Weblog

16/03: Lyrics: Pieter Embrechts - Dansen in het donker

Dankzij Spotify ontdekte ik weer een pareltje en jammer genoeg waren de lyrics nog niet op 't net te vinden. Ze zijn perfect verstaanbaar, maar toch is zo'n uitgeschreven tekstje best handig... Hieronder dus de lyrics van Pieter Embrechts zijn hertaalde versie van "Dancing in the dark". Hij heeft mooi z'n best gedaan om alle extra lettergrepen in de verzen te duwen :) Mocht ik een foutje gemaakt hebben, laat het me gerust weten!

Lees verder!

25/11: Bedankt Tom Dice en SonicAngel!

Een paar maanden geleden investeerde ik 20 euro in twee FanShares van Tom Dice.
In het kort: SonicAngel is een nieuwe Belgische platenmaatschappij die werkt volgens een soort coŲperatief model. In plaats van het beslissings- en financieringsrecht in handen te leggen van de bekende uitgevers, wordt het hier voor een groot deel aan het publiek overgelaten. Om nieuwe artiesten te ondersteunen kan je allerlei pakketten aankopen, zoals hun album als het ooit uitkomt, een privť-concert, en allerhande extra's. Het belangrijkste zijn echter de FanShares: ze kosten tien euro per stuk en zorgen rechtstreeks voor de financiering van hun eerste echte studioalbum. In ruil krijg je natuurlijk je deel van de winsten: twee keer per jaar worden deze berekend en wordt het bedrag naar je account overgeschreven.
En daarom bedankt, want de 20 euro heeft me een eerste dividend van 52,34 euro opgeleverd! Da's flink gezongen van Tom... Of het de anderen ook zo positief zal vergaan, verwacht ik eerlijk gezegd niet. Toch heb ik deze eerste uitkering onmiddellijk weer achtergelaten bij SonicAngel, dit keer om Bab te ondersteunen. Jammer genoeg gaat het bij de andere artiesten voorlopig niet zo vlot als bij Tom Dice en Mathieu & Guillaume... Maar da's voor de investeerders geen probleem, want wanneer het vereiste bedrag niet wordt bereikt, krijgen zij gewoon hun geld terug. Niettemin hoop ik dat ze allen hun doel bereiken en dat we met SonicAngel een blijver in handen hebben in de nog open te breken markt van platenfirma's. De lijst van partners boezemt in ieder geval wel vertrouwen in.

05/07: Comeback fail

Aqua probeert het nog een keer. Iedereen kent wel nog hun Barbie Girls en zo, maar daarna waren ze even gaan rentenieren denk ik. Tot vandaag.
Sinds enkele weken hebben ze een nieuw nummer uit: Back to the 80's. 'k Heb het inmiddels al in m'n iTunesfolder staan -ja, ik geef toe dat ik het een tof nummer vind!-, maar ze hebben met hun lyrics echt wel de hoofdvogel afgeschoten.
Gisteren hoorde ik het pas voor de eerste keer op de radio en sloeg me meteen voor de kop (vermoedelijk net zoals zij) toen ik het volgende hoorde:

When Eminem was just a snack
And Michael Jackson's skin was black

Dan maak je dus eindelijk je comeback, stop je er allerlei referenties in naar de jaren 1980, breng je het uit op single,... om tenslotte te horen dat Michael Jackson is doodgevallen.
Mensjes van Aqua, indien jullie meelezen, dan doe ik ineens een voorstel voor verbeterde lyrics. Misschien is het nog niet helemaal te laat om de single effe aan te passen:

When Eminem was just a snack
And Michael Jackson's skin was again black

Ok, misschien schort er nu wat met het ritme, maar daar vinden jullie ongetwijfeld iets op.

