Archives

25/04: Rain down on me

Met die tropische temperaturen die alweer in 't vooruitzicht liggen, vroeg ik me vandaag plots af wanneer het voor de laatste keer geregend heeft. Ik kan het me echt niet meer herinneren. Heeft iemand enig idee? Volgens mij zitten we hier binnenkort met een Saharantwerpen (met de Groenplaats als kunstmatige oase) en trekken we in 't weekend naar Woestijnde om op de vlakte van de opgedroogde Noordzee zoutkasteeltjes te gaan bouwen. En mensen uit Zandmaal-Cactusvoorde zullen ook niet echt tevreden zijn met de nieuwe naam van hun gemeente...

22/04: Endemol zoekt redacteurs

Afgelopen vrijdag kreeg ik dit mailtje van een vriend/trouwe webloglezer/Frederik :)

Bij Endemol zijn we (dringend) op zoek naar nieuwe, jonge redacteurs die hun eerste stappen in de tv-wereld willen zetten. Het gaat om basis-redactiewerk (kandidatenselectie, tekstjes schrijven,...) maar wel in een ploegensysteem. Het is dus niet altijd mogelijk om met het openbaar vervoer te komen werken. Rijbewijzen en auto's zijn dus aan te raden. De job is niet altijd even glamoureus, maar wel leerrijk en een ideaal opstapje naar een tv-carrière.
Mochten jullie in jullie omgeving zulke mensen kennen, mogen die hun CV en motivatie altijd naar mij doormailen, en wel op frederik punt braem@endemol punt be.

Toch wel jammer dat ik het niet echt begrepen heb op de producten van Endemol :) En 't is niet m'n bedoeling om m'n weblog om te bouwen tot jobsite, maar 't leek me wel iets origineels. Mocht je dus iemand kennen, of ben je zelf geïnteresseerd: knal dan maar een mailtje in Frederik zijn richting!

18/04: De 196 van Brussel

Sinds vorige week werk ik wekelijks drie dagen als externe consultant in Brussel, op de Kunstlaan. Sinds 2 april heb ik wel m'n eerste bedrijfswagen gekregen, maar 'k zou mezelf niet zijn mocht ik hem gewoon laten rijden zoals van mij verwacht wordt. Nee, ik ben weer zo raar/apart/uniek/... om zelf m'n treinabonnement naar Brussel te betalen. Mijn motivatie? Ik zit echt zo graag op de trein de Metro, De Tijd en m'n actuele leesvoerboekromanwhatever te lezen. En de stress om met de auto naar het centrum van Brussel te moeten tuffen mag ik ook missen. En inderdaad, 't is ook omdat die groene hippie weer komt bovendrijven...
Eigenlijk is het ook wel leuk om te voet de kleine kilometer tussen het centraal station en de Kunstlaan af te leggen, zeker met de mooie lentedagen die we al gekregen hebben. Op die kleine afstand moet je trouwens 196 treden overwinnen en enkele hellingen: nooit geweten dat Brussel centrum zo steil kon zijn...
En ik wist ook nog niet waar al die (alweer zeer actuele) klachten over vertraagde treinen vandaan kwamen. Tot vorige week. Na acht jaar pendelen tussen Sint-Niklaas en Antwerpen leek alles rozengeur en maneschijn, maar vijf dagen naar Brussel sporen heeft me toch een andere dimensie leren kennen: elke morgen steevast 5 minuten vertraging bij vertrek uit Antwerpen, vanmorgen zelfs 10 en al 17 bij aankomst in Brussel; vorige donderdag een bovenleidingbreuk in Schaerbeek zodat er drie kwartier bij m'n reistijd kwam en gisteren een ware jodendeportatie op die IR-trein naar Brussel. Geen wand of deur of handvat dat me rechthield, wel alle medeforensen die rond me gepletterd stonden. Gelukkig stond er nog geen enkele stinkzwam tussen: enkel fris gedouchte, volop wakker wordende, lekker rustige pendelaars.
Ha, 't is toch altijd een beetje reizen...

