Archives

24/03: Moord op Doel

Met plezier publiceer ik hier het e-mailtje dat vanmorgen in m'n mailbox belandde:

Beste,

Gewoonlijk krijgt u van ons "Nieuws uit Doel" toegestuurd. Deze mededeling maakt hierop een uitzondering. Gezien de belangrijkheid willen we ons niet alleen beperken tot de pers maar vonden wij het onze plicht dit ruimer te verdelen. Tevens vragen wij u, hiermee rekening te houden bij de komende verkiezingen. Geef uw stem niet aan mensen die een dorp vernietigen zonder reden.
Stuur uw reacties aan kabinet.peeters@vlaanderen.be en kabinet.keulen@vlaanderen.be

Met vriendelijke groeten,
R. Van Buel

Lees verder!

14/03: Geloofwaardigheid

Gisteren kon je in de pers vanalles lezen over onze nog steeds groter wordende afstand wat betreft het gebruik van biobrandstoffen. Enkele grote merken mengen nog steeds geen biodiesel onder hun brandstof. Ook bio-ethanol, dat in Europa al door tienduizenden wagens wordt gebruikt, is in BelgiŽ gewoon nog niet te krijgen. Slechts ťťn onafhankelijk station heeft een toelating als testproject en daar blijft het dan bij. Het station heeft trouwens exact ťťn klant: een Europees politicus die uitzonderlijk de toelating heeft gekregen om daar z'n tank te gaan opvullen, voor de rest blijft het illegaal in ons land.
Er zijn ook al heel wat artikels verschenen over de nieuwe verpakkingstaks: de zogenaamde "Al Gore"-taks. De overheid misbruikt met graagte de populariteit van Al Gore om deze nieuwe belasting een milieuvriendelijk tintje te geven, want de belasting lost uiteraard alweer helemaal niks op. Ze brengt enkel extra geld in het laatje, maar het milieu heeft er geen enkel voordeel bij. Integendeel... Het geld wordt misschien gebruikt om voor de andere ministers ook een Audi Q7 aan te schaffen, of om Flahaut nog wat uitstapjes met de CO2-brakende helikopter te laten maken.
Fijn stof zal het ding ook wel uitstoten, en ik betwijfel of zo'n Agusta zich aan de vandaag ingevoerde snelheidsbeperking van 90km/u zal houden. Een test van Radio 1 wees alvast uit dat hun wagen vlotjes werd voorbijgesneld en ook m'n moeder wist me al te melden dat er deze morgen een glimmende Mercedes haar voorbijzoefde met een snelheid om heel wat "fijn stof" te doen opwaaien. De nummerplaat was P302. Een politicus. De geloofwaardigheid van de politici nadert het vriespunt.
Maar wat zou het ook uitmaken? Is gewoon wat trager rijden niet de tamste oplossing die je je kan inbeelden? "Oplossing" is dan eigenlijk nog een groot woord. De vraag naar verplichte roetfilters neemt dan ook toe, maar de overheid volgt voorlopig niet. Uiteraard.
En net vandaag trof je in Brussel een betoging aan van 600 buschauffeurs die met hun autocars door Brussel schuifelden. Ook wreed goed bezig...
Op geen enkel vlak kunnen we eens de voortrekkersrol nemen in Europa. Ik wou echt dat ik eens fier kon zijn op Vlaanderen of BelgiŽ. We hebben te duur internet, qua ecologie lopen we op alle vlakken meer en meer achter, onze concurrentiepositie verzwakt, op vlak van innovatie komen we ook niet echt heel ver, onze stroomtarieven gaan de foute kant op door de liberalisering van de markt, we zetten Europese richtlijnen te traag om in nationale wetten, en ga zo maar door. We horen bij de zwakste leerlingen in de klas en de passiviteit is zo hoog dat ik er geen verandering in zie komen.
De wereld is om zeep! ... zingt Urbanus

05/03: Albert betaalt

De koning betaalt het geld terug dat Laurent ten onrechte heeft gebruikt om verbouwingswerken aan zijn villa te financieren. Goed zo, want Laurent was immers gaan lopen met een deel van ons belastinggeld! En dat wordt nu dus rechtgezet door zijn papa met euh... belastinggeld.