Archives

30/08: Ik heb geld van Google!

Sinds gisteren staat dit lijntje te blinken in de historiek van m'n bankrekening. Het heeft wel 29 maanden geduurd om de grens van $100 te halen, maar ondertussen is het natuurlijk ook wel wat drukker geworden op m'n weblog. 'k Heb dus eindelijk wat kosten kunnen recupereren dankzij Google Adsense, maar 't is natuurlijk wel peanuts: omgerekend zo'n ¤2,64 per maand. Daarnaast hoop ik ook dat de reclame niet al te veel in de weg staat en dat er ook wat zinnige advertenties verschijnen. 'k Heb in ieder geval geprobeerd om het zo onopvallend mogelijk te houden door het kleurenschema wat aan te passen aan m'n site.
Maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe het er elke dag uitziet, want ikzelf heb zo'n plugin geïnstalleerd die alle reclame blokkeert, dus ik zie het gewoon niet :) Maar toch, bedankt aan Google en alle klikkers!

28/08: Naar Nassogne!

Sinds deze morgen lees je dit in mijn feedbackprofiel van eBay:

PLUS SUPER VENDEUR qui à fait 360Km suite à un problème poste pour livrer le matériel

Leuk he? Maar waarschijnlijk moet ik het wel effe uitleggen... Een paar weken geleden verkocht ik mijn defecte Nikon D70 en de bijhorende Compact Flash kaartjes. Een van die kaartjes moest richting Nassogne (provincie Luxemburg) gestuurd worden, maar kwam terug met een rode sticker erop met de melding dat het adres niet correct zou zijn. Een mailtje naar de koper leerde me dat het echter wél correct was. Tja... Ik ben dus gisterenavond maar in m'n auto gestapt om het zelf in zijn brievenbus te gaan stoppen. Misschien moest ik maar een factuur sturen naar De Post... 'k Heb in ieder geval geen spijt van het tripje, want de omgeving was echt ongelooflijk mooi. De laatste kilometers moest ik in het schemerduister over smalle veldwegjes, van dorpje naar dorpje, en het was soms echt sp(r)ookjesachtig. Op de terugweg stond ik in het donker zelfs nog aan een kerk geparkeerd om een toeristisch infobord met wandelwegen e.d. te proberen lezen. 'k Wist echt niet dat ons buurland Wallonië zo mooi kon zijn :) Is er toevallig nog een Luxemburger geïnteresseerd om iets van mij te kopen??

24/08: België barst!

Volgens de commentaren op Radio 1 ontbrak tot nu toe een revolutionair gevoel onder de bevolking om tot een splitsing van België te komen, maar volgens mij gaan we toch de goeie kant op:
VRTNieuws.net poll
Zo ziet de poll op VRTNieuws.net eruit. 'k Had niet verwacht dat de balans zo fel uit evenwicht zou zijn...
De titel van dit berichtje komt wel nogal krachtig over, maar als het aan mij ligt mag België elke dag uit mekaar vallen. En hoewel de bevolking er tijdens de verkiezingen niet echt zo over dacht (als we de verschillende enquêtes van de geschreven pers mochten geloven), zou het volgens mij wel eens gauw kunnen veranderen als de Franstalige partijen elke dag zo positief in het nieuws blijven komen. Of de media zelf nog 100% objectief is na zoveel dagen formatieberaad begin ik toch wel te betwijfelen. Misschien is het wel eens interessant om ook eens wat Franstalige kranten (of sites van...) te lezen, want volgens mij zie je 't Belgische leven dan door een heel andere bril. 'k Ben in ieder geval echt benieuwd hoe 't sprookje nog gaat aflopen. Waarschijnlijk gaat het leven met onze zuiderburen gewoon nog lang en gelukkig door.

24/08: Postcrossing.com

Ziedaar m'n nieuwste minihobby. Ik heb blijkbaar echt iets met het volgen van dingen... Het begon met eurobilltracker.eu, daarna heel even bookcrossing.com (maar dat was niet echt een succes te noemen, want geen enkel boek werd teruggevonden), en nu dus postcrossing.com. Eigenlijk heb ik het leren kennen via Mr Euro tijdens de internationale meeting van eurobilltracker.eu in Berlijn van afgelopen weekend.
Effe uitleggen: nadat je geregistreerd bent op de site, kan je maximaal vijf adressen van andere gebruikers opvragen. Daarbij krijg je ook telkens een unieke postcard id. Vervolgens stuur je een kaartje (liefst van je eigen gemeente of streek) naar die mensjes en wacht je tot wanneer zij die unieke code op hun beurt invullen op de site. Van zodra dat is gebeurt kan je zelf weer een nieuw adres opvragen en zal iemand anders ook jouw adres kunnen krijgen wanneer hij of zij op de site een nieuw aanvraagt. En zo zijn er ondertussen al bijna 700.000 postkaarten de wereld rondgegaan! Mijn eerste vijf postkaarten, met de Grote Markt van Sint-Niklaas en enkele warme luchtballonnen erop, zijn -met prior- vertrokken naar Finland, Zweden, Nederland, Duitsland en Kentucky in de VS.
En nu is het dus wachten tot wanneer ze aankomen! Djeez, ik zit hier echt met de kriebels zoals een klein kind... I like it! :)

