Archives

19/08: Het wordt warmer

En dan heb ik het niet over de laatste weersvoorspellingen van het KMI, want die kondigen alweer een nieuwe herfst aan voor de komende dagen.
Vandaag las ik op vrtnieuws.net het item over de pietermannen die al enkele mensen gestoken hebben aan onze kust. In principe komen deze visjes enkel voor in het zeewater rond Frankrijk en Spanje, maar door de opwarming van onze planeet zitten ze nu ook bij ons in de zee.
Het deed me even stilstaan bij hoe normaal de klimaatswijziging op korte tijd geworden is. Het begon bij speculaties, maar nu stapelen de feiten zich een na een op. Maar voor de rest wordt er eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan, en dat vind ik toch wel wat beangstigend.

05/08: Hydrogen Now!

Elke week probeer ik wel een paar keer langs te lopen op hydrogennow.org. Op hun nieuwspagina's staan elke week verschillende interessante artikels over de recentste ontwikkelingen rond waterstoftechnologie, zonne- en windenergie, enz. Grotendeels gaat het echter over de VS, maar er staan ook regelmatig Europese nieuwtjes tussen.
Afgelopen week heb ik me trouwens een tweede aandeel in Ecopower aangeschaft. Er zijn in Vlaanderen verschillende windcoŲperatieven, maar Ecopower is toch wel de grootste. Een aandeel kost § 250 en levert in principe elk jaar 6% dividend op. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze hun succesverhaal kunnen verderzetten in de toekomst.