Archives

28/06: Roeni is hip

Een van m'n eerste berichtjes ging over de beleggerscompetitie en roeni.be. De beleggerscompetitie heb ik al heel gauw opgegeven wegens een idiote beperking op de minimumprijs voor een aandeel, het feit dat het er vreselijk ingewikkeld uitzag, en omdat ik geen zin had om er veel tijd aan te besteden. De te winnen prijzen waren trouwens de moeite niet waard :)
Op roeni.be -dat inmiddels uit de beta-fase is geraakt- ben ik wel nog steeds actief, samen met 280 anderen! Z'n eenvoudig beursspelletje is dus echt wel een succes aan het worden. Het nadeel is echter dat de rijkste speler(s) voor wat problemen begin(t)/(nen) te zorgen: nieuwe aandelen worden quasi onmiddellijk allemaal opgekocht, en ook van de andere blijft er al gauw niks meer over. Misschien lost het zichzelf wel op, want het aantal aandelen groeit nog steeds zienderogen. Het minste wat je kan zeggen is dat de boel up-to-date wordt gehouden.
Als je ook wat virtuele centjes wil gaan verdienen in je vrije tijd ('t laat zich perfect op enkele seconden, zo even tussendoor, spelen), dan moet je de RoeniBeurs zeker eens gaan uitproberen.

27/06: Schattenjacht

'k Ben vorige week vier dagen op rij aan geocaching gaan doen. Een paar weekjes geleden kocht ik me nl. een GPS-apparaat, dus dan is geocaching eigenlijk wel een logisch gevolg :)
Indien je 't niet zou kennen: Geocaching is een wereldwijde moderne schattenjacht via GPS-coŲrdinaten: soms moet je echter eerst enkele raadsels oplossen om tot de uiteindelijke vindplaats te komen. Als je de stash uiteindelijk gevonden hebt, moet je je bezoek loggen op de website en eventueel iets uit het kistje of potje nemen en iets in ruil terugleggen. Tot nu toe heb 'k er gevonden in Ede, Sint-Pauwels, Gent en Eksaarde. En 't was telkens het fietstochtje waard, je leert echt wel mooie streken kennen. Zeker het heuvelachtige landschap in Ede was mooi en stil.

16/06: grote bestanden verschepen

Hier vind je een overzicht van enkele bekende sites die je uit de nood helpen als je om een of andere reden een groot bestand online wil zetten. En 't is gratis natuurlijk! Soms vind je dus ťcht wel nog iets nuttigs :)