Reacties

28/01: Cro-MagnonHoe groot is de kans dat je kort na elkaar twee boeken leest waarin regelmatig het woord olfactorisch voorkomt? Toch reŽel, zo blijkt. Eerst las ik het in Het Parfum van Patrick SŁskind en nu in Cro-Magnon van Jef Geeraerts. Parfum vond ik trouwens een subliem verhaal, de faam van het boek is helemaal terecht. Zoiets hoopte ik eigenlijk ook toen ik m'n eerste boek van Jef Geeraerts kocht: ik had nog niks van hem gelezen, maar zijn naam kende ik wel al geruime tijd. Uiteindelijk is het toch een kleine teleurstelling geworden, hoewel teleurstelling misschien een iets te sterk woord is: de kans is groot dat ik wel nog eens een ander boek van hem oppik.
Waar het verhaal in uitblinkt, en blijkbaar is hij hiervoor bekend, is de research die eraan voorafgegaan is. Als je het leest merk je echt dat het stevig onderbouwd is en dat de schrijver er meer dan 100% van zijn energie heeft ingestoken. Aan de andere kant, en dat verwachtte ik toch in dit genre (= politie zoekt moordenaar en nog vanalles), had ik graag wat meer fantasie gezien. Het is tť correct. Het einde van het verhaal leek me al een hele tijd voorspelbaar, maar ik hoopte uiteraard op een verrassend einde, een ontknoping die je niet had zien aankomen, maar die toch op geloofwaardigheid kan rekenen. Jammer genoeg kreeg ik niks van dat...
Hiervoor had ik Zonder Spijt van Pieter Aspe gelezen, maar da's dan weer net iets te simpel, echter zonder afbreuk te willen doen aan het talent van Aspe, want ik heb het boek met plezier uitgelezen! Het was m'n tweede boek van hem, als ik me niet vergis. 'k Vind ze echt perfect om lezen, wanneer ik niks anders op m'n verlanglijstje heb staan, of niks bijzonders vind na een tijdje grasduinen in de boekhandel. Daar heb je dan wel een verhaal met voldoende verrassende wendingen, maar daar staat dan tegenover dat de hoofdpersonages toch iets te veel weg hebben van superhelden. Maar da's ook wel eens fijn natuurlijk.

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.