23/08: Arno & het Filmfestival van Oostende

Heeft iemand de reclamespot voor het Filmfestival van Oostende al gezien? Of hij ook op televisie wordt vertoond weet ik niet zeker, maar in de cinema zeker wel. 'k Ben namelijk op zoek naar de titel van het liedje dat Arno daarin aan het brullen is. 'k Ben niet zeker of het originele ook van hem is... Iemand die me kan helpen??

18/08: Amgen snoeit zwaar

Het is niet echt de meest opvallende titel, en als je hem in een krant ziet staan zou je waarschijnlijk niet verderlezen, maar dit stond wel op de voorpagina van De Tijd van gisteren. In het artikel:

Het Amerikaanse biotechbedrijf Amgen gaat tot 2.600 banen schrappen in zijn onderzoeks- en productiedivisie. Het grootste biotechbedrijf ter wereld gaat dit en volgend jaar 1,9 miljard dollar minder investeren. De besparingen zijn een reactie op de tegenvallende omzetcijfers bij de geneesmiddelen Aranesp en Epogen, beide voor de behandeling van bloedarmoede.

Dus: het grootste biotechbedrijf ter wereld moet bezuinigen omdat het te weinig epo verkocht heeft! In deze tijd! Ha, dat maakt het artikel al ineens heel wat interessanter! Misschien moesten ze maar eens een wielerploeg beginnen sponsoren om hun verkoopscijfers terug op koers te krijgen (en hun producten IN de koers)! In België stelt het bedrijf 80 personen te werk en het is nog niet duidelijk of het voor hen ook gevolgen zal hebben. Dus, beste renners en andere sportievelingen: zorg ervoor dat zij hun job kunnen behouden! Jullie hebben de loodzware verantwoordelijkheid om deze 80 werkmensen van den dop te redden! Plaats dus vlug en bestellingske en weet dat jullie een goed werk gedaan hebben! Bedankt.

17/08: Eurobilltracker.eu, the meeting

Sinds enkele jaren heeft eurobilltracker.eu de gewoonte om jaarlijks een internationale meeting te organiseren voor alle leden van de site. De vorige jaren kon ik nooit deelnemen, omdat het telkens middenin m'n herexamens viel. Dit jaar kon het dus eindelijk wel, dus ik zit nu drie dagen in Berlijn! 'k Vond het niet echt de meest aantrekkelijke stad om naartoe te trekken, maar de eerste dag is al geweldig goed meegevallen. De typische beige- en bruingekleurde buurten van Berlijn kunnen me echter nog steeds niet bekoren. Twee jaar geleden ging de meeting door in Helsinki en dat sprak me al heel wat meer aan, maar ja... Het is toch al gezellig geweest tijdens de eerste dag. We hebben er net een barbecue opzitten en half beschonken met de metro de weg naar het hotel vinden was eigenlijk best wel leuk. Morgen gaan we nog bootje varen en genieten van het uitzicht vanuit de televisietoren. Zondag is er ook nog iets te doen, maar 'k weet niet of ik dan nog bij de groep blijf, dat zien we dan wel.
De enige tegenvaller: ik ben blijkbaar m'n tandenborstel en tandpasta vergeten... Volgens mij een van de meest gemaakte toeristenfouten die mij dus ook net is overkomen.
Oh en nog een leuke anecdote: ik ontmoet deze morgen de groep en een van de Vlamingen spreekt me aan om te vragen wie ik ben. Zijn eerste reactie: "ik ken je van enkele Disneylandfora!"... Tot daar mijn anonimiteit wat reputatie betreft... Daarna bleek nog dat hij werkt voor Luminus en dus ook klant is van SD WORX en zelfs van ons consultantsploegje voor HR Webworx! It's a small world after all... Nergens ben ik nog veilig!

