18/05: Ik ben geswitcht

Als je op google.be zoekt op 'Vista sucks', dan staat mijn bericht nog altijd bovenaan als eerste resultaat. Om de haverklap krijg ik wel een mailtje dat er weer een nieuwe reactie is verschenen, dus de negatieve commentaren op Windows Vista blijven helaas aanhouden.
Ik heb alvast woord gehouden en ik ben sinds vorige week overgestapt op Mac OS X. Voor me staat nu een 24 inch iMac met het zogenaamd Leopard erop, de laatste versie van het besturingssysteem van Apple. Voor m'n plechtige communie kreeg ik ooit een Apple cadeau, m'n eerste computer, en tijdens m'n hogeschoolstudies kocht ik me een compacte iBook G4 om mee te nemen. Maar nu was ik dus weer een tijdje Windowsklant, tot Vista plots verscheen en ferm op m'n zenuwen begon te werken. Een operating system mag mooi en flitsend zijn, maar moet zo onzichtbaar mogelijk blijven als het op het neerhalen van je systeemprestaties aankomt. Da's alvast mijn mening... En oh ja, er zaten ook echt wel veel irritante fouten in.
Tot nu toe ben ik -alweer- behoorlijk tevreden over zowel de iMac als Mac OS X. Het heeft natuurlijk ook z'n eigen manier van werken die ik weer wat onder de knie moet krijgen, maar dat lukt me wel. 90% van de tijd gebruik ik mijn computer toch voor internet, maar om m'n foto's een veilige plaats te kunnen geven en om een systeem uit te dokteren om ze vlot te kunnen bewerken zoals ik het met Corel Photo Paint deed onder Windows, zal nog wat denkwerk vergen.
'k Heb voor alle veiligheid (en misschien uit noodzaak?) ook een kleine partitie voorzien waarop nu een Vista Home Premium draait. Geen Ultimate meer, maar toch wel weer Vista. Op deze Core 2 Duo 3,06 GHz met 4 GB RAM draait het trouwens prima, 't zou verdorie eens anders moeten proberen...
Je zou trouwens allemaal het moment eens moeten meemaken waarop je voor het eerst je Mac opstart. Alles werkt gewoon zoals het zou moeten, en de vragen die je gesteld worden zijn zo simpel en helder dat je je gewoon onmogelijk kan vergissen. Ook de eventuele extra configuratie die je nadien nog wil doen werkt gewoon zo intuÔtief als maar zijn kan. Daar kunnen ze bij Microsoft nog een puntje aan zuigen, maar dit is nu ook eenmaal een punt waarvoor Apple zo populair is geworden. Ik raad het bijgevolg iedereen voor de volle honderd procent aan om over te stappen naar Apple. Voorlopig althans... Laat ons hopen dat het zo blijft :)