Archives

29/09: Het is 27 jaar, heeft bruin haar, groene ogen en het vliegt.

September 2007. Voor de zoveelste keer ben ik weer van de partij op de jaarlijkse ballonmeeting tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas. Warmeluchtballonnen interesseren me al enkele jaren, niet dat ik er iets van verzamel, of foto's aan m'n muur hang, maar het is een heel intens gekriebel dat maar niet stopt. Tot een jaar of vijf geleden zat ik zelf in een balloncrew om de Profiballon vliegklaar te maken en achteraf weer veilig in te pakken. De jaren daarna fietste ik regelmatig een keer achter een ballon aan. Deels voor m'n conditie, deels voor de foto's die ik onderweg maakte, en deels om het enthousiasme van de pas gelande passagiers te kunnen opsnuiven. Maar in september 2007 nam ik het besluit om iets te doen met de kriebel: ik zou warmeluchtballonpiloot worden.
Ondertussen heb ik m'n medische keuring doorstaan, m'n radiolicentie behaald voor de communicatie met de luchtverkeersleiding, m'n theorie-examen gedaan en m'n vliegvergunning en vliegboek ontvangen. Next step: praktijk.
En een klein detail: een jaar lang heb ik enkel m'n vriendin erbij betrokken, niemand anders was op de hoogte...

Bereidwillige helpers die m'n crew willen vormen mogen me altijd contacteren, maar voor iedereen die geÔnteresseerd is, vind je hieronder het volledige verhaal dat ik sinds eind vorig jaar ben beginnen bijhouden. 't Is nogal lang. :)

Lees verder!

22/09: Lang geleden

Veel inspiratie, misschien wel teveel. En weinig tijd, gegarandeerd veel te weinig tijd. Maar ik ben er dus nog en binnenkort laat ik zeker weer van me horen!