eigenlijk, dat ik er toch gauw iets over wil schrijven. Vandaag waren er geruchten alom over de executie van Saddam die mogelijks voor een van de komende dagen al zou zijn. Europa verzet zich ertegen. Ikzelf ga me er niet per se tegen verzetten, zo erg trek ik het me eerlijk gezegd niet aan, maar begrijp ik het echt goed?? Amerika valt compleet belangeloos (ok, vergeet even de massa's en massa's olie in de Iraakse bodem) het land binnen om de arme Irakezen te bevrijden van de boze Saddam Hoessein. De VS is hét land van de democratie, American dream toestanden, absolute vrijheid, enz.
Dan hebben ze hem eindelijk kunnen pakken, veroordeeld gekregen, (het land in complete chaos gestort en miljarden dollars uitgegeven), en wat doen ze dan... ze beslissen om hem op te knopen. Kan het nog Middeleeuwser?! Ophangen, verdorie! Dat hij wordt geëxecuteerd is één ding, dat vinden de Amerikanen nog steeds geweldig cool, maar met een koord rond z'n strot?!
'k Ben heel erg benieuwd wat er na z'n dood nog gaat gebeuren in the fucking mess formerly known as Iraq.

update 01/01/07: "Een van de komende dagen" bleek dus nog vrij snel te zijn. Het feit dat er ondertussen al een klandestien filmpje verschenen is van de ophanging zelf, verbaast me eigenlijk al niks meer. Er zouden enkel beelden gedraaid worden van het inleiden van de executie, gevolgd door beelden van zijn lijk als bewijs. En dan staat er gewoon een pipo het hele spectakel te filmen met zijn GSM om het daarna te uploaden naar YouTube. Schitterend...

26/12: Jingle bellekes!

Ik zou mijn lezertjes al bijna een zalige Kerst vergeten wensen! Aiai... In ieder geval nog een heel fijn eindejaar voor iedereen! Aan 't maken van goeie voornemens heb 'k nog nooit meegedaan, dus dat laat ik ook nu maar weer achterwege. Op kerstavond ben ik wel voor de eerste keer eens naar de middernachtmis gegaan, in de kerk van Stekene. De behoorlijk grote kerk zat echt afgeladen vol! Omdat we zo laat waren, hadden we echter niet meer het beste zicht op het altaar en het koor. Eigenlijk quasi geen enkel uitzicht, maar goed. 'k Vond het wel heel gezellig en 't koor met het orgel en de trompet erbij waren echt heel mooi. Volgend jaar nog een keer, maar dan wel een kwartiertje vroeger! Achteraf kwam de plaatselijke chiro nog fruitsap en glühwein uitdelen aan alle vrome aanwezigen, maar daar bedankten we wel voor: deel twee van het feestje was al op ons aan het wachten... Wat mij betreft is hier wel een nieuwe traditie geboren, want zo'n pauze door effe met z'n allen samen in de kerk te gaan zitten was echt heel sfeervol. (En over sfeervol gesproken...)

21/12: Me, myself and Joske

Blijkbaar hou ik deze webloghobby langer vol dan ik verwacht had... Misschien wordt het toch eens tijd om eindelijk een profieltje te schrijven en online te gooien, want het tekstje hier rechts bovenaan is écht wel beknopt te noemen. Fase 1 van de kleine herstructurering bestaat eruit om effe een foto van mezelf online te zetten als link achter m'n naam. Lijkt me al een goed en eenvoudig begin te zijn... 'k Zal er eens over nadenken hoe 'k de rest ga invullen. Mijn persoonlijke handleiding. Hoe je me hanteert, waarvoor ik dien, hoe lang je me nog kan omruilen, of ik in China gemaakt ben, en wat ik voor de rest nog denk te bereiken in mijn bestaan voor ik bij het klein irritant afval gezet word.
Read before use.
Bedankt. (en de foto. 'k zie er wel nogal verfrommeld uit he? Misschien eens een betere zoeken...)

21/12: 179% hoger

Heeft uw spaargeld ook 179% winst opgeleverd in drie jaar? Onmogelijk, denkt u? Dan zit u helemaal fout. Wie op 12 maart 2003 een pakketje Belgische aandelen kocht, had op 23 maart 2006 wel degelijk 179% winst. (...) Zo eenvoudig kan beleggen zijn. Zo eenvoudig wàs beleggen de voorbije 1000 dagen. De volgende 1000 dagen wordt het zeker moeilijker om buitengewone winsten te behalen.