14/08: De Vlinder, Sudbury school Gent

Een tijd terug kreeg ik een kettingmail in m'n inbox, maar die verdient op een keer wel eens z'n eigen tekstje op m'n weblog. Een van de e-mailadressen die erin voorkwamen, eindigde op devlinder-sudbury.be, dus ik ging eens een kijkje nemen uit nieuwsgierigheid. Het bleek te gaan om een wel heel apart schoolconcept: je bent er welkom vanaf ongeveer vierjarige leeftijd en je vertrekt wanneer je het zelf kiest, rond je 18e of 19e levensjaar. Er zijn geen leerkrachten, geen lessen, geen leerplannen, geen eindtermen,... enkel je eigen inzet en interesses en die van je medeleerlingen en de drie begeleiders. Er is slechts één constante, en dat is de (niet verplichte!) wekelijkse meeting op dinsdagmorgen, voor de rest ben je helemaal vrij.
Op hun site kan je een interessante documentaire bekijken die het allemaal wat verduidelijkt.
Of dit concept de juiste manier van onderwijs geven is betwijfel ik wel, maar ik ben anderzijds ook 100% zeker dat het normale schoolsysteem dit ook niet is. Ik vond het idee in ieder geval echt heel origineel en aangezien ze geen subsidies krijgen en dus alle steun kunnen gebruiken, heb ik hun ¤ 125 geschonken in de vorm van een cheque van SD WORX: elke medewerker kreeg in het begin van de zomer twee cheques van ¤ 125 om aan een goed doel of vereniging te schenken. Uiteindelijk bleek dat zij met hun ene personeelslid ook klant zijn van onze divisie Sociaal Secretariaat, dus ik heb tegelijkertijd nog een klant blijgemaakt! 'k Zal nu ook maar eens gaan denken aan wie ik die andere cheque nog ga geven, want voor het einde van het jaar moet hij uitbetaald zijn...

14/08: Ik heb het gehaald!

Na vijf jaar knoeien is het me eindelijk gelukt om de Dodentocht uit te stappen! Om 18u52 ben ik de laatste keer gescand, aan de finish in de tent in Bornem. En net in het jaar dat ik niks getraind had, op 25 en 35 km na, in het weekend voor de Dodentocht zelf. De andere jaren was ik altijd op stap met m'n wandelboekje om vrolijk kilometers te loggen. Nu ja, "vrolijk" was het niet altijd, want eigenlijk wandel ik helemaal niet zo graag, maar als training was het wel noodzakelijk.
Dit jaar heb ik dus niet alleen de eindstreep gehaald, maar ook quasi geen schade opgelopen. Vorig jaar (toen ik op 86 km geraakt ben) zat ik twee keer langs de kant met een afgescheurd pijnstillerlatje m'n blaren open te snijden... Niet echt de aangenaamste en meest pijnloze bezigheid...
De nacht en eerste vijftig kilometer waren zoals gewoonlijk weer de zwaarste. Voor de meesten is het net omgekeerd, maar de nacht en daaropvolgende ochtendstond hebben voor mij nooit goud in de mond, maar eerder misselijkheid. Ook rond Lippelo, met 75 km in de benen, was heel zwaar. Daarna heb ik nog heel even stilgestaan in Puurs, om daarna in één ruk de laatste 17 km af te leggen. Ik liep iedereen weer voorbij, om tenslotte met een brede glimlach het lange en gloeiend hete stuk dijk rond Branst achter me te laten en af te draaien naar de laatste 5 km, recht Bornem binnen. De sfeer was echt zoals ik het me had voorgesteld, maar dan 100 procent echt. Overal muziek, applaudiserende mensen, nog enkele bemoedige woordjes en dan... de grote finale: de spandoek die de laatste 500 meter aankondigt met daarachter de Boomstraat, een massa mensen, applaus, gejoel, net alsof je de grootste ster van het land bent. Pure emotie, adrenaline, en uiteindelijk ook tranen. Ze begonnen al te vloeien tijdens de laatste 50 meter, maar toen ik de laatste bocht nam om de tent binnen te wandelen en m'n vriendin en familie zag staan, werd het me echt teveel. 'k Heb alleen nog gevoeld dat m'n handjes werden geschud en dat ik schouderklopjes kreeg, maar 'k heb niet gezien door wie, want 't was niks dan water in m'n ogen. Tot slot de tent binnen, de laatste keer gescand worden, de ananas, voetencreme, het flesje Bornemse tripel, de medaille en het diploma krijgen, weer buitenstappen, ontdekken dat je je medaille al kwijt bent, terug binnenstrompelen, aan de big chief Geert Van Gaever himself met de domst mogelijke blik vragen om een nieuwe medaille omdat dit groentje ze al verloren is, en nog even in een caféke gaan zitten.
Het was gewéldig mooi... Niet alleen de finale halen, maar ook de hele tocht was een meevaller en dit grotendeels dankzij het supermooie weer. Zelfs 's nachts heb ik nog een heel eind zonder jas kunnen wandelen.
Tijdens de tocht heb 'k mezelf natuurlijk weer meerdere keren ferm vervloekt, omdat ik er toch maar weer eens voor had gekozen om om 21u 's avonds nog aan 100 kilometers te beginnen... Waarom eigenlijk?? Toen ik 20 uur later terug in Bornem stond, was het al twijfel geworden, en ondertussen sta ik weer te trappelen tot wanneer de voorinschrijvingen opengaan, zeker nu ik al wat herinneringen heb kunnen ophalen dankzij deze leuke fotoreportage van Joost Vancoppenolle.
Tot volgend jaar, Bornem!!