P.S.: inspiratie voor de titel van dit blogpostje: failblog.org

12/01: Lottoreclame

Is er toevallig iemand die weet welk 'ha ja ja hoo'-achtig liedje gebruikt wordt in de reclamespots van de Nationale Loterij waarin bijvoorbeeld een rijtje collega's al roeiend over de kantoorvloer glijdt? Met die 'ha ja ja hoo's kom ik immers niet zo ver in Google :)

18/05: Muziek van de Fiat Bravo

Na wat zoekwerk (bedankt, Google) heb ik eindelijk gevonden welk nummer precies gebruikt wordt in die reclamespot van Fiat. Het nummer is van Gianni Nannini en heet Meravigliosa Creatura, maar wel in een specifieke versie: volgens een van de websites die ik vond zou het van de cd "Perle" of zoiets komen, maar op iTunes vond ik het in het album GiannaBest (Tour Edition) [New version].
Nu nog effe naar de tekst gaan zoeken en zien of ik er iets van snap.

22/04: Marco Borsato - Wit Licht, de lyrics

'k Vond ze nergens op internet, dus 'k heb dan zelf maar even m'n oortjes ingestopt en de songtekst uitgeschreven. Mochten er fouten in staan, dan laat je 't maar weten! En by the way, wat ik erover denk: het heeft de energie van z'n overbekende Binnen, maar ergens moest die spanningsboog wel iets langer doorbroken worden dan alleen door die onverwachte stilte en de Italiaanse stem ertussen. 't Is niet echt evenwichtig, maar ik kijk wel uit naar z'n nieuwe album. Ja, ik heb het dus wel voor Borsato. Is daar iets mis mee?? :)
Hieronder kan je doorklikken naar de tekst:

Lees verder!

16/03: Eurosong, Ishtar en Sandrine

'k Heb de preselecties helemaal niet gevolgd, hoewel Sint-Niklaas storm liep om iedereen aan te zetten om toch maar voor Sandrine te stemmen (die nota bene niet meer in Sint-Niklaas woont). 't Was zelfs zo erg dat ik de nummers van de deelnemers nog niet had gehoord. Tot vandaag. Ik viel haast van m'n stoel.
Wat sturen we nu weer in 's hemelsnaam naar het festival?! 'k Had dus toch een keer op Sandrine moeten stemmen... Weliswaar ook niet echt m'n stijl, maar toch al aangenamer dan het volksdansdeuntje van Ishtar! Mijn voorspelling: een voorlaatste plaats. Ocharme die laatste!

31/12: Non Stop 1000

Waren jullie ook niet erg verbaasd toen Radio Donna aankondigde dat ze een top 2000 gingen organiseren en geen top 2007? Uiteindelijk bleek dat ze het concept hadden veranderd en liever de luisteraars met hun muziek wilden vergezellen tijdens het shoppen, i.p.v. tijdens de echte kerst- en nieuwjaarsweek. Maar Q-Music heeft de luisteraars blijkbaar perfect aangevoeld, want zij houden onze oren nu onledig met hun eigen Non Stop 1000. Q, dat heb je geweldig goed gedaan en Donna, dat was heel dom van jullie. Maar 'k heb muziek bij het aftellen naar 2008, dus ik ben alvast tevreden! Nog veel aftelplezier voor iedereen, zowel naar nummer 1 als naar middernacht en tot in 2008!

