Archives

27/09: GigaPan.org

'k Heb net een leuk speeltje ontdekt om m'n talrijke panoramafoto's eindelijk eens te delen met euhm... de hele wereld! Je moet echter wel internet en liefst ook Google Earth hebben...
GigaPan laat je toe van je eigen panorama's (van minstens 0,05 gigapixel) te uploaden, tags toe te kennen zodat ze via een zoekmachine gevonden kunnen worden, en te publiceren in Google Earth! Op die manier kan iedereen die deze zogenaamde layer geactiveerd heeft de verschillende GigaPans als een icoontje terugvinden op onze planeet en erin duiken om ze te verkennen. Echt een geweldige samenwerking met Google Earth, dat ondertussen al heel wat interessante layers telt en niet alleen meer populair hoeft te zijn voor z'n kaarten en satellietfoto's.
Ik was alvast de allereerste om het grootste marktplein, dat van m'n eigenste Sint-Niklaas, in 360 graden beschikbaar te maken! Je vindt de foto hier terug: als je zo'n scrollmuis hebt, dan hoef je dat zoom-ding aan de linkerkant niet te gebruiken en kan je gewoon rollen. Verplaatsen doe je door de foto te verslepen met de linkermuisknop ingedrukt. Een fullscreen-versie is ook altijd beschikbaar. Tijdens de komende dagen ga 'k dus verderdoen met het uitvlooien van m'n fotocollectie om alles in Google Earth te rammen! Van een schitterende web app gesproken!

23/09: Het geheim van Napoleon

'k Heb eindelijk nog eens een boek uitgelezen. Vroeger -dankzij m'n dagelijkse treinrit- gingen ze er sneller vandoor, maar 'k probeer er toch nog tijd voor te maken. Het laatste uitgelezen slachtoffer was Het geheim van Napoleon van Javier Sierra. Een stukje van de achterflap:

Op een zomeravond van 1798 vallen meer dan dertigduizend Franse soldaten onder leiding van Napoleon Bonaparte Egypte binnen, dat door de Turken is bezet. Een jaar later, vlak voordat hij het land verlaat, besluit de jonge en idealistische Napoleon in zijn eentje een nacht door te brengen in de Grote Piramide van Gizeh bij CaÔro. Hij is ervan overtuigd dat Jezus van Nazareth tijdens zijn Egyptische ballingschap de formule voor het eeuwige leven had ontdekt. Maar de volgende ochtend komt Napoleon bleek en angstig weer naar buiten. (...)

Daar komt nog bij dat niemand ooit te weten is gekomen wat er tijdens die nacht precies gebeurd is. Tot zijn dood in Sint-Helena zou hij blijven antwoorden: 'Als ik het zou vertellen, zou u me niet geloven.' Het boek is bijgevolg een aaneenrijgen van fictie en werkelijkheid om de gaten in het verhaal op te vullen. Let op dat je wel je hoofd er bijhoudt, want er passeren heel wat namen in het boek... Ik ben al redelijk snel de draad kwijtgeraakt, voornamelijk omdat ik het verhaal in flarden heb gelezen en telkens weer de draad moest oppikken, maar uiteindelijk blijkt het toch niet zo'n ramp te zijn. Het verhaal is sowieso duidelijk op zichzelf. En als literaire thriller ook echt een aanrader.

15/09: Jij bent zo

Ik trek binnenkort wel naar een optreden van Lisa Gerrard met haar typische gezeur, maar dat wil niet zeggen dat ik een schoon Nederlands liedje niet kan appreciŽren! Zo vind ik "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom (wie??) echt wel leuk. 't Is nog maar pas op de radio te horen als ik me niet vergis: vorige week zondag hoorde ik het voor de eerste keer. Blijkbaar ligt die kerel wel een mooie toekomst te wachten met dit nummer. 'k Geef hieronder graag de tekst effe mee, en om m'n gulle bui met de Google-dollars voort te zetten, geef ik ook een paar van deze singletjes weg via iTunes. Zet hieronder een bericht, en ik stuur je een volledig legaal kopietje op!

Lees verder!

13/09: You are not alone. Indeed.

The Belgian producers Danny and Eddy van Passel have won their trial at the Brussels' court: according to the judge, not R. Kelly -Jackson's producer-, but Danny and Eddy were the first to come up with the melody of "You are not alone", Michael Jackson's hit in 1995. The trial lasted for twelve long years, but the resemblance between the two songs is more than just striking. Two years before You are not alone was released, the two brothers wrote If we can start all over (click to listen), copyrighted it, and sent it all over the world, hoping some artist would purchase the tune. Which, obviously, didn't happen.
This outcome means that all profits that Michael Jackson made, should actually belong to the Belgian brothers, but it's not that simple, according to Thierry Dachelet, spokesman for SABAM, the Belgian Society of Authors, Composers and Publishers. The judge did confirm the plagiarism and asked both parties to find a settlement, but nothing more than that. If the parties can't find an agreement, a new trial will be needed. But above all: it's not sure yet, whether or not this judgement will be valid in the USA. I hope they don't have to spend another twelve years paying a bunch of American lawyers, which will probably cost a lot more than what Michael Jackson still has left on his bank account from this 1995 hit.13/09: Digg.com

