Archives

13/08: De Dodentocht: de tracking, het weer en het aftellen!

De tracking -het volgen van een wandelaar- staat blijkbaar al online en toont dat we met z'n allen al onderweg zijn in de lus rond Bornem! Nooit geweten dat de Dodentocht zo makkelijk kon zijn...
Het weerbericht (KMI, BDB) werkt voor het derde jaar op rij ook weer prima mee, dus ook dat zal me al niet tegenhouden om te finishen. 't Wordt vrijdagnacht wel redelijk fris en zaterdag behoorlijk heet, maar alles is beter dan regen. Vermoedelijk heb ik op zaterdagmiddag al ergere dingen aan de hand om me zorgen over te maken dan de stekende zonnestralen.
Op de Dodentochtsite kunnen we ondertussen bij het laatste nieuws van hoofdcoŲrdinator Gunter Vergauwen lezen dat we echt wel de kaap van 10.000 deelnemers gaan halen:

Ik ben verheugd jullie massaal te mogen verwelkomen op de 40ste editie van de Internationale 100 km Dodentocht. Onze inschrijvingsteller staat momenteel op 7538 inschrijvingen.
Met nog drie inschrijvingsdagen te gaan en met de voorlopig goede weersvoorspellingen moet het dit jaar zeker lukken om over die magische kaap van 10.000 wandelaars te geraken!

't Is al zeker een pluim waard als ze het magische getal halen, maar de organisatie verdient er nog heel wat meer als ze het ook dit keer tot een goed einde brengen. Uiteindelijk zijn het allemaal vrijwilligers die op twee dagen tijd met honderden werkkrachten de output moeten leveren van maandenlang vergaderen. En dat allemaal... om 10.000 gekken eens goed te laten afzien. Mooie hobby.
Het wandelboekje kan je ondertussen ook downloaden. Veel nieuws staat er buiten de inleiding niet in, maar de cijfers vind ik altijd wel leuk om te lezen. Bijvoorbeeld over het Rode Kruis

Samen staan zij garant voor het uitvoeren van circa 5000 verzorgingen, waarbij naast het andere verzorgingsmateriaal, 10.000 compressen, 3000 naalden, 6 kilometer windels en 30 liter massageolie worden verbruikt.

Of het boodschappenlijstje:

7.000 Frangitarte, 8.000 Confituurcare, 8.000 Chocochoc koeken, 12.000 rijsttaartjes, 15.000 Vondelmolen peperkoek, 10.000 Vondelmolen energyrepen, 10.000 bananen Jaguar, 10.000 appelen, 10.000 Speculoos Vermeiren, 10.000 glazen DUVEL, 10.000 glazen PALM, 10.000 AQUARIUS energy, 8.000 Minute Maid vruchtendrank, 7.000 Aquarius red blast, 12.000 Sportdrank EXTRAN, 10.000 CEVAL energierepen, 4.000 appelsienen Jaguar, 1.100 liter soep Campbells, 10.000 belegde broodjes, 20.000 liter water. (...) Ook onze medewerkers, politie en brandweer worden bevoorraad met een 5000-tal broodjes.

En in de controlepost van de Palmbrouwerij kunnen we blijkbaar weer kiezen uit vijf warme maaltijden, maar over de kwaliteit daarvan spreek ik me liever niet uit. Maar da's op dat punt ook niet meer echt relevant, want calorieŽn zijn calorieŽn. En neerzitten is ook leuk.
Helaas zit er wel een typisch Vlaams ecologisch minpuntje in het verhaal. In de persmap lees je over de RFID-chips voor de tracking:

Dit jaar vragen wij echter geen waarborg meer! Dankzij onze nieuwe sponsor Vlaanderen In Actie kunnen we de chip gratis aanbieden aan al onze wandelaars.

Hoera! Dankzij het geld van de Vlaamse overheid hoeven we onze elektronische chip niet af te geven aan de finish, maar kunnen we hem gewoon bij het restafval gooien! Grmbl. Kris Peeters stapt trouwens nog een keer mee, samen met zijn zoon, dus je kan hem altijd even je mening hierover geven. :)
Anyway, dit houdt me niet tegen om met 200% motivatie, heel veel kriebels (die zijn er nu al), en een portie waanzin morgen om 21u te starten in Bornem!!! RROOAAARR!! *scheurt z'n hemd open en klopt op de borstkas*

08/08: De 40e Dodentocht, 14-08-2009!

Da's dus nog een weekje... Vandaag ben ik nog 22km gaan wandelen in en rond Puurs. Veel trainen heb ik niet gedaan, ongeveer vier of vijf wandelingen van nooit meer dan een goeie 20km, dus wat dat betreft zit ik al perfect op schema om de finish te halen :) In de jaren dat ik meer dan voldoende trainde (en nog genoeg vrije tijd had), lukte het me immers geen enkele keer.
Dit weekend was en is het de bekende Driedaagse van Puurs en die wil ik voor geen geld van de wereld missen. 't Is elk jaar in de week voor de Dodentocht en in dezelfde streek. Het ultieme voorgerecht voor de hoofdschotel van komende vrijdag en (hopelijk ook) zaterdag.
Tips en links over de DoTo vind je gegarandeerd ergens op m'n weblog, als je het zoekschermpje in de rechterhelft gebruikt. Zoek gewoon op Dodentocht en je vindt m'n brouwsels van de vorige jaren. Samengevat komt het hier op neer: eet en drink voldoende, ook als je nog geen honger voelt. Stap op je eigen tempo en draag enkel wat je gewoon bent te dragen. Geen nieuwe sokken of schoenen dus. En zorg dat je aankomt, hoe lang het ook duurt :) De conditie en attributen zijn ťťn ding, volhouden tot je tong tussen je veters draait, hoort er ook bij.
Bekijk je 't liever vanuit een volgwagen, of langs de kant, laat het ons dan weten via Facebook! De sportievelingen zelf kunnen in deze Facebookgroep terecht.
Tenslotte wens ik alle collega-wandelaars of -lopers heel veel succes! En zouden we dit jaar eindelijk over de kaap van 10.000 deelnemers gaan??