Reacties

26/01: Lernout & HauspieWat ik me al geruime tijd afvraag, is wat er gebeurd is met alle technologieŽn en producten die men destijds ontwikkeld heeft. Er is er eentje dat me toen heel erg intrigeerde, maar dat net zoals de rest een stille dood gestorven lijkt te zijn.
Het gaat om hun oplossing om geschreven tekst om te zetten in gesproken taal: op hun website kon je het product uittesten door in een tekstvak een paar zinnen te schrijven. Ik herinner me nog heel goed dat iedereen die het testte onmiddellijk onder de indruk was, want de zachte Vlaamse vrouwenstem was helemaal niet te onderscheiden van een menselijke stem. Sindsdien heb ik wel nog gelijkaardige programma's op internet gevonden, Engelstalig weliswaar, maar die gebruiken nog altijd diezelfde nasale, monotone computerstem van in de jaren tachtig of zo.
Dit was nu eens een echte revolutionaire vooruitgang in de spraaktechnologie, maar ik vind er niks meer over terug... Weet iemand wat er met hun producten gebeurd is?

Reacties geplaatst

Die technologie is overgenomen door Scansoft - inmiddels heet dat Nuance (http://www.nuance.com). De tekst-naar-spraak technologie wordt nog steeds in BE ontwikkeld en heeft intussen ongekende kwalitatieve hoogten bereikt. Weet niet zeker of ze nog zo'n demo op hun website staan hebben.
10/09 11:44:18
En ja hoor, de demo staat nog altijd online, inclusief de Vlaamse stem:
http://212.8.184.250/tts/de...
23/09 15:47:34

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.