27/09: GigaPan.org

'k Heb net een leuk speeltje ontdekt om m'n talrijke panoramafoto's eindelijk eens te delen met euhm... de hele wereld! Je moet echter wel internet en liefst ook Google Earth hebben...
GigaPan laat je toe van je eigen panorama's (van minstens 0,05 gigapixel) te uploaden, tags toe te kennen zodat ze via een zoekmachine gevonden kunnen worden, en te publiceren in Google Earth! Op die manier kan iedereen die deze zogenaamde layer geactiveerd heeft de verschillende GigaPans als een icoontje terugvinden op onze planeet en erin duiken om ze te verkennen. Echt een geweldige samenwerking met Google Earth, dat ondertussen al heel wat interessante layers telt en niet alleen meer populair hoeft te zijn voor z'n kaarten en satellietfoto's.
Ik was alvast de allereerste om het grootste marktplein, dat van m'n eigenste Sint-Niklaas, in 360 graden beschikbaar te maken! Je vindt de foto hier terug: als je zo'n scrollmuis hebt, dan hoef je dat zoom-ding aan de linkerkant niet te gebruiken en kan je gewoon rollen. Verplaatsen doe je door de foto te verslepen met de linkermuisknop ingedrukt. Een fullscreen-versie is ook altijd beschikbaar. Tijdens de komende dagen ga 'k dus verderdoen met het uitvlooien van m'n fotocollectie om alles in Google Earth te rammen! Van een schitterende web app gesproken!