13/04: Ja, mijn scherm is roos, en dan??

M'n weblog ligt hier weer op apegapen... Effe iets aan doen :)
Elke week loop ik wel eens langs op groenhuis.org, een weblog met quasi elke dag een update rond groene of duurzame thema's. Regelmatig voel ik wel een kriebel om te reageren, want sommige zaken lijken me toch eerder fout, vergezocht, of te verregaand, maar uiteindelijk zou ik dan enkel een zeurpiet zijn, want m'n positieve reacties hou ik voor mezelf. Da's geen goeie instelling, dus dan reageer ik liever niet :)
Tussen haakjes, ik ben dus meer van het principe dat we ons huidige leven kunnen blijven leven zoals nu, maar met ingrijpende wijzigingen aan het onderliggende systeem, i.p.v. de levenswijze zelf. Zo zijn alle lampen in ons appartementje spaarlampen en draait alles op goedkope groene stroom van de windmolens van Ecopower. Nog steeds licht, en nog steeds tv, maar duurza(a)m(er). Ga toch maar eens kijken op hun weblog, 't is echt de moeite waard.
Wat ik dus wou zeggen... Een van de artikels op hun weblog gaat over het tooltje f.lux. De maker stelt dat onze ogen op elk moment van de dag het juiste licht verwachten, of beter de juiste tint van licht. 's Avonds wil je lichaam immers geen blauwe gloed op je gezicht zien schijnen terwijl je met je laptop op je schoot zit. Het verwacht voor het slapengaan immers een andere lichtkleur dan overdag. Logisch, lijkt me.
Nadat je je locatie hebt aangegeven, volgt het programma het dagverloop en zal zo geleidelijk aan de warmte van het uitgestraalde licht aanpassen. Momenteel, 23u48, is m'n scherm dus eerder rozig-warm.
Of het echt iets uithaalt weet ik niet, maar volgens mij is het toch een goed idee en zou het wel eens kunnen kloppen. Ik las al eerder dat 's avonds nog gauw de e-mails checken overeenkomt met het drinken van een paar koppen koffie, dus laat ons hopen dat f.lux er alvast cafeÔnevrije van maakt.