Weblog

22/09: Lang geleden

Veel inspiratie, misschien wel teveel. En weinig tijd, gegarandeerd veel te weinig tijd. Maar ik ben er dus nog en binnenkort laat ik zeker weer van me horen!

30/08: Ik heb geld van Google!

Sinds gisteren staat dit lijntje te blinken in de historiek van m'n bankrekening. Het heeft wel 29 maanden geduurd om de grens van $100 te halen, maar ondertussen is het natuurlijk ook wel wat drukker geworden op m'n weblog. 'k Heb dus eindelijk wat kosten kunnen recupereren dankzij Google Adsense, maar 't is natuurlijk wel peanuts: omgerekend zo'n Ą2,64 per maand. Daarnaast hoop ik ook dat de reclame niet al te veel in de weg staat en dat er ook wat zinnige advertenties verschijnen. 'k Heb in ieder geval geprobeerd om het zo onopvallend mogelijk te houden door het kleurenschema wat aan te passen aan m'n site.
Maar eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee hoe het er elke dag uitziet, want ikzelf heb zo'n plugin ge´nstalleerd die alle reclame blokkeert, dus ik zie het gewoon niet :) Maar toch, bedankt aan Google en alle klikkers!

23/08: Weblogknopjes en -spam

'k Heb vandaag enkele veranderingen aangebracht aan mijn weblog. Blijkbaar hou ik het webloggen tamelijk lang vol, dus dan kan ik er even goed maar mooi zorg voor dragen!
De laatste dagen werd ik weer overspoeld door ongewenste reclame in de commentaarveldjes onder enkele artikels. Ondanks het feit dat ik van in het begin al een plugin had ge´nstalleerd om spam zoveel mogelijk tegen te houden, liep het weer mis. Daarom zag ik me genoodzaakt om een captcha toe te voegen: spamrobots kunnen de tekens niet lezen, maar mensen wel. In principe zou m'n weblog dus gevrijwaard moeten blijven van spam! Als je geen zin hebt om telkens je naam in te vullen en een captcha op te lossen, die in dit geval trouwens niet hoofdlettergevoelig is, dan kan je je ook registreren op mijn weblog.
Daarnaast heb ik rechts onderaan ook enkele knopjes toegevoegd. Helemaal nutteloos, maar 'k vind ze wel leuk! Buiten het ene van twofifty.org, komen ze van deze site. Momenteel staan daar zo'n 3.738 weblog buttons online! Kan al tellen...

21/10: Valid XHTML 1.0 Strict

Helemaal onderaan op de voorpagina staat een link met als titel "XHTML 1.0 Strict". Wanneer je erop klikt ga je naar de validator van het World Wide Web Consortium (W3C). Deze validator heeft als doel het nalezen van je code op fouten die meestal geen zichtbare storingen opleveren, maar dat in principe wel kunnen doen. Dankzij de robuustheid van de meeste browsers merk je hier echter weinig of niks van. Tot enkele minuten geleden leverde deze validator me steevast een hoop fouten op, maar 'k heb dankzij wat hulp van het Nucleus-forum alles weten op te ruimen!
Met enige fierheid kan ik dus zeggen dat enige fouten in de weergave van mijn voorpagina volledig te wijten zijn aan de browser waarmee je deze pagina bekijkt! Want ik mag eindelijk uitpakken met valid XHTML 1.0 Strict code.
In principe moet ik ook in de oudere artikels nog fouten rechtzetten, maar zover reikt mijn motivatie echter niet. Ik beloof gewoon dat ik alle nieuwe artikels wÚl naar behoren zal invoeren :)

14/10: Nummer 1!

Sinds gisteren zijn m'n bezoekersaantallen significant gestegen, dus dat moesten we even uitpluizen...
En zopas heb ik de oorzaak gevonden! Blijkbaar sta ik op nummer 1 in Club Nokia's Blog Top-10!!

Dit zijn de lovende woordjes die ze over m'n weblog schrijven:
Joris doet het elke dag. Soms zelfs meerdere keren. En hij doet dat goed. Want deze fijne Vandael heeft zijn naam niet verdiend.

Is het nog nodig om aan te vullen dat ik enorm fier ben?? Hoera!
Als bedankje kan ik misschien nog vermelden dat ik gisteren de laatste ronde van Nokia's 20Lives heb gespeeld en dat het online spelletje echt wel de moeite waard was. Ook technisch gezien zat het heel goed in mekaar. Als ik me niet vergis kan je je vanaf vandaag opnieuw inschrijven om deel te nemen.

12/09: Statistieken

Ik bekijk af en toe eens de statistieken van m'n website en het valt me telkens op hoeveel mensen m'n weblog bereiken via een zoekopdracht op mijn naam! De woorden Joris, Van, Dael staan altijd bovenaan in 't lijstje van keywords die via Google zijn ingevoerd. 't Zou leuk zijn mochten die mensen zich hieronder eens bekend maken door een commentaarlijntje te schrijven!

20/04: opmaakprobleem

Ik merk nu pas dat m'n weblog blijkbaar niet correct wordt weergegeven door Internet Explorer... Dat moeten we even uitzoeken! Met Firefox ziet het er wel prima uit.
(Ik raad iedereen trouwens heel erg aan om over te stappen op Firefox... Alleen al voor het veel kleinere risico op ongewenste programmaatjes en virussen!)

update: Ik heb de breedte van de rechtse kolom met 10 pixels versmald, en nu staat ie wÚl op z'n plaats!

05/04: spam

Toen ik thuiskwam van m'n reisje vond ik al de eerste spam op m'n weblog: een heleboel onzinnige tekens en krabbels tussen de reacties onder m'n berichtjes. Inmiddels heb ik een plugin ge´nstalleerd die dit in de toekomst zou moeten vermijden, maar vandaag was het jammer genoeg alweer raak: dit keer met willekeurige Engelse tekstjes en een link naar een onbestaande website. Hoe slagen die grote logs er eigenlijk in om spamvrij te blijven? Het verplichten van eerst te registreren kan ik in principe wel activeren, maar dat ben ik niet van plan. We kijken nog even de kat uit de boom...

10/03: Hier gaan we...

Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk is het gelukt. M'n weblog is helemaal bedrijfsklaar! Hoera!
Zoek alvast een bijpassend muziekje, kom af en toe eens een bezoekje brengen, en laat me gerust weten wat je ervan denkt.
Het startschot is gegeven en ik ben heel benieuwd wat de toekomst zal brengen. Hopelijk tot ziens!