10/08: Die Hard & de Siniscoop

'k Heb al heel wat zomerblockbusters gemist omdat ik gewoon geen tijd had om eens naar de cinema te gaan... Een paar dagen geleden kon ik wel wat tijd vinden voor The Simpsons Movie (niks speciaals, maar wel heel leuk voor de fans) en gisteren voor Die Hard 4.0. Toen de film ongeveer voor drievierde gepasseerd was, ging echter plots het licht aan. Aangezien de Siniscoop de zeer irritante gewoonte heeft om pauzes in te lassen, reageerde niemand echt verbaasd, maar na een kwartier werd het toch behoorlijk irritant. Uiteindelijk stak iemand uit het projectiekamertje z'n kop in de zaal om ons te vertellen dat de filmband het had begeven. Die Hard had died. We mochten een gratis kaartje gaan afhalen. Terwijl de rest nog wat verbaasd achterbleef, was ik als eerste uit te zaal en als eerste bij de kassameneer om m'n kaartje in ontvangst te nemen en om m'n mening over de Siniscoop effe te ventileren. Technisch gezien is het eigenlijk een behoorlijk deftige cinema: de zalen zien er heel erg Metropolis uit, het geluidssysteem is eveneens van JBL, en de beenruimte is business class. Maar de kinderziektes zijn nooit verdwenen. Sinds kort hebben ze een GSM-nummer dat je kan sms'en of opbellen wanneer er problemen zijn in de zaal. En die waren er gisteren ook: tijdens de trailers voor de film viel het beeld plots een vijftigtal centimeter naar beneden: bovenaan zagen we een zwarte band en onderaan lag een stuk film op de vloer. Ik sms'te het door, maar zonder gevolg. Op een keer ben ik ook al eens naar het floor management gestapt om de airco eens te laten nazien, want het publiek van een bomvolle zaal 8 lag tijdens de pauze van een film al helemaal gesmolten onder de stoelen. Het geluidsvolume is naast het klimaat in de zaal ook niet echt een constante. En alle winkels en horeca in en rond het cinemacomplex is inmiddels failliet. Daar kan de Siniscoop zélf niks aan doen, maar het doet ook niet echt veel goeds aan de algemene ervaring. Deels daarom ben ik ook zo'n voorstander van een grote keten als de Media Markt die zich als buren van de bioscoop zou willen vestigen. Ook het centrum heeft iets nodig om weer op de kaarten van Vlaanderen te verschijnen: het Shopping Center aan de rand is alvast een succes, nu de stad zelf nog.
En om nog even terug te komen op Die Hard: er zat een schitterend verborgen stukje humor in! Tijdens de eerste vijf minuten van de film zie je meer (merkloze) LCD's en computers passeren dan in je hele leven samen, allemaal met die typische filmsoftware erop: zwarte schermen, letters die geluid maken wanneer ze over het scherm scrollen, programma's die de gekste biepgeluidjes maken,... Behalve 1 scherm: dat van een van de hoofdrolspelers, want toen ze inzoomden op zijn hoofd zag je heel duidelijk een monitor met onderaan een klein Apple logo erop! En laat deze Justin Long nu net ook de hoofdrolspeler zijn van de grappige reclamespots die Apple in Amerika vertoont... Kan volgens mij geen toeval zijn!

03/08: Elektronische loonbrieven

Gisteren verscheen SD WORX (alweer) in de pers, dit keer i.v.m. de nieuwe wet op elektronische loonbrieven: wanneer de werkgever en werknemer instemmen met het systeem, kunnen zij vanaf nu alle loonbrieven opvraagbaar maken via internet. En laat dit net een van de modules zijn die wij met ons SD-ploegje aanbieden in HR Webworx! Sinds september van vorig jaar werk ik immers bij SD WORX, in een team van een tiental consultants die HR Webworx in de markt proberen te zetten. En dit was dus uiteraard heel leuk nieuws voor ons, want dit maakt ons product plots weer heel wat waardevoller. Op een spreekwoordelijke vingerknip kunnen we deze module opzetten zodat onze klanten onmiddellijk de tonnen papier tot de prehistorie kunnen verwijzen. Laat de medewerkers dus maar vragen naar e-lo's! Wij zijn er klaar voor...
En achteraf gezien is dit gewoon schandalige reclame op m'n weblog, maar de buzz die dit bericht creëerde werkte echt wel aanstekelijk...