Reacties

09/01: An Inconvenient TruthDe film had ik ondertussen al gezien, en ondertussen heb ik ook het boek uit. Het heeft me maar een goeie dag gekost, want het bestaat grotendeels uit foto's en illustraties met tussendoor wel enkele grotere tekstfragmenten die voornamelijk over Al Gore z'n leven en de herkomst van zijn activisme gaan. Net zoals het verhaal in de film eigenlijk... Het boek is in feite een perfecte conversie van de film, die op zijn beurt ook al een heel goede omzetting was van de slideshow die hij normaalgezien steeds voor een live publiek geeft.
Hij slaagt er echt geweldig goed in om op een begrijpelijke en gepassioneerde manier de boodschap over de aan de gang zijnde klimaatverandering over te brengen. Maar ondanks het feit dat zoveel mensen zijn film gezien hebben en de berichtgeving errond gevolgd hebben, twijfel ik nog steeds of Jan met de pet eindelijk uit zijn sloffen zal schieten. In de loop van het verhaal haalt Al Gore de anekdote aan van de kikker die in heet water wordt gedropt: als reactie zal hij er onmiddellijk weer uitspringen. Wanneer je datzelfde beest in koud water zet, en dat langzaamaan aan de kook brengt, zal de kikker gewoon blijven zitten tot hij... gered wordt. Ik neem hier bewust de versie van Al Gore over: hij kreeg nl. regelmatig kritiek op het einde met de gekookte kikker :)
Of de mens echter zomaar gered zal worden, betwijfel ik natuurlijk, maar ik ben er wel zeker van dat we pas uit de pot zullen springen wanneer het water zijn kookpunt nadert.

Reacties geplaatst

Ik hoop nog steeds dat we tijdig reageren!
09/01 19:12:39

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.