26/08: M'n indruk van de BMW 2 Gran Tourer

Van zodra BMW zijn allereerste monovolume aankondigde, was ik al meteen enthousiast om er eentje te bestellen. Gelukkig verviel het leasingcontract van m'n BMW X1 en kon ik in maart als een van de eersten de bestelknop aanklikken. En meer dan dat was het eigenlijk niet, want brochures waren er nog niet, ook geen deftige configurator op de Belgische BMW-site, laat staan een wagen die ik eens van dichtbij kon gaan bekijken. Behoorlijk blind besteld dus, maar gelukkig kon ik wel gedeeltelijk vertrouwen op de kleinere BMW 2 Active Tourer, die wel reeds in het wild rondreed. En 't heeft me nu een wagen opgeleverd met serienummer 00085, wat toch wel redelijk cool is.

Ondertussen heb ik een 8.000 kilometer afgelegd sinds z'n levering in de maand juni en wil ik er wel enkele zaken over kwijt.

Samengevat: het is echt wat BMW wou maken. Geen grote sleur, maar een mooie, compacte, premium monovolume. Ze gooiden zelfs hun achterwielaandrijving overboord, om de binnenruimte zo ruim mogelijk te kunnen maken. De kritieken van de echte BMW-liefhebbers zijn navenant, maar 't is niet dat BMW er zijn sportiefste M-modellen voor opgeofferd hebben. Ze hebben gewoon hun werkingsveld verbreed, wat ook niet anders kon in deze tijden waarin meer en meer grote gezinswagens gevraagd worden.

't Is ook best fijn dat ze een wagen aanbieden met heel wat toeters en bellen in hun standaardpakket, zoals de automatische koffer.
Oh en ik vind hem ook gewoon heel mooi, er bleef immers nog voldoende leasingbudget over om hem in sportuitvoering te bestellen, met nog een hoopje opties erbij. Dat was bij m'n X1 alvast niet het geval en dat zou al zeker niet het geval zijn bij de nieuwe, pas gelanceerde X1, die nog een pakje duurder geworden is.
Jammer genoeg is 't ook niet allemaal rozengeur en maneschijn, want hij kampt wel met enkele kinderziektes… En da's ook de reden dat ik hem niet meteen wou beoordelen, maar dat ik hem eerst wat beter wou leren kennen.

Als je objectieve statistieken zoekt over prestaties, grootte van de koffer, verstelbaarheid van de achterbank, enz. dan ben je helaas aan het foute adres. Wat volgt, is 100% subjectief…

Lees verder!