Reacties

04/02: Ook Ternat lust geen biogasNa dit artikeltje heb ik nu ook een concreet voorbeeld gevonden: een zekere Werkgroep Terlinden ziet de milieuvergunning die boer Rudy Bayens kreeg niet zitten. Hij zou zijn gemengd veeteeltbedrijf in Ternat willen voorzien van een biogasinstallatie om 500 woningen te voorzien van groene stroom. De bewuste werkgroep vreest echter de stank en het ontploffingsgevaar. Ontploffingsgevaar?! De geurhinder is in ieder geval ook weer van de partij: van de geplande sensibilisering is dus nog niet veel in huis gekomen, want van geurhinder is geen sprake bij het verbranden van biogas.
Denk hierbij aan de tante-Kaat-achtige tip om een lucifer of theelichtje mee te nemen naar het toilet wanneer je niet wil dat de volgende je zelfgeproduceerde biogas nog kan ruiken...
Wel leuk dat de straatnaam erbij staat: het gaat om de Pangaardenstraat in Ternat. Misschien moet ik maar eens een beleefd briefje schrijven naar die lieve, onwetende mensen.
Het beroep op de milieuvergunning wordt in de komende weken behandeld op het kabinet van Kris Peeters. De bouwvergunning heeft trouwens ook vertraging opgelopen, want de vorige aanvraag ervan werd ingetrokken wegens procedurefouten.
Kortom: als ik zulke zaken lees, denk ik eerder aan m'n eigen ontploffingsgevaar :)

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.