27/12: The server returned an error. Would you like to retry?

Als je op de website van Garmin net een update van de kaartensoftware hebt gekocht, is dit wel het laatste wat je wil zien verschijnen. Vlak na de betaling met Visa werd ik trouwens automatisch doorverwezen naar een onbestaande webpagina, waardoor ik dus zo'n 404-melding zag verschijnen in m'n browser.
Via de bevestigingsmail kwam ik wel op de goeie locatie terecht, maar het downloaden zelf ging telkens de mist in. Garmin stelt immers voor om eerst hun eigen download manager te installeren en via die weg het 2,6 GB grote bestand te downloaden.
Telkens de download op 99% kwam, verscheen de foutmelding uit de titel. Twee dagen en drie pogingen verder had ik nog steeds niks meer dan corrupte bestanden gedownload. Google bood ook niet veel hulp, vandaar dit berichtje op m'n weblog, zodat ik hopelijk nog een paar andere slachtoffers kan helpen. Garmin heeft in ieder geval al een e-mail van mij ontvangen met de klacht erin...
De oplossing: download the Light-versie van deze gratis downloadmanager en kies er vervolgens voor om via my.Garmin.com het bestand manueel te downloaden. Die link kan je verslepen op het icoon van deze nieuwe downloadmanager en die zal de file wel correct binnenslepen.
Veel succes ermee!

Or in English: When you see this error while trying to download a map update from Garmin, try installing the Light version of the Free Download Manager instead of the Garmin Download Manager. Drag and drop the URL to the download location of the map update on op of the FDM icon, and the download will succeed without errors! Good luck!