Reacties

06/04: Breek de stilte'k Heb al een tijdje niks meer geschreven, maar da's zeker niet te wijten aan een gebrek aan inspiratie, wel aan tijd... 't Gebeurt echt heel vaak dat ik iets lees en dan opzij leg om er iets over te schrijven, maar meestal blijft het dan liggen tot ik het uiteindelijk weggooi. Zo las ik bijvoorbeeld dat het totale energieverbruik van alle pc's, servers en netwerkapparatuur die gebruikt worden voor internetverkeer tegen 2010 of 2012 evenveel zullen verbruiken als de huidige wereldconsumptie aan elektriciteit. Het net groeit nog steeds pijlsnel en de energiehonger neemt dus ook toe. Een nieuw datacenter naar Amerikaanse normen slurpt tegenwoordig al zo'n 200 MW van het stroomnet. Da's al een ferme energiecentrale die je daarvoor nodig hebt... De meeste mensen staan immers niet stil dat het internet veel meer is dan de plaatjes die je op je eigen scherm ziet. Maar hoewel je veel vervuilende gewoonten in ons leven kan vervangen door betere alternatieven, ligt dat voor internet en elektronische data toch net iets moeilijker... Zo worden processoren wel steeds koeler en zuiniger, maar er worden er ook meer en meer samengeklikt in een klein serverdoosje, waardoor de nood aan stroom en koeling eigenlijk nog toeneemt. Dit is echt wel iets om in de gaten te houden, want hierover zal nog wel wat geschreven worden in de toekomst.
(Daarnaast is ook gebleken dat de toename van het e-mailverkeer tegelijk ook zorgt voor een toename in afgedrukte A4'tjes. Dat was duidelijk niet de bedoeling.)
Vervolgens wou ik ook wel eens iets schrijven over mijn droom. Sinds ik nu m'n eigen tijdelijke bedrijfswagen heb en langs de drie windmolens van Wase Wind passeer die langs de E17 in Kruibeke staan, begint het echt nog meer te kriebelen om ooit m'n eigen windcoŲperatie op te richten. Iedereen die 3 miljoen euro in z'n schuif heeft liggen en deze graag nuttig zou besteden aan een molentje, mag hieronder een reactie achterlaten. Alvast bedankt. Mochten er ooit concrete plannen ontstaan -met de nadruk op "ooit" en de voorwaardelijkheid die uitgaat van een zinsconstructie met "mochten"- dan zal ik zeker wat tijd maken om er iets over te schrijven. Beloofd :)
Wat evenmin zeker is, is het feit of ik over twee weken wel de finish zal halen tijdens de 60 km van Merchtem. Normaal gezien stond ik in m'n wandeltraining voor de Dodentocht al heel wat verder, maar de vrije tijd die 'k had tijdens m'n schoolcarriŤre is nu wel mooi verdwenen. Deze zondag mag ik trouwens een initiatievlucht met een helikopter van Crown Heli gaan doen: eerst een korte theoretische les, en dan een half uur de lucht in, waarbij ikzelf aan het stuur zal zitten. Echt iets om superhard naar uit te kijken, hoewel ik m'n fotocamera wel zal missen! Waar verjaren en een vriendin al niet goed voor kunnen zijn :)
Maar goed, de blogmotivatie is er dus nog. En voor tijd moeten we dan maar zorgen. Misschien geef ik het bloggen wel eens een vaste plaats in m'n agenda, want 'k heb dringend nood aan wat meer structuur in m'n dagen. Ik stel veel te veel uit en vergeet nog veel meer.
En ik zal proberen om zondag niet te veel paasklokken te vermalen zodat iedereen veel paaseitjes kan rapen. Leuk he?

Reacties geplaatst

Nog geen reacties

Add comment

U moet ingelogd zijn om op dit bericht te reageren.