Archives

28/07: Praise the Lord!

'k Wist niet dat het mogelijk was, maar blijkbaar kan je dus genezen van hooikoorts!
Sinds februari woon ik niet meer in de natuur aan de rand van Sint-Niklaas, maar middenin een centrum, dus eerst dacht ik dat het gewoon lag aan het ontbreken van de dodelijke pollen. Ondertussen is de zomer echter al goed op dreef en zit er al een vakantie in de bossen van de Dolomieten op. Zonder ook maar ťťn pilletje van m'n Claritine te slikken.
Een jaar of 15 geleden moet het plots begonnen zijn, als ik het me nog goed kan herinneren. Ik reed altijd heel graag het gras van onze gazon af, maar plots, een dag voor we op vakantie vertrokken, maakte het wandelingetje achter de grasmaaier me doodziek. Koorts, tranende ogen, lopende neus, pure ellende. Het verdict na onze thuiskomst was dus hooikoorts en ik kreeg die pilletjes voorgeschreven, die ik elk jaar ben blijven nemen tot vorige zomer. 'k Mocht er zelfs nog een half pilletje van een ander medicijn bijnemen indien de aanvallen te erg werden, maar dat heb ik enkel in de eerste jaren sporadisch moeten doen. En nu is 't dus ineens gedaan! Ik begrijp er niks van... Misschien straks eens Googlen om te zien of het normaal is dat hooikoorts zomaar overwaait. Net zoals de pollen.

02/07: Sint-Niklaas kermis

Sinds een tijdje is de stad Sint-Niklaas op zoek naar een nieuwe identiteit. Een van de stappen is het zoeken naar een nieuwe slogan, om Sint-Niklaas terug op de Vlaamse kaarten te zetten en het centrum weer onder de aandacht te brengen. Een heel goed initiatief, want Sint-Niklaas moet qua reputatie de naam "stad" terug waard worden.
Vandaag lees ik in de nieuwsbrief van het stadsbestuur het programma voor de jaarlijkse Sint-Niklaas kermis. Alweer Sandrine die komt optreden. Ah ja, want zij is toch van Sint-Niklaas... (ondertussen woont ze in Beveren, maar da's niet belangrijk.) Dat dit argument al elke keer werd gebruikt en dat ze telkens opnieuw van de partij is, lijkt geen probleem te zijn. Het houdt daar echter niet op, want het gaat verder met de Koninklijke Socialistische Harmonie De Toekomst, Garry Hagger, Willy Sommers, "nonkel Jan uit Familie", Paul Severs, enz... Elke dag valt er wel iets superbanaals te beleven.
Da's nog erger dan de gemiddelde setlist op een marginaal podium in Blankenberge!
Waar denkt Sint-Niklaas te komen als het nooit eens ontsnapt uit die dorpsmentaliteit? We hebben een peperduur nieuw centrum rond het grootste marktplein van het land met daarrond ongeveer 70.000 inwoners. Er stijgen elke zomer een massa luchtballonnen op tijdens het bekende ballonevenement op de markt, maar ook hier loop je op zondag de hele dag tussen de marcherende brandweerkorpsen en hun blaaskapellen. Om horendol te worden.
Sint-Niklaas, 't is dringend tijd voor wat beter werk!