17/04: Het Geluid

Q-Music laat vanaf morgen z'n bekendste spelletje weer beginnen: een nieuw geluid, ¤ 2.500 -slechts als startbedrag- voor de persoon die het kan raden, en ¤ 0,50 per verstuurde sms.
Volgens mij is het niet alleen aan de Nationale Loterij om zijn spelers bewust te maken van overmatig gokken... Maar als 'k een idee heb, zal 'k waarschijnlijk wel een gokje wagen. Nu ja, de eerste barrière is dus dat sms'en, want je moet exact de 100e zijn om op de ether te mogen vertellen wat je gok is. En misschien moet ik dan ook maar stoppen met die kritiek over het feit dat het 50 cent per poging kost, want in het wedstrijdreglement lees je o.a.:
- De deelnemers aan de wedstrijd zullen zich onthouden van negatieve publieke communicatie mbt de wedstrijd en de organisatoren.
- Door deel te nemen aan de wedstrijd, aanvaarden de kandidaten het volledige wedstrijdreglement.

Lepe ventjes daar bij de VMMa!

update 27/05/2007: Momenteel is de zoekterm "Het Geluid" veruit de populairste zoekopdracht waarmee Googlers op m'n site terechtkomen. Misschien willen jullie wel effe laten weten wat jullie zouden gokken??

15/04: Blind

Elke donderdagavond kan je met een behoorlijk grote zekerheid, zelfs tot op de millimeter nauwkeurig, m'n vriendin localiseren. Voor de TV, kijkend naar Wittekerke.
Heel af en toe volg ik al eens een flard en inderdaad, het lijkt toch een van de betere soaps te zijn. Niet dat ik goed kan vergelijken, maar goed.
Een tijd geleden hebben ze de vormgeving wat opgefrist, met onder andere een nieuwe begintune (You've blinded me with your love!), ingezongen door de rising star Stan Van Samang. En 'k vond het eigenlijk wel een leuk en amusant liedje... Afgelopen vrijdag ben ik dan voor haar de eerste twee DVD-boxen gaan halen (want blijkbaar bestaat de serie al van in 1993!) en daarop staat... het liedje in z'n volledige versie! 't Is wel jammer dat de kwaliteit niet echt optimaal is en dat er wat geluidseffecten uit de begeleidende beeldfragmenten zijn bijgemixt. Hopelijk komt het ooit eens te goei op de markt... En om tot het punt van dit berichtje te komen: ik heb me effe beziggehouden met het uitschrijven van de tekst. Volgens mij hangt hij op sommige plaatsen wel met fonetische haken en ogen aan mekaar, maar daar kan iemand misschien wel iets aan doen? Laat maar weten dan... Hieronder kan je hem terugvinden:

Lees verder!

09/04: Noordwaarts

Via een flyer in een boek dat ik een tijdje terug heb gelezen, leerde ik Noordwaarts (Reizen van Groenland tot Noord-Rusland) van Aart De Zitter kennen. Het had een reisverhaal moeten zijn over de "onweerstaanbare aantrekkingskracht" van het Noorden. Eigenlijk had ik de bui al moeten zien aankomen: slechts 208 pagina's om de Lofoten, Spitsbergen, Zweden, Denemarken, een deel van Rusland, Finland, Polen,... te behandelen zijn echt wel weinig. Enerzijds probeert het boek een reisverhaal te zijn met per stad of streek of land een leuke anekdote, terwijl het anderzijds ook een reisgids moet voorstellen met op het einde van elk hoofdstuk wat info over de bereikbaarheid van de streek en welke vliegtuigmaatschappij je vlot ter plekke kan brengen.
Misschien heeft de schrijver wel meer talent, misschien ook niet, het is gewoon moeilijk om te bepalen. Echt interessant vond ik het boek dus niet: het was veel te summier en niet voldoende informatief en anderzijds slaagde het er ook nooit in om me in m'n fantasie te laten meereizen. In het midden van het boekje zitten er een heleboel foto's gelijmd die wel een leuke aanvulling vormen. Maar al bij al blijft mijn conclusie wel overeind.

08/04: Toch biogas in Ternat?

