25/07: De Kolonisten van Catan

of kortweg "Kolonisten"...
Wie kent dit spelletje? Waarschijnlijk iedereen? Enkele maanden geleden kreeg ik een sms van een vriendin met op het einde de mysterieuze vraag of ik kolonisten kende. Volgens Google bleek het een gezelschapsspel te zijn...
Effe later vroeg m'n stagepartner net hetzelfde.
Vorige week las ik op vakantie een heel artikel over hoe goed het spel wel is en welke prijzen het al gewonnen heeft. Het bleek al meer dan twee miljoen keer verkocht te zijn in BelgiŽ en Nederland!
Blijkbaar was ik de enige persoon op de planeet die er nog nooit van gehoord had...
Maar gisteren ben ik het dus eindelijk gaan kopen! Een onbekende kerel die m'n doos zag begon ook plots een lofrede af te steken over hoe schitterend het wel in mekaar zat en dat ik ook zeker de uitbreidingspakketten voor het bordspel moest aanschaffen. Gisterenavond heb ik het dan voor de eerste keer gespeeld (met z'n vieren) en het is inderdaad SUPERLEUK!!!!

Mocht je het nog niet kennen, en mocht je geÔnteresseerd zijn in een mix tussen Monopoly (echter zonder de irritante geluksfactor waarbij een speler met de Meir en de Nieuwstraat sowieso wint) en Risk (ken ik eigenlijk ook niet), haal dan maar snel § 35 boven en spurt naar de winkel! Let wel op dat je je niet verslikt in de handleiding, want die ziet er vreselijk intimiderend uit. Als je ze echter een keer leest en daarna gewoon begint te spelen met de handleiding erbij, dan wordt het echter heel snel duidelijk. De richttijd van 75 minuten hebben we echter fel overschreden.