'k Heb Paul D'Hoore zijn nieuwste boek dus gelezen... Het laatste zinnetje van m'n citaat van de achterflap trek ik trouwens in twijfel en hijzelf onrechtstreeks ook. Op het einde van z'n boek gaat het namelijk over enkele nieuwe bubbles, zoals ten tijde van de dot-com gekte. Zolang er speculanten zijn die de grondstofprijzen de hoogte injagen, zolang de durfkapitalisten het geld nog laten rollen, enz. zit iedereen nog wel veilig. Maar ik verwacht dat er binnen afzienbare tijd toch weer een fikse correctie van ettelijke maanden zal volgen. Correctie is misschien nog zacht omschreven...
Maar goed, ik vond zijn boek echt wel geweldig. Zelf volg ik het beursnieuws regelmatig door eens De Tijd te lezen, of door de realtime koersen en het nieuws te volgen bij BinckBank, of door hier en daar iets op te zoeken, of door eens in de Trends en Cash te bladeren, want echt beleggen in aandelen doe ik nog niet. Let op de "nog" :) 'k Heb wel wat centjes belegd in enkele fondsen bij Rabobank, maar daar moet je niet bepaald hard bij nadenken. De beide banken hebben trouwens een prachtige interface: Rabobank blinkt uit in eenvoud en Binckbank in uitgebreidheid. Als ik die sites als IT'er vergelijk met het gebruiksgemak van de online applicatie van Citibank, dan hebben ze bij de Citigroup echt wel nog wat te leren: zowel de website als de interface op de bankautomaten laat enorm hard te wensen over. Maar euhm, daar ging het niet echt over zeker?
Het boek is dus echt super: het leest gelukkig eerder als een roman, dan een cursus beurseconomie. Alle termen en procedures worden in mensentaal uitgelegd. En het belangrijkste van al: als het uit is, weet je eindelijk wat al die afgeleide producten als futures, opties, e.d. inhouden. Hier en daar stopt hij er ook een korte anekdote tussen om het geheel wat luchtiger te maken.
Al wie zijn eerste pasjes zou willen zetten op de (virtuele) beursvloer moet volgens mij dit boek gelezen hebben. Of zijn vorige boeken, die ook als zoete broodjes over de toonbank gingen, even goed zijn, weet ik eigenlijk niet. Maar ik vermoed uiteraard van wel. Of het echter nog de moeite waard is om die te kopen betwijfel ik echter wel.

10/12: Op bezoek bij Telenet

Afgelopen donderdag stond ik om 18u in de gebouwen van Telenet in Mechelen, waar ik dankzij PUB (of TIK), een unieke rondleiding van twee uur door het gebouw kon meevolgen. Zij doen immers niet zomaar mee met de openbedrijvendag, dus dit was echt een buitenkansje.
Alhoewel...
Het begon met een korte inleiding door een managerachtig type (zijn functie ken ik niet meer) en twee filmpjes. Ze dateerden echter van de zomer van 2005 en waren dus hopeloos gedateerd. En wat hebben PUB-leden, toch allemaal computeradepten en/of power users nu aan een voorstelling van de producten en diensten van Telenet?! De gegevens waren niet alleen gedateerd, maar soms ook regelrecht fout: wie heeft er bijvoorbeeld thuis een internetverbinding van 10 megabyte per seconde?
Daarna kwam een manager van het SOC, of service operations center, ons een powerpointje tonen over zijn afdeling.

Lees verder!

06/12: Waar is iedereen?

Sommige werkdagen kunnen echt zo bevreemdend zijn. Vandaag was het weer zo'n dag: de piekuurtrein van Sint-Niklaas naar Antwerpen-Zuid was opvallend kalmer dan gewoonlijk. Zelfs m'n fiets kon ik dadelijk kwijt in de fietsenstalling. En zelfs tram 4 in Antwerpen, die normaal gezien tjokvol zit, bood me nog een zitplaats!
'k Heb het ondertussen al een paar keer meegemaakt, maar telkens weer begrijp ik er niks van. Neemt iedereen op sommige dagen collectief verlof? Vandaag is het wel de verjaardag van Sinterklaas, maar voor de rest kan ik me niet inbeelden waarom er vandaag blijkbaar niet gewerkt wordt. ("Niet" is wel ietwat overdreven.)
Iemand die wél weet wat er op zulke dagen aan de hand is?

04/12: Telefoonboek blijft populair

Blijkbaar heeft m'n berichtje over het zich kunnen uitschrijven uit de automatische bedeling van de Witte Gids niet veel zoden aan de dijk gebracht.
De papieren versie blijft heel populair: slechts 4.000 Belgen maakten van de mogelijkheid gebruik om geen boek meer te ontvangen. Volgens uitgever Promedia zou meer dan de helft van de gebruikers enkel de papieren versie raadplegen. Van de overigen combineert 90% de papieren en de online versies.
Mij maak je echter niet wijs dat het papieren telefoonboek nog zo populair is. Wat doe je met zo'n dikke turf papier? Gelukkig is het uitschrijven nog steeds mogelijk.