Blijkbaar zijn er ook plaatselijke politici die niet al te veel aandacht schenken aan de paniek van de buurtbewoners uit Ternat die nogal fel protesteren tegen de plannen van Rudy Bayens om op zijn erf een milieuvriendelijke biogasinstallatie te bouwen. Het lokale krantje Goeiedag publiceerde namelijk een artikel (mét foto) waarin staat dat enkele Ternatse politici op studiereis zijn getrokken naar Nederland om enkele gelijkaardige installaties te gaan bezoeken. Hun conclusie: geen geurhinder, geen lawaai, geen overlast whatsoever.
HA! Wat had ik graag de gezichten van die Pangaardenaars eens gezien! Hopelijk kan de boer nu vrolijk verderdoen met het concretiseren van zijn plannen. Of nog beter: hopelijk wijzigt het ook iets aan de mentaliteit van de per definitie panikerende modelbuurtbewoner.
Hieronder kan je het volledige artikel vinden.

Lees verder!

06/04: Breek de stilte

'k Heb al een tijdje niks meer geschreven, maar da's zeker niet te wijten aan een gebrek aan inspiratie, wel aan tijd... 't Gebeurt echt heel vaak dat ik iets lees en dan opzij leg om er iets over te schrijven, maar meestal blijft het dan liggen tot ik het uiteindelijk weggooi. Zo las ik bijvoorbeeld dat het totale energieverbruik van alle pc's, servers en netwerkapparatuur die gebruikt worden voor internetverkeer tegen 2010 of 2012 evenveel zullen verbruiken als de huidige wereldconsumptie aan elektriciteit. Het net groeit nog steeds pijlsnel en de energiehonger neemt dus ook toe. Een nieuw datacenter naar Amerikaanse normen slurpt tegenwoordig al zo'n 200 MW van het stroomnet. Da's al een ferme energiecentrale die je daarvoor nodig hebt... De meeste mensen staan immers niet stil dat het internet veel meer is dan de plaatjes die je op je eigen scherm ziet. Maar hoewel je veel vervuilende gewoonten in ons leven kan vervangen door betere alternatieven, ligt dat voor internet en elektronische data toch net iets moeilijker... Zo worden processoren wel steeds koeler en zuiniger, maar er worden er ook meer en meer samengeklikt in een klein serverdoosje, waardoor de nood aan stroom en koeling eigenlijk nog toeneemt. Dit is echt wel iets om in de gaten te houden, want hierover zal nog wel wat geschreven worden in de toekomst.
(Daarnaast is ook gebleken dat de toename van het e-mailverkeer tegelijk ook zorgt voor een toename in afgedrukte A4'tjes. Dat was duidelijk niet de bedoeling.)
Vervolgens wou ik ook wel eens iets schrijven over mijn droom. Sinds ik nu m'n eigen tijdelijke bedrijfswagen heb en langs de drie windmolens van Wase Wind passeer die langs de E17 in Kruibeke staan, begint het echt nog meer te kriebelen om ooit m'n eigen windcoöperatie op te richten. Iedereen die 3 miljoen euro in z'n schuif heeft liggen en deze graag nuttig zou besteden aan een molentje, mag hieronder een reactie achterlaten. Alvast bedankt. Mochten er ooit concrete plannen ontstaan -met de nadruk op "ooit" en de voorwaardelijkheid die uitgaat van een zinsconstructie met "mochten"- dan zal ik zeker wat tijd maken om er iets over te schrijven. Beloofd :)
Wat evenmin zeker is, is het feit of ik over twee weken wel de finish zal halen tijdens de 60 km van Merchtem. Normaal gezien stond ik in m'n wandeltraining voor de Dodentocht al heel wat verder, maar de vrije tijd die 'k had tijdens m'n schoolcarrière is nu wel mooi verdwenen. Deze zondag mag ik trouwens een initiatievlucht met een helikopter van Crown Heli gaan doen: eerst een korte theoretische les, en dan een half uur de lucht in, waarbij ikzelf aan het stuur zal zitten. Echt iets om superhard naar uit te kijken, hoewel ik m'n fotocamera wel zal missen! Waar verjaren en een vriendin al niet goed voor kunnen zijn :)
Maar goed, de blogmotivatie is er dus nog. En voor tijd moeten we dan maar zorgen. Misschien geef ik het bloggen wel eens een vaste plaats in m'n agenda, want 'k heb dringend nood aan wat meer structuur in m'n dagen. Ik stel veel te veel uit en vergeet nog veel meer.
En ik zal proberen om zondag niet te veel paasklokken te vermalen zodat iedereen veel paaseitjes kan rapen. Leuk he?