Blijkbaar is het nieuws over Michael Jacksons plagiaat nog niet echt bekend geraakt in Amerika. Op de geweldig populaire portaalsite digg.com is er in ieder geval nog niks over terug te vinden... Hetgeen me aan het denken zette: als ik nu eens in 't kort het verhaal uitschrijf -in het Engels- en de link op digg.com zet. Zou ik dan de beroemde frontpage kunnen halen?? Weliswaar in de categorie Entertainment, maar toch.
Indien je de site niet zou kennen: ze is zo bekend dat artikels die de voorpagina halen (en dat wordt volledig door de lezers bepaald!) zo vaak worden aangeklikt dat de meeste websites gewoon compleet bezwijken onder de volkstoeloop. In de categorie Entertainment is het gelukkig niet zo erg, maar het zorgt niettemin voor een enorme boost. De meeste bezoekers zal ik uiteraard niet kunnen behouden, aangezien alles hier in 't schoon Vlaams geschreven is, maar toch... 'k Wil het eens proberen!
Wish me luck! (En pak ondertussen m'n idee niet af!! :) )
update: Ziezo, het staat er! En nu allemaal op m'n artikeltje gaan stemmen! Dankjewel! :)

11/09: Scherven brengen geluk

Volgens mij is er weliswaar geen verband tussen de twee, maar 't is toch echt al een heel rare dag geweest: enerzijds is vannacht een houten kader van de haak aan onze schoorsteen gevallen. Vanmiddag viel plots ook nog een bord dat aan een andere muur hing in scherven vaneen. En in dezelfde kamer valt op deze zelfde dag nog een porceleinen pot spontaan naar beneden van een schap en vernielt in z'n val een beeldje dat wat lager stond. Volgens mij al genoeg materiaal om een M. Night Shyamalan enkele maanden aan het werk te houden...
Daartegenover staat dat ik vandaag een folder krijg van Disneyland waarin ze me 6 maanden cadeau doen wanneer ik nu m'n jaarpaspoort vernieuw. (M'n huidige pas was trouwens 30 maanden geldig voor maar 132 euro. De normale prijs is 179 euro voor 12 maanden...) Da's dus al een stevige korting... Vervolgens open ik m'n mailbox en vind een e-mail van eBay waarin ze me 2 tickets voor Walibi cadeau doen. En in m'n mailbox van 't werk zat een beloning omdat ik een bepaalde (kleine) target gehaald had: ze sturen me gratis naar de cinema. Volgens mij kan een doordeweekse dag bijna niet contrastrijker worden... En hij is nog niet eens voorbij! Spannend! :)

04/09: Een Lisa Gerrard'tje te krijg

Tot voor enkele jaren ging ik steevast naar elke editie van The Night of the Proms, maar voor de rest kwam ik niet echt vaak uit m'n kot om naar een optreden te gaan. Tot vandaag! Ik ging gewoon effe kijken op Teleticketservice.com om te zien wat er zoal gepland staat voor de komende maanden en vond een optreden van Lisa Gerrard in de lijst.
Iemand die haar kent?
'k Hoop van wel, want ze heeft echt een heel mysterieus en meeslepend stemgeluid. Als je de film Gladiator gezien hebt, dan heb je haar zeker een paar keer horen "zeuren" in enkele nummers van Hans Zimmer. De laatste jaren doet ze alles solo, maar vroeger was ze bekend van de groep Dead Can Dance; ik ken echter enkel haar solocarriŤre. In m'n iTunes-collectie zit dus ook haar recentste album (van oktober 2006): The Silver Tree. (Via de link kan je 30 seconden van elk nummer beluisteren.)
Op digg.be waren ze alvast enthousiast over haar optreden van 17 april in het Koninklijk Circus. Hopelijk gaat ze in de Elisabethzaal verder op hetzelfde elan:

Herinnert u zich de opvoering van 'Llorando' in Mulholland Drive: de volledige overgave aan de bezwerende zangstem, de o zo aantrekkelijke bevreemdende mystiek, het gevoel even van de wereld weg te zijn? Wie zich ervoor open stelde, kon vanavond twee uur lang het gevoel van club Silencio ervaren. Zelf gaven we ons al bij 'Desert Song', het tweede nummer op het menu, over aan Lisa Gerrard en teren we nu nog voort op de roes die deze bezwerende ervaring naliet.

'k Zal jullie zeker laten weten hoe 't geweest is!
-> Wie haar muziek nog niet kent, maar wel zou willen leren kennen, mag van mij een nummer van Lisa Gerrard uitkiezen in iTunes. Op die manier kan ik als bedankje toch iets leuks doen met m'n Google-geld. Wil je nadien toch het volledige album kopen, dan kan dat door in iTunes enkel de opleg tot § 9,99 te betalen. Laat via een reactie hieronder iets weten als je geÔnteresseerd bent! Vul dan wel je e-mailadres in, in het daarvoor bestemde tekstvak: dit wordt sowieso niet gepubliceerd op m'n site. Ik zet geen limiet op het aantal liedjes dat ik uitdeel, ik wacht eerst de populariteit van m'n promo-actie af :)