14/11: Lisa Gerrard in Antwerpen

Gisterenavond zat ik in de Elisabethzaal te genieten van een optreden van de Australische Lisa Gerrard. Ondertussen heeft ze haar tweede solo-album (The Silver Tree) uit, maar ze is misschien bekender als zangeres van Dead Can Dance. En als je je het einde van de film Gladiator kunt herinneren, dan ken je haar stemgeluid gegarandeerd. Het lijstje van soundtracks waaraan ze heeft meegewerkt is ondertussen al behoorlijk lang geworden.
Met Gladiator begon ze gisteren aan haar concertje en hoewel de begintonen me al kippenvel deden krijgen, was het enthousiasme echter snel weer over. Toonvast kon je het niet echt noemen en de keyboardspeler -die al 25 jaar met haar meedraait-, kreeg alleen irritante kunstmatige strings als klank uit z'n toetsen. En helaas ken ik het volledige nummer met de kenmerkende imaginaire taal volledig uit het hoofd. Zelfs de subtiele verschillen met haar eerste live-versie tijdens het optreden van Hans Zimmer tijdens het Filmfestival van Gent van enkele jaren geleden ken ik allemaal. Gisteren leek ze echter een paar klanken/zinnen/tonen door mekaar te halen. Op zich niks ergs, behalve wanneer je er stiekem naar uitkijkt om in stilte te kunnen meezeuren met haar gezang.
Blijkbaar leek ze daarna wel op snelheid te komen met haar stem, want de rest was echt subliem. Maar let wel op met de interpretatie van "subliem" als je haar niet kent: als haar concert op de scheldebrug in Temse georganiseerd was, dan zou meer dan de helft eraf gesprongen zijn voor het einde van de show. Als je het echter iets langer volhoudt zonder antidepressiva en openstaat voor de sfeer, dan kan ze met chirurgische precisie de depressie weer wegsnijden met haar indrukwekkend scherpe, vibratoloze uithalen. Haar stem kan zowel haar eigen frÍle uitstraling volledig beantwoorden, als er snoeihard tegenaan gaan en de hele zaal onder hun stoelen blazen.
Wanneer ze op het einde van de show dan toch even een woordje tot de zaal richt -over het feit dat we met z'n allen de planeet verwoesten-, merk je toch dat het uiteindelijk een heel fragiel vrouwtje is, dat voortdurend op een wolk van peis en vree lijkt te zweven. En volgens mij is het bijna letterlijk "zweven", want voor elk nieuw nummer moest ze telkens een soort ingetogen evenwichtsoefening uitvoeren en zich herpositioneren ten opzichte van de microfoon. Een vreemd ritueel wel...
Al bij al ben ik heel blij dat ik haar eens van dichtbij aan het werk heb gezien. Hans Zimmer kondigde haar toen in 2000 aan als "the divine Lisa Gerrard" en dat vat het plaatje eigenlijk perfect samen.

27/10: Stommenollander!

Ok, de titel drukt het nogal fel uit, maar 'k vond hem wel grappig :) Jeroen Van Der Boom heeft me een beetje teleurgesteld, want ik heb nu pas ontdekt dat z'n populair hitlijstnummer Jij bent zo een... cover is! Het blijkt af te stammen van Silencio van David Bisbal die dankzij Star Academy -Operaciůn Triunfo- bekend geworden is in Spanje. In 2002 werd hij vierde in de liedjeswedstrijd en op z'n derde cd inmiddels staat Silencio te blinken op de tweede plaats. En zoals vaak is het originele nummer toch net iets beter dan de bewerking. Wel een complimentje aan Jeroen: jouw tekst bevat meer variatie dan die van David. Goed zo. En David blijkt nogal hyperactief te zijn en zichzelf geweldig cool en sexy te vinden, afgaand op z'n moves in het bijhorende clipje.
Als afsluiter vind je de schone woordjes hieronder:

Lees verder!

02/10: Donderdagnacht, Flip Kowlier

'k Denk niet dat ik me een ander nummer van Flip Kowlier kan indenken dat me echt aanstaat. Eigenlijk zou ik niet eens een titel kunnen opnoemen. 't Is eigenlijk nog erger, want ik zou zelfs niet kunnen gezegd hebben wat voor genre hij zoal zingt.
Maar toen was er dus plots Donderdagnacht op de radio! 'k Begreep er natuurlijk geen jota van en Google kon me toen nog niet helpen. Tot enkele dagen geleden! Eindelijk weet ik nu waarover hij zingt. En 't is niet echt deftig :) Moa loat da de leute ni bedeirven, want z'n vuoze klaps meuhn der zien!

Lees verder!

15/09: Jij bent zo

Ik trek binnenkort wel naar een optreden van Lisa Gerrard met haar typische gezeur, maar dat wil niet zeggen dat ik een schoon Nederlands liedje niet kan appreciŽren! Zo vind ik "Jij bent zo" van Jeroen van der Boom (wie??) echt wel leuk. 't Is nog maar pas op de radio te horen als ik me niet vergis: vorige week zondag hoorde ik het voor de eerste keer. Blijkbaar ligt die kerel wel een mooie toekomst te wachten met dit nummer. 'k Geef hieronder graag de tekst effe mee, en om m'n gulle bui met de Google-dollars voort te zetten, geef ik ook een paar van deze singletjes weg via iTunes. Zet hieronder een bericht, en ik stuur je een volledig legaal kopietje op!

Lees verder!