Reacties

25/07: De Kolonisten van Catanof kortweg "Kolonisten"...
Wie kent dit spelletje? Waarschijnlijk iedereen? Enkele maanden geleden kreeg ik een sms van een vriendin met op het einde de mysterieuze vraag of ik kolonisten kende. Volgens Google bleek het een gezelschapsspel te zijn...
Effe later vroeg m'n stagepartner net hetzelfde.
Vorige week las ik op vakantie een heel artikel over hoe goed het spel wel is en welke prijzen het al gewonnen heeft. Het bleek al meer dan twee miljoen keer verkocht te zijn in BelgiŽ en Nederland!
Blijkbaar was ik de enige persoon op de planeet die er nog nooit van gehoord had...
Maar gisteren ben ik het dus eindelijk gaan kopen! Een onbekende kerel die m'n doos zag begon ook plots een lofrede af te steken over hoe schitterend het wel in mekaar zat en dat ik ook zeker de uitbreidingspakketten voor het bordspel moest aanschaffen. Gisterenavond heb ik het dan voor de eerste keer gespeeld (met z'n vieren) en het is inderdaad SUPERLEUK!!!!

Mocht je het nog niet kennen, en mocht je geÔnteresseerd zijn in een mix tussen Monopoly (echter zonder de irritante geluksfactor waarbij een speler met de Meir en de Nieuwstraat sowieso wint) en Risk (ken ik eigenlijk ook niet), haal dan maar snel § 35 boven en spurt naar de winkel! Let wel op dat je je niet verslikt in de handleiding, want die ziet er vreselijk intimiderend uit. Als je ze echter een keer leest en daarna gewoon begint te spelen met de handleiding erbij, dan wordt het echter heel snel duidelijk. De richttijd van 75 minuten hebben we echter fel overschreden.

Reacties geplaatst

Ik ken ondertussen bijna twee jaar de kaartversie (voor twee spelers) van de kolonisten en ook dit is een erg leuk spel. Het bordspel heb ik nog nooit gespeeld, omdat je daar nu eenmaal met meer dan twee voor moet zijn...
Risk is overigens ook een hťťl erg leuk spel maar daar moet je ťcht wel enkele uren (of uuuuuuren) voor uittrekken :)
26/07 12:53:31
Inderdaad, het bordspel is voor drie of vier spelers. Van het kaartspel heb ik ondertussen ook al iets gehoord, misschien dat ik dat in de toekomst ook eens uitprobeer. Maar eerst nog wat oefenen. Vanavond bijvoorbeeld :)
26/07 13:19:21
Ik ben ook verzot op Catan, maar ondervind altijd problemen om medespelers te vinden. Ik speel zowel het kaartspel als het bordspel. Nu heb ik een initiatief opgestart om spelers van Catan te 'verenigen'. Op mijn blog http://www.bloggen.be/catan probeer ik een lijst aan te leggen met Catan-fanaten die zin hebben om nieuwe mensen te leren kennen om Catan mee te spelen. Als iemand van jullie geÔnteresseerd is, breng dan zeker eens een bezoekje.

Voor meer info per e-mail: barthillewaert@yahoo.co.uk
09/08 14:53:23
Catan is inderdaad een bijzonder leuk spel; bij ons heeft het voor een revival van de ouderwetse spellekesavonden gezorgd. Probeer ook eens Carcasonne, Machiavelli (zelf nog niet gespeeld) of andere spellen van 999 Games.
Het kaartspel van Catan is ook uitstekend, maar het is eigenlijk echt wel een ander spel. Dezelfde filosofie wel een beetje, maar als ik kan kiezen neem ik toch het bordspel.
Als je geen tegenstanders vindt kan je trouwens ook online Catannen op http://www.xplorers.nl/, tegen de computer of tegen echte tegenstanders. Maar wees gewaarschuwd: erg verslavend!
09/08 17:45:59
Hoi allen!
Sinds dinsdagavond (30/10/07) ben ik eigenaar van het basisspel De Kolonisten (bordspel). Lang geduurd maar uiteindelijk toch gekocht. Erg leuk spel! Ik heb het een jaar geleden eens gespeeld en was er toen echt van in de wolken.
Alleen zie ik nu pas dat je het eigenlijk met minstens drie personen moet spelen.

kan het ook niet met twee? Hoe doen jullie dat? Zoek je medespelers om eens op een avond te spelen?

Laat maar eens iets weten als je spelers zoekt he!
01/11 19:12:11
om naar onze
1ste open Catan Clan tornooi
http://users.telenet.be/Cat...
Op zaterdag 26 april 2008
07/01 13:19:33
Even nog snel reclame maken voor ons eigen 'Kolonisten van Catan'-toernooi op zaterdag 23 augustus 2008 in Olmen-Stotert (Belgie). Iedereen van harte welkom !! Info en inschrijven op http://www.kempenclan.be
tot dan !!!
01/08 13:55:13

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.