Reacties

28/02: The GuideEnkele maanden geleden deed ik m'n eerste aankoop via iTunes. 'k Ben nooit echt een voorstander geweest van digitale muziek, maar geef toe, als je een liedje voor 1 euro en een album voor 10 euro kan kopen, dan is het toch misschien het overwegen waard. De beperkingen (DRM) vallen trouwens heel goed mee. Je mag de liedjes volop branden en kopiŽren op een iPod en er mogen tegelijkertijd 5 computers over hetzelfde liedje beschikken, hetgeen eigenlijk nooit voorvalt. Het nadeel: je kan ze alleen afspelen in iTunes, met een iPod, of met een gewone geluidsinstallatie wanneer je ze op een audio-cd bakt.
Het grootste nadeel: je krijgt heel regelmatig een mooi vormgegeven e-mail met daarin de nieuwste albums en singles. En dan koop je die natuurlijk ook: een van de liedjes vond ik echt wel heel sfeervol: The Guide, gezongen door een zekere Borne.
Aangezien ik de (eenvoudige) songtekst nergens kon vinden, heb ik zelf even de moeite gedaan om hem te vereeuwigen op internet:

Lyrics - The Guide, Borne

for once
in my life
i see
pure love staring
right back
right back at me
at me

i played you
a sweet song and
you sang
you sang along
in your heart
your eyes and soul
soul

you are
my angel
you are
my diamond
you are
my guiding light
yeah

i've seen
the future
i've been
to the bottom
but you keep
my head above
above

you are
my jesus
you are
my savior
you are
all that is love
yeah

you're all that is love
you're all that is love
you're all that is love
yeah

you are
my diamond
you are
my angel
you are
my guiding light
yeah

you're my guiding light
you're my guiding light
you're my guiding light

Reacties geplaatst

Ik zelf geef ook nog steeds de absolute voorkeur aan echte CDs die kan je vasthouden en bekijken. Sinds vorige maand heb ik echter een account bij eMusic.com en daar ben ik toch wel tevreden over. *Alle* die je daar kan kopen is gewoon in het MP3 formaat *zonder* enige vorm van DRM. Bovendien kosten liedjes maar iets van een 40 cent. Best de moeite waard om het eens te bekijken!
01/03 11:06:43
Mja, maar op Tweakers.net vond ik dit over eMusic.com:
"De hoofdmoot van het beschikbare assortiment wordt aangeleverd door onafhankelijke platenmaatschappijen die betrekkelijk onbekende artiesten onder hun vleugels hebben. Emusic legt daarom ook veel nadruk op het enthousiasmeren van klanten voor nieuwe bands."
"Grote afwezigen zijn Universal Music, Sony BMG, EMI Group en Warner Music. Zij kunnen zich nog steeds niet vinden in het drm-loze distributieformaat."

Een volwaardige concurrent lijkt het me dus toch niet te zijn. En je moet blijkbaar eerst registreren voor je hun catalogus kan inkijken...
01/03 20:54:20
lol

kan het nog meliger?!

ik geef toe, ik heb het nr niet gehoord :p
02/03 09:35:48
Da's waarschijnlijk omdat je dit keer de tekst uitgeschreven voor je neus ziet staan.
Zoek misschien eens de lyrics op van andere liedjes die je steevast meezingt en laat je verbazen! :)
Maar inderdaad, het gaat hem niet per se om de poŽtische tekst, maar eerder om het lied als een geheel. 't Klinkt gewoon geweldig mooi.
02/03 10:10:07
"Grote afwezigen zijn Universal Music, Sony BMG, EMI Group en Warner Music. Zij kunnen zich nog steeds niet vinden in het drm-loze distributieformaat."
Die zijn inderdaad afwezig, toch verschiet ik van het grote gevarieerde aanbod muziek. En het zijn niet enkel kleine minder bekende groepjes op eMusic. Ik ben er al muziek van onder andere The Prodigy, Block Party, The Pixies,.. etc tegengekomen. Dat kan je toch niet echt "onbekende artisten" noemen he?

"Een volwaardige concurrent lijkt het me dus toch niet te zijn. En je moet blijkbaar eerst registreren voor je hun catalogus kan inkijken..."
Dat lijkt inderdaad zo maar is het niet: http://emusic.com/browse/al... ;)
Ps, moest je het eens willen proberen laat het me dan weten, dan kunnen we alletwee nog wat gratis tracks krijgen ;)
05/03 12:53:46
eMusic Temporarily Unavailable
We're very sorry but eMusic is unavailable at the moment. (...)

Maar ik ga zeker nog eens kijken :) En ik zal zeker iets laten weten als ik me inschrijf!
05/03 13:33:34

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.