Archives

07/08: De klant is koning...

... en oliedom.
Elke zaterdag werk ik op de Grote Markt van Sint-Niklaas in de Marktshop, een krantenwinkel. Misschien weet je 't, misschien ook niet, maar een Dag Allemaal en een Expres zijn twee verschillende titels van weekbladen die, op de cover na, helemaal identiek zijn aan elkaar. Van het eerste tot het laatste blad, van de eerste tot de laatste letter.
Gisteren was de Dag Allemaal alweer uitverkocht en een madammeke kwam me vragen of er nog waren. Ik antwoordde dat ze even goed de Expres kon nemen, aangezien die dus toch identiek is. De sloor keek nogal bedenkelijk. Ik ging verder zoals hierboven, dat elke letter identiek is, enz. Haar reactie vergezeld van een troosteloze blik: "mja maar ik ben den Dag Allemaal gewoon."
En weg was ze. Daar word ik dus echt krankzinnig van. Dat sommige mensen last hebben met flexibel denken is één ding, maar per se een boekske moeten hebben met "Dag Allemaal" erop gaat me echt te ver. En het gebeurt héél vaak, geloof me.

01/08: Dijkenland deel 2

Da's de naam van de geocache die ik vandaag heb voortgezet. 'k Was er vrijdag aan begonnen met de fiets, maar aan het tweede waypoint moest ik er al de brui aan geven: ik kon de nieuwe coördinaten nergens vinden...
Vandaag ben ik met een extra tip te voet teruggekeerd naar de Scheldedijk in Hamme om de tocht verder te zetten. Aan WP9 moest ik weer opgeven: enerzijds wegens tijdsgebrek (ik moest nog te voet terug naar Sint-Niklaas en m'n fiets gaan afhalen bij de fietsenmaker) en anderzijds omdat de batterijen van m'n GPS-toestel leeg waren en m'n opgeladen paar nog thuis lag.
M'n fiets was trouwens binnen om er een nieuwe ketting op te leggen: op de terugweg vanuit Hamme had ik ze gebroken bij 't beklimmen van een helling. M'n rechterborst doet er nog steeds een beetje pijn van, 'k was nl. voorover op m'n stuur gevallen.
Kortom, de draad van het geocachen weer opnemen verloopt niet echt van een leien dakje! 't Was dan toch weer een goeie wandeloefening voor de Dodentocht. :)