Reacties

21/12: 179% hogerHeeft uw spaargeld ook 179% winst opgeleverd in drie jaar? Onmogelijk, denkt u? Dan zit u helemaal fout. Wie op 12 maart 2003 een pakketje Belgische aandelen kocht, had op 23 maart 2006 wel degelijk 179% winst. (...) Zo eenvoudig kan beleggen zijn. Zo eenvoudig wŗs beleggen de voorbije 1000 dagen. De volgende 1000 dagen wordt het zeker moeilijker om buitengewone winsten te behalen.

'k Heb Paul D'Hoore zijn nieuwste boek dus gelezen... Het laatste zinnetje van m'n citaat van de achterflap trek ik trouwens in twijfel en hijzelf onrechtstreeks ook. Op het einde van z'n boek gaat het namelijk over enkele nieuwe bubbles, zoals ten tijde van de dot-com gekte. Zolang er speculanten zijn die de grondstofprijzen de hoogte injagen, zolang de durfkapitalisten het geld nog laten rollen, enz. zit iedereen nog wel veilig. Maar ik verwacht dat er binnen afzienbare tijd toch weer een fikse correctie van ettelijke maanden zal volgen. Correctie is misschien nog zacht omschreven...
Maar goed, ik vond zijn boek echt wel geweldig. Zelf volg ik het beursnieuws regelmatig door eens De Tijd te lezen, of door de realtime koersen en het nieuws te volgen bij BinckBank, of door hier en daar iets op te zoeken, of door eens in de Trends en Cash te bladeren, want echt beleggen in aandelen doe ik nog niet. Let op de "nog" :) 'k Heb wel wat centjes belegd in enkele fondsen bij Rabobank, maar daar moet je niet bepaald hard bij nadenken. De beide banken hebben trouwens een prachtige interface: Rabobank blinkt uit in eenvoud en Binckbank in uitgebreidheid. Als ik die sites als IT'er vergelijk met het gebruiksgemak van de online applicatie van Citibank, dan hebben ze bij de Citigroup echt wel nog wat te leren: zowel de website als de interface op de bankautomaten laat enorm hard te wensen over. Maar euhm, daar ging het niet echt over zeker?
Het boek is dus echt super: het leest gelukkig eerder als een roman, dan een cursus beurseconomie. Alle termen en procedures worden in mensentaal uitgelegd. En het belangrijkste van al: als het uit is, weet je eindelijk wat al die afgeleide producten als futures, opties, e.d. inhouden. Hier en daar stopt hij er ook een korte anekdote tussen om het geheel wat luchtiger te maken.
Al wie zijn eerste pasjes zou willen zetten op de (virtuele) beursvloer moet volgens mij dit boek gelezen hebben. Of zijn vorige boeken, die ook als zoete broodjes over de toonbank gingen, even goed zijn, weet ik eigenlijk niet. Maar ik vermoed uiteraard van wel. Of het echter nog de moeite waard is om die te kopen betwijfel ik echter wel.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.