Reacties

01/02: Doe het licht maar uitJe mag het liedje vanavond in het donker neuriŽn, want op 1 februari gunnen we de planeet 5 minuutjes rust. Symbolisch, uiteraard, maar ik doe alvast mee.
Het wordt omschreven als de grootste mobilisatie van burgers tegen de klimaatverandering: tussen 19u55 en 20u doet iedereen alle verlichting (en tv, computer,...) uit.
Deze oproep zou het idee zijn van L'Alliance pour la PlanŤte, een Franse groepering van milieuverenigingen.
Het zijn maar vijf minuutjes, dus ik vind dat iedereen wel wat moeite kan doen om even mee te spelen. In de gratis krant Metro stond trouwens een paginagrote advertentie van Electrabel in het kader van deze actie. En laat Electrabel nu net de leverancier zijn die bedroevend slecht scoort als het op milieubewustheid aankomt... Maar als reclame op zich is het natuurlijk wel geslaagd!
Veel plezier in het donker vanavond!

Reacties geplaatst

Wij zijn speciaal op het dak gekropen (een levensgevaarlijke onderneming) om het effect in Antwerpen te aanschouwen. Ik had gegokt dat er niks te zien ging zijn, tupid.be dacht van wel. Het resultaat: geen zak te zien. Geen enkel lampje of raam dat ineens donker werd. Geen enkel groot gebouw dat ineens "uit" ging. Niks. Nada. Niente.
11/02 15:22:59
Zou deze actie jaarlijks herhaald worden? Zo ja, dan denk ik dat de populariteit wel zal toenemen. In ieder geval vond ik het nu toch ook al een succes. Waren het geen 300 MW die plots van het net gingen? Lijkt me toch ferm...
11/02 15